 |
Yargıtay içtihatları bölümü
Yargıtay Kararı
T.C.
YARGITAY
9. Hukuk Dairesi
E: 1970/9165
K: 1970/11680
T: 03.11.1970
DAVA : Davacılar avukatı, müvekkillerinin miras bırakanlarının davalıya ait işyerinde işçi olarak çalışmakta iken, işyerinin gerekli güvenlik tedbirlerini almaması sonucu meydana gelena iş kazasında ölmesi üzerine müvekkillerinin ölenin desteğinden yoksun kaldıklarını ileri sürerek, bundan doğan maddi ve manevi tazminatın davalıdan tahsiline karar verilmesini istemiştir.
KARAR : Sabit olan dava uyarınca gerçekleşen 26348.71 lira tazminatın faiziyle birlikte davalıdan alınarak davacıya hisseleri oranında ödenmesine karar verilmiştir.
Temyiz isteğinin süresinde olduğu anlaşılmakla dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü :
KARAR : Olay, davalının çalıştırdığı iki işçinin işyerinde birbirlerinde kavga etmeleri sonucunda meydana gelmiştir. Ölüm hadisesi işin görülmesi sırasında vuku bulmuş değildir. Şahsi sebeplerle bir işçi diğer işçiyi öldürmüştür. O halde davalı müessesese istihdam eden sıfatiyle sorumlu tutulamaz. Bu itibarla davanın reddi icabettiği halde ilamda yazılı düşünce ile isteğin hüküm altına alınması bozmayı gerektirir.
SONUÇ : Temyiz edilen kararın gösterilen sebepten davalı yararına BOZULMASINA, 3.11.1970 gününde oybirliğiyle karar verildi.