Kategoriler: İnternet Medyası

Yargıtay’dan 9 yıl sonra karar… Adana sıcak aracın yanması normal – İçtihat Haberleri


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Adana’da 2008’de sıfır otomobil alan Coşkun Boysan (64), aracın tüm bakımlarını zamanında yetkili servise yaptırdı. 26 Nisan 2013 günü seyir halindeki otomobilin motorundan dumanlar yükseldi, alevler aracı kapladı. Boysan son anda yanmaktan kurtulurken araç küle döndü. Yetkili servis, herhangi bir kusur bulamayıp garanti süresi geçtiği için Boysan’a yardımcı olamayacağını söyledi.
 

BABADAN OĞULA MİRAS DAVA

Sürücü bunun üzerine yargıya başvurdu. Adana 2. Tüketici Mahkemesi davayı reddetti. İtiraz üzerine Yargıtay, dosyadaki eksiklik olduğu gerekçesiyle davanın yeniden görülmesini istedi. Mahkemenin atadığı bilirkişi, yangının fan motorundan kaynaklanabileceğine dikkat çekti. Coşkun Boysan 2017’de hayatını kaybedince hukuk mücadelesini oğlu sürdürdü. Yıllır sonra yerel mahkeme dava talebini yine reddetti; dosya Yargıtay 6. Hukuk Dairesi’ne gitti. Yüksek mahkeme, 3 Mart’ta kimsenin kusurlu olmadığına hükmederek davanın reddine karar verdi. Kararda Adana’da yüksek çevre sıcaklığına maruz kalan elektrik kablolarının soğuk-sıcak farklarından dolayı özelliğini kaybettiği ve yüksek ihtimalle kısa devre yaptığı belirtildi. Olaydan 8 ay önce yetkili servise götürülen aracın sahibinin elektrik arızasından bahsetmediği, servisin de prensip gereği müşteriden şikayeti öğrenip buna göre onarım yaptığı hatırlatıldı.

KİMSENİN SUÇU YOK OLAN ARABAYA OLDU!

Olay günü yanan arabada babasının yanında olan Emre Boysan, “Ön kaputtan aniden dumanlar yükseldi. Yangın tüpüyle müdahale etmeye çalıştık ama kaputu açamayınca itfaiye gelene kadar aracımız yandı” dedi. Yargıtay kararını da değerlendiren Boysan, “Mahkemeye göre biz de servis de haklı. Kimsenin kusuru yok ancak araçsız kalan biz olduk” diye konuştu.

 


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Orijinal haber kaynağı için; İçtihat Haberleri – – Güncel Hukuk Haberleri

Benzer haberler: