Kategoriler: İnternet Medyası

PERİNÇEK, ÖCALAN İLE NEDEN GÖRÜŞTÜ?

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ergenekon Ana Davası’nın duruşmasında Abdullah Öcalan ile görüşmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Perinçek, Öcalan ile Türkiye yurtseverliği adına görüştüğünü belirtti. İşçi Partisi lideri şöyle dedi: “Bu röportaj üzerine bu kadar propaganda yapılmasının nedeni şudur: ABD ve MİT dışında Türkiye yurtseverliği adına yapılmış tek görüşmedir. Milletimiz bunun doğruluğunu anlayacaktır.”

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ergenekon davasının 157. duruşmasında Abdullah Öcalan ile görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Konuşması sırasında doğduğu köye yıllarca giremediğini anlatan İdris Arslan, “Doğu Perinçek’in ziyaret ettiği Abdullah Öcalan yüzünden” dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün “O şahsı ziyaret etmeyen kalmadı” diye konuştu.

Arslan’ın ifadesinin ardından söz alan Perinçek, Öcalan ile diğer gazetelerin genel yayın yönetmenleri gibi 2000’e Doğru Dergisi Genel Yayın Yönetmeni olarak görüştüğünü belirtti. Perinçek dönemin koşullarını şöyle anlattı:

“Abdullah Öcalan o dönemde Suriye’nin kontrolündeydi. Suriye de ABD’nin kontrolünde olmayan ve ABD’ye direnen bir ülkeydi. Biz şu tahlili yaptık: ABD’nin Irak’ın kuzeyinde bir kukla devlet kurma çabası vardı. Bu ortamda, ben röportaj dışında Abdullah Öcalan’ın ABD’nin eline düşmemesi için görüşlerimi aktarmaya gittim. Türkiye vatanseverliği adına gittim. Suriye elindeki Öcalan ve ABD’nin elindeki PKK… İki başlı bir yapı vardı. ABD o dönemde Öcalan’ı paketleyerek Türkiye’nin eline bir saatli bomba gibi verdi.”

Öcalan ile röportajı 2000’e Doğru Dergisi’nde yazdıklarını ve kitaplaştırdıklarını belirten Perinçek, PKK’nın kendi çektiği fotoğrafları Tuncay Güney aracılığıyla Emniyet ve MİT’e gönderdiğini anlattı.

“Buradan PKK ile Emniyet arasında bir ilişki olduğu da ortaya çıkıyor. Abdullah Öcalan Türkiye’ye getirildiğinde ilk bu röportaj soruldu. Öcalan şöyle cevapladı: “Perinçek bana geldi, ABD’nin, İsrail’in peşinden gitme silah bırak dedi”.

Abdullah Öcalan ile görüşmekle iyi bir iş yaptığını anlatan Perinçek şöyle konuştu:

“Bu röportaj üzerine bu kadar propaganda yapılmasının nedeni şudur: ABD ve MİT dışında Türkiye yurtseverliği adına yapılmış tek görüşmedir. Ya da iki üç görüşmeden biridir. Milletimiz bunun doğruluğunu anlayacaktır. Bu görüşmeden yıllar sonra MGK’da görevli bir Kurmay Albay bana “Biz sizin Abdullah Öcalan ile görüşmenizi yararlı bulduğumuz için Güneydoğu’da dağıttık” demişti.”

İşçi Partisi Lideri Perinçek, mahkeme heyetine şu sözlerle seslendi:

“Abdullah Güller, Tayyip Erdoğanlar, Abdullah Öcalan’ın 8 kat altındaki adamlar ile görüşüyorlar bugün. Bunlar doğru da, benim görüşmem, gel ABD’nin İsrail’in güdümünden çık demem mi yanlış?”

ULUSAL KANAL

Orijinal haber kaynağı için; İlk Kurşun Gazetesi

Benzer haberler: