Kategoriler: CHP

Nazlıaka, Şahin tarafından yanıtlandırılması istemiyle bir soru önergesi verdi

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin tarafından cevaplanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Nazlıaka’nın soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma ŞAHİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Aylin NAZLIAKA
Ankara Milletvekili

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü tarafından Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri aracığıyla ödenen “bakım ücreti” yönetmeliğin 14. Maddesinde “bakım hizmetinin verilmesini takip eden ay içinde il müdürlüğü tarafından ödenir” denilmektedir. Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti Ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik de il müdürlüklerine “bakım ücreti” adı altında verilen ücretin hak sahiplerinin hesaplarına ivedilikle yatırılmasını temel görev teşkil etmelidir. Dönemin Düzce Sosyal Hizmetler İl Müdürü olan Osman ÇAKIR tarafından yabancı bir bankayla yapılan promosyon anlaşması doğrultusunda ilgili banka tarafından kuruma 3 adet araç verildiği iddia edilmektedir. Yine 24. Dönem AKP Düzce Milletvekili seçilen Osman ÇAKIR’ın yönetmeliğe aykırı olarak yaptığı promosyon anlaşması nedeniyle hak edilen ayın ücreti ikinci ayların sonlarına kadar bankalarda beklettiği iddia edilmektedir. Hak sahipleri, genelde kırsalda yaşadıklarından bakım ücretinin tarihinin belli olmaması nedeniyle ekstra masraf yapmak zorunda kaldıklarını ifade etmektedirler.

Bu bağlamda;

1- Bankayla yapılan promosyon anlaşması doğrultusunda hak sahiplerine ödenen “bakım ücreti”nin anlaşma yapılan banka tarafından tutulması yönetmeliğe uygun mudur? Bankayla yapılan promosyon anlaşmasının süresi nedir?

2- Bankayla yapılan anlaşma doğrultusunda hak sahiplerine promosyon ücreti altında her hangi bir ödeme yapılmış mıdır?

3- Hak sahiplerine ödenen bakım ücretinden kaç kişi yararlanmaktadır?

4- Diğer illerde Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından “bakım ücreti” ödenmesi suretiyle yapılan promosyon anlaşması var mıdır? Var ise bu iller hangileridir?

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok