Kategoriler: İnternet Medyası

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan yeni istihdam paketi açıklaması

İstihdama ilişkin yeni bir kanun teklifi yolda. İşten çıkarma yasağı, kısa çalışma ödeneği  düzenlemeleri masada.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, basın mensupları ve gazetecilerle bir araya geldi. Albayrak, yeni bir paketin hazırlandığını duyurdu.

Albayrak, paketin hedefini de açıkladı.

17 Temmuz’da sona erecek işten çıkarma yasağının uzatılmasının teklifte yer alması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yasağı 3 ay daha uzatma yetkisi bulunuyor. Hürriyet gazetesinin haberine göre, bu durumda ücretsiz izin ve izin sürecinde kullandırılan bin 170 lira destek de uzatılabilir. 

Bakan Albayrak, İstihdam Kalkanı isimli geniş bir paketin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda hazırlandığını belirtti.

Albayrak, paket ile hedeflenenin istikrar ve istihdamı korumak olduğunu ifade etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da bu hafta konuya ilişkin görüşmeler yaptığı öğrenildi. Bakan Selçuk’un taraflara işten çıkarılma yasağının devam ettirilmesine nasıl baktıklarını sorduğu iddia edildi.

Teklifte yer alması beklenen diğer uygulama ise kısa çalışma ödeneği. Ödenek için verilen süre haziran ayı sonunda bitiyor. Sürenin  uzatılması gündemde. 

Kısa çalışma ödeneği yerine başka bir desteğin söz konusu olup olmayacağı da değerlendiriliyor.

Öte yandan pakette istihdam için yeni teşvikler öngörülüyor. İstihdamını koruyanlara verilebilecek teşviklerin yanı sıra, yeni istihdam için uygulanacak destekler araştırılıyor.

ulusal.com.tr

Orijinal haber kaynağı için; Ulusal Kanal – Son Dakika Haberleri

Benzer haberler:

    yok