Kategoriler: İnternet Medyası

Atalay’dan yeni basın kanunu açıklaması

Atalay’dan yeni basın kanunu açıklaması – Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, ”Basının sorunları, medyada atılacak adımlar, internet medyasıyla ilgili talepler, yerel televizyonların ilandan destek pay alması çalışmaların hepsi bir bütün olarak elimizde” dedi.

 

Ordu Gazeteciler Derneğinin (OGD) davetlisi olarak kente gelen Atalay, Vali Orhan Düzgün ile dernek binasını ziyaret ederek, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Atalay, bir gazetecinin, ”2011 yılında gazetecilerin yıpranma haklarının geri getirilmesi yönünde çalışma yapılacak mı” sorusu üzerine, gazetecilerin terörle mücadele yasalarındaki maddeler yüzünden hapse atılmaları da dahil bir çok konuda gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti. Atalay, şunları kaydetti:

”Basının sorunları, medyada atılacak adımlar, internet medyasıyla ilgili talepler, yerel televizyonların ilandan destek pay alması çalışmaları hepsi bir bütün olarak elimizde. Gazetecilerin ceza yasasındaki, terörle mücadele yasalarındaki maddeler yüzünden hapse atılması da dahil bütün bu sorunlar Sayın Cumhurbaşkanımıza iletildi. Sayın Başbakanımız bu konuda bize destek vereceklerini söylediler. TBMM açıklama yaptı. Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç, bütün konuları üzerine aldı ve bu konularla ilgili çalışma yapıyor. RTÜK bir taraftan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü bir taraftan Basın İlan Kurumu da bir taraftan çalışıyor. Ama hepsi sayın Bülent Arınç’ta toplanıyor. Tabii bu çalışmaların içine yıpranma payı da dahil.”

Gazetecilerin terörle mücadele yasalarındaki maddeler yüzünden hapse girmesiyle ilgili çalışmanın metininin yakında ortaya çıkacağını belirten Atalay, yapılacak düzenlemenin Adalet ve İçişleri bakanlıklarını ilgilendirdiğine işaret etti. Atalay, ”Bakanlıklar arasındaki yazı dilini, hukuk dilini hukukçular belirliyor. Ama bunun düzenleyicisi, işin başında olan isim Sayın Bülent Arınç. Onun koordinatörlüğünde… Sayın Arınç da hukukçu” diye konuştu.

-”İLETİŞİM BAŞKANLIĞI OLUŞTURULABİLİR”-

İnternet medyasını da içine alacak yeni bir birim oluşturabileceğini söyleyen Atalay, ”Bu bir İletişim Başkanlığı olabilir veya başka bir çalışma olabilir. Bütün bu çalışmaları tek elden yürütecek ve koordineli bir şekilde çalışmasını sağlayacak, önemli bir birimin oluşması gerekiyor. Ondan sonra daha kalıcı, ileriye yönelik, sorunları daha çözücü adımlar atılabilir. Ama o zamana kadar acil bazı düzenlemelerin yapılması gerekiyor” görüşünü dile getirdi.

Atalay, oluşturulacak birimin Başbakanlığa bağlı olabileceğini, ancak bunun daha sonra da tartışılacağını kaydetti.

Vali Düzgün de Atalay’ı Ordu’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Basın İlan Kurumunun Ordu’ya bir şube açmasından memnun olacaklarını ifade eden Düzgün, ”Bundan sonra ki çalışmalarında kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından OGD Başkanı Recep Aydın, Vali Düzgün ile Atalay’a birer OGD rozeti taktı.

 

AA

Kaynak : Haber7

Orijinal haber kaynağı için; Yeni Günde Hep Beraber – Güne Başlarken

Benzer haberler: