Kategoriler: CHP

Demirçalı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Projelerini sordu

Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Projelerini sordu. Demirçalı, Proje ve faaliyetler için Avrupa Birliği ve Uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynak miktarınının da açıklanmasını istedi.

Demirçalı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in yazılı cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 5648 sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunu anımsattı, “Yasada, Proje ve faaliyet başvurularını almak, bunların ön incelemeleri ile yerinde kontrollerini yapmak, proje ve faaliyetleri başvuru şartları, değerlendirme ve seçim kriterlerine göre değerlendirmek” kurumun görev ve yetkileri arasında sayılmaktadır. “ dedi.

-Sorular-

Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’den yazılı cevap istediği sorular şöyle:

1-Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna kaç proje ve faaliyet başvurusu yapılmıştır?

2-Ülkemizde kabul edilen proje ve faaliyetlerin tahakkuk miktarı ne kadardır? Ne kadar ödeme yapılmıştır?

3-Adana ilimizde, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna kaç proje ve faaliyet başvurusu yapılmıştır? Bu başvurulardan kaçı kabul edilmiştir?

4-Adana ilimizde kabul edilen proje ve faaliyetlerin tahakkuk miktarı ne kadardır? Ne kadar ödeme yapılmıştır?

5-Proje ve faaliyetler için Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynak miktarı ne kadardır?

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok