Kategoriler: CHP

Bursa Milletvekili Demiröz Milli Eğitim Bakanı Dinçer’e Hamzabey İlköğretim Okulu’nu sordu

Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Bursa Milletvekili Demiröz soru önergesinde; Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi Hamzabey Mahallesi’nde bulunan Hamzabey İlköğretim Okulu’nun 120 öğrencisinin çeşitli okullara dağıtılarak, boşaltılması ve okul binasının 2 yıl süre ile Kaymakamlığa tahsis edilmesi konusunu gündeme getirmiştir.

Demiröz TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Dinçer’e şu soruları yöneltmiştir:

1 –  Okulun boşaltılmasına gerekçe olarak az öğrenci olduğu gösterilmesi ne kadar doğrudur?  Dört yıldan bu yana okulun taşınacağı söylentisinin yayılması ile bu durum sağlanmamış mıdır?  Öğrenci sayısı kalabalık olan diğer okullardan Hamzabey İlköğretim Okulu’na neden nakil öğrenci yapılmamıştır?

2 –  Kaymakamlığa tahsis süresi dolduktan sonra Hamzabey İlköğretim Okul binası hangi amaçla kullanılacaktır?

3 –  İl Genel Meclisi kararıyla Mustafakemalpaşa Belediyesine tahsis edilen Taş Mektep binasıyla birlikte, 2 yıl sonra boşalacak olan bu okulumuzun Mustafakemalpaşa Belediyesi tasarrufuna bırakılması düşünülmekte midir?

4 –  Kaymakamlık binasının bir eğitim yuvası yerine başka yerlere taşınması düşünülmüş müdür?  Düşünülmüş ise neden taşınmamıştır?

5 –  Nakledildikleri okullarda uyum sorunu ve başarısızlık yaşayan öğrencilerimizin sorumlusu kim olacaktır?

Orijinal haber kaynağı için; Cumhuriyet Halk Partisi

Benzer haberler:

    yok