Kategoriler: İnternet Medyası

Böreğiniz, bu tarif ile 5 dakikada hazır! Kıymalı lavaş böreği nasıl yapılır? Püf noktaları

Yapımı kolay ve tadı enfes bir börek arayışı içerisinde olanlar için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde kıymalı lavaş böreği tarifine yer verdik.
Dakikalar içerisinde hazırlayabileceğiniz kıymalı lavaş böreği, çay saatlerinizin, ara öğünlerinizin hatta kahvaltılarınızın vazgeçilmezleri arasına girecek. Şimdiden afiyet olsun!
KIYMALI LAVAŞ BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKEN MALZEMELERAşağıdaki malzemeleri kullanarak 5 dakika içerisinde 2- 4 kişilik kıymalı lavaş böreği hazırlayabilirsiniz.
Kıymalı lavaş böreği tarifi için gereken malzemeler şu şekilde:
3- 4 tane lavaş (kullanılacak olan borcamın büyüklüğü boyutunda olacak)Yarım paket krema (100 gram)300- 350 gram kadar kıymaKimyon (isteğe bağlı)Pulbiber, karabiber, tuz.Lavaşların kenarına sürmek için biraz su ve 1 tatlı kaşığı un.Üzeri için 1 tane yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt.Hem içi hem de üzeri için kaşar peyniri veyahut da cheddar peyniri.KIYMALI LAVAŞ BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?Hem pratik hem de ekonomik olan kıymalı lavaş böreği tarifi, doyurucu olduğu kadar besleyicidir de. Ayrıca yapım aşamaları itibari ile mutfak ile pek ilgili olmayan kişiler tarafından da kolaylık ile hazırlanabilen tarif, lezzeti ile de damakları çatlama garantilidir.
Kıymalı lavaş böreği tarifinin yapım aşamaları sırası ile şu şekildedir:
Bir tavaya kıymayı koyun ve kıymanın rengi dönene kadar kavurma işlemine devam edin.Kıyma renk aldıktan sonra baharatları ve kremayı tavaya ekleyin.Krema çekilip kıvam koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.Rendelenmiş kaşar peynirini de tavaya ekledikten sonra şöyle bir karıştırıp ocağın altını kapatın.Küçük bir kasede su ve unu karıştırın.Lavaşları ortadan ikiye kesin ve her bir parçanın içine dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirip kıymalı harçtan ekleyin.Lavaşların kenarlarına un karışımını sürün ve her bir lavaşı üçgen şeklinde kapatın.Borcama yerleştirdiğiniz lavaşlarınızın üzerine kaşar peyniri serpiştirin.Kıymalı lavaş böreğinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun! 

Orijinal haber kaynağı için; Son Dakika Haberler – Milli Gazete – Milli Gazete

Benzer haberler: