Alıntı:
Değerli forum üyeleri öncelikle foruma yeni katıldım. Hepinize merhaba demek istiyorum. Kızım bu sene üniversite sınavlarına girecek. Kendi isteği İstanbul'da hukuk eğitimi yapmak, ben de kendisini destekliyorum. Hukuk eğitimi yapan yada mesleği icra eden arkadaşların önerilerini almak istiyorum. Her mesleğin kendine özgü püf noktaları vardır.
Ögrenmek istediklerim şunlar:
1. İstanbul'da sıralama yapsanız ilk 5 sıraya hangi hukuk fakültelerini yazardınız? ( Puan olarak değil eğitim kalitesi ve imkanlar yönünden devlet yada özel)
2.Yeditepe-Koç-Bahçeşehir-Bilgi Üniversiteleri hakkındaki kısa fikirleriniz ne olur?
3.Marmara hukuk fakültesinin son durumu hakkında görüşleriniz nedir?
4.Eğitim sürecinde yurtdışı desteği en iyi olan kurumlar hangileridir?
5.Sizce kesinlikle gidilmemesi gerektiğini düşündüğünüz kurum varmıdır varsa neden?
Bu arada 19 yıllık hekim ve KBB uzmanıyım Tıp ve Hukuk'un Dünya döndükce yapılacak saygın meslekler olduğunu düşünüyorum. düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ekleyen: goldi*-*19/04/2006*:* 04:43:16
öncelikle kızınıza başarılar.
bir iki sene önce bu sorunun yanıtı kolaydı, ankara mı iyi istanbul mu?
iki fakülte de öğretim üyesi kadrosuyla göz dolduran saygın fakültelerdi.
istanbul hukukçu , ankara kanun adamı yetitirir; ya da hakim olacaksan ankara, avukat olacaksan istanbul gibi yarı şaka yarı ciddi yanıtlar verilirdi.
ancak son yıllarda artan fakülte sayısı ve özel hukuk fakülteleri olgusu işi karıştırdı. ayrıca gerek istanbul gerek ankara nın ihtişamlı kadroları yerlerini zamanla -halen çok iyi sayılabilirler- daha mütevazi kadrolara bıraktılar.
istanbul dışını düşünmediğinize göre ankara ve dokuz eylül ü değerlendirmeye gerek yok sanırım.
istanbul varken marmara yazmak çok anlamlı değil. marmara daha düşün puanla alıyor, puan kaygısı dışında istanbul varken oraya gitmek pek mantıklı değil.
özel üniversitelerde öğrenim kalitesi hakkında pek fikrim yok, meslek sınavlarında pek başarılı olmadıkları ortada. fakat kesin yargıya varmak için en azından 3-5 yıl hatta daha fazla beklemek gerekli.
özel üniversiteler geleneksel hukuk eğitimine yeni bir açılım sağlamayı amaçlayan kurumlar. fakat hepsi çok yeni, hukuk eğitimi de tıp gibidir aslında. gelenek önemlidir. 19 yıllık doktor olduğunuza göre büyük bir fakülteden mezunsunuz sanırım. ben konuyu daha iyi anlatmak için şöyle sorayım;
cerrahpaşa tıp fakültesi mi, hacettepe mi, marmara tıp mı yoksa yeditepe tıp mı?
ankara ve istanbul u hacettepe ve cerrahpaşa; marmara tıp ı marmara hukuk, yeditepe tıpı da özel hukuların yerine koyun. hepsi doktor yetiştirir, hepsinin doktor olma hakkı vardır, hepsi sağlık bakanlığında çalışabilir. ama aralarında fark elbette vardır, en azında uzmanlık sınavında fark ortaya çıkar.
kızınız hakimlik, savcılık düşünürse devlet üniversitesine gitmeli. özel üniversiteler bu alanda dökülüyor. rekabet kurulu, spk gibi özerk kurumlar ya da diğer kamu kurumlarında çalışacaksa yine devlet üniversiteleri -özellikle ankara- tercih edilmeli. kamu da çalışmayacaksa özellere gidebilir.
kampüs ,yurt,olanakları önemliyse devlet üniversitelerinden uzak durmak gerek;)
kafanızı karıştırmadım umarım:) hukuk eğitimi son yıllarda sancılı bir süreç yaşıyor.
bence istanbul daki en iyi hukuk fakültesi istanbul dur. önemli sayılabilecek tek eksiği ingilizce ya da başka bir yabancı dili bu okulda öğrenmenin mümkün olmamasıdır. özel üniversitelerin yurtdışında lisanüstü ve doktora eğitiminde büyük kolaylık sağladığı kesinlikle doğru değildir, bu üniversitelerin anlaşma yaptıkları üniversiteler diplomalarını tanıyor,istanbul hukuk fakültesi nin ise dünyanın her yerinde resmi olarak kabül edilen bir diploması vardır.
eğer kızınız istanbul hukuk fakültesine girecek puanı alırsa istanbul hukuk fakültesinden başkasını düşünmeyin derim. puan düşük olursa Bahçeşehir diğerlerinden daha ciddiye alıyor bu işi. bilgi ve koç un türk hukuku ile ilgisi yok. mezunlarının çok iyi maaşla çok iyi yerlerde çalışması da beni ilgilendirmiyor. çünkü ikisi de hukukçu yetitirmiyor. mercedes in pazarlama servisinde 5 milyar maaşla çalışan bilgi ve koç mezunları fakültelerine övünme hakkı vermemeli.