Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Yurtdışında çalışan belirli süreli işçinin hakları

02-07-2012 21:33:36 sarmatyan #

Yurtdışında çalışan belirli süreli işçinin hakları

Kamuya ait bir vakıfta bir yıllık iş sözleşmesi ile çalışıyorum. İş sözleşmesi 01.02.2011'de başlıyor ve 31.01.2012'de bitiyordu ve sözleşmedeki hüküm gereğince bir yıl daha uzadı. İki sorum var:
1. İş sözleşmemin bitiminde Kıdem Tazminatı alabilir miyim?
2. İş sözleşmemi imzalarken bana her yıl bir gidiş bir dönüş bileti alacağım söylendi. Vakfın Yönetim Kurulu Kararlarında da işçiye sözleşme başında ve bitişinde yol parası ödenir deniyormuş. 10.07.2012 tarihinde yıllık izne çıkacağım ama bilet parasını ödemiyorler. Sebebi sözleşmemin bitmemesi imiş. Yani sonuçta sen işten ayrılana kadar sana bilet almayız diyorlar. Benim sözleşmem bir yıllıktı ve yeniden bir yıl daha uzadı. Bu iki yılın ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekmez mi? İşveren bir yıl için kabul ettiği yükümlülükleri iki yıla yayabilir mi?

Bu konuda bir fikri olan varsa paylaşırsanız sevinirim zira ben aramalarımdan bir şey çıkaramadım.
03-07-2012 09:30:04 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: Yurtdışında çalışan belirli süreli işçinin hakları...

Belirli süreli sözleşmenin süresinin bitmesi nedeniyle sona ermesi durumunda kıdem tazminatına hak kazanılmaz.
Söylenen değil, yazılı olan geçerlidir, iş sözleşmenizde bilet konusunda her yıl için bilet alınır mı diyor, yoksa sözleşme bitiminde mi alınır -ödenir diyor?
03-07-2012 09:30:17 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: Yurtdışında çalışan belirli süreli işçinin hakları...

Belirli süreli sözleşmenin süresinin bitmesi nedeniyle sona ermesi durumunda kıdem tazminatına hak kazanılmaz.
Söylenen değil, yazılı olan geçerlidir, iş sözleşmenizde bilet konusunda her yıl için bilet alınır mı diyor, yoksa sözleşme bitiminde mi alınır -ödenir diyor?
06-07-2012 08:45:36 sarmatyan #

Cevap: Yurtdışında çalışan belirli süreli işçinin hakları...

İlginize teşekkürler.
Daha önce çalıştığım bir kurumda sözleşmemin bitmesine bir ay kala yenilenmeyeceğine dair ihbarname aldım ve sonrasında kıdem tazminatı alarak işten ayrıldım. Çalışma Bakanlığının şehirdeki ofisine gittiğimde onlar da kıdem tazminatı alabileceğimi söylemişti.
Maalesef bizim sözleşmemizde bilet maddesi yok. Kurumun, Yönetim Kurulu karar tutanağında sözleşme başlangıcı ve bitişinde ödenir diyor. Sözleşme bir yıllık ve aksi belirtilmedi için de bir yıl daha uzadı. Kurum bilet hakkı da yeni senenin sonuna sarktı böylece diyor. O zaman biz çalıştığımız sürece bilet alamıyoruz.
Yurt dışındaki işlerde bilet verilmesi tüm iş yerleri için genel bir uygulama.
06-07-2012 10:14:39 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: Yurtdışında çalışan belirli süreli işçinin hakları...

Sözleşmenin yenilenmeyeceğine dair bilgi verilmesi durumunda , kıdem tazminatına hak kazanılacağı yönünde yargıtay kararları var, bahsettiğiniz durum normal yani.
Sözleşmenizde bilet konusunda bir madde olmadığına göre, kurumun genel kuralları işleyecektir, bu durumda da yapabileceğiniz bir şey bulunmuyor.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.