Alıntı:
Egemen_19 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar olayın şekli : 2010 yılında satın alacağım tarla hisseliydi ve hisessini alacağım şahsın kooperatif ve şahıslara senet karşılığında borçları vardı kendisine yardım edip bu borçları kapatım ve sonrasında 120.000 TL. karşılığında araziyi satın aldım almadan önce diğer hisedar kardeşlerin yanına gittiğimde hepsi razı oldular aldıktan sonra aralarında husumet varmış ve benden davacı oldular resmi olarak 10.000 TL'ye aldım.Kanunlarda kardeşleri bilgilendirmem gerekiyormuş ve bu açıktan yararlanıp mahkemeyi bugün kazandılar 120.000 TL'ye aldığım tarlayı 10.000 TL yatırıp alacaklar ama Hakim tayini çıktığı için karar gelecek hakime kaldı.
Nasıl bir yol izlemeliyim ? Yardımcı olacak arkadaşlara minettar olacağım.
Buna yakın bir satın alma bizde yaptık.Biz rayiç bedeli 10.000 tl olan tarlayı 340.000 tl ye aldık.
Ben satın almadan önce Avukatımıza danıştığım zaman hissedara noterden ihtar çek demişti. Parayı banka üzerinden teslim et demişti.Ben toplam rakamı 4 taksit ile ödemiştim.A4 kağıda parayı alan,parayı veren isimler ve imzalar atma şeklinde ödemeleri yaptım.Avukatım bana yer sahibinle anlaştın belki diğer kardeş bunu ileri sürüp dava kazanır,banka üzerinden olan dekont geçerlidir demişti.
Seçenek olarak ödediğin bedel üzerinden rayiçi göster yada ihtar demişti.
Benimde merak ettiğim bu tür dava açılmasını kabul ediyorum.Kanun önce hissedar diyor. Satılan yerlerin rayiç bedelden üst rakamlar olduğu kesin.Bu şartlar altında 120.000 lik yerin rayiç bedeli 10.000 ise o kadar yer dava edende var ise ben yada davalık olan birisi 30-40 bin vererek satın alsın.
Sayın üye kanuni yolu izlemeyip hata yapmışsınız.Ben almadan kanuni yolu biliyordum.Tarlaya talip olduğumuz zaman kayın pederimin çok eski tanıdığı olması,satacak kişi ve kardeşin konuşmaması,sorulduğu zaman kimse benim kardeşimden kötü olamaz,artık sen bizim komşumuzsun demesi,bunlara rağmen ben kayın pederime baba notere gidip evrak düzenlettirelim dememe rağmen bana söz verdi demesi sonucu ben sizin yaptığınız gibi işlem yaptım.
Tabi bende kayın pedere kefil sensin,yarın terslik olduğu zaman seni tanırım,bu savaş ilanıdır,kazanamayacağım savaşa girmem,ileride terslik olursa benden kanunen alırsa benden alınanı geri aldırtacağımı bildiği için,ben gayet rahat olarak işlemleri yapıp tapuyu aldım.
Sizi dava edenler ile orta yol bulamıyor musunuz.? Konuşmadıklarının hırsını sizden mi almaya çalışıyorlar.? Satın almadan önce konuşup vicdani olanı yapıp kanuni olanı es geçmişsiniz. Ne diyeyim üzüldüm doğrusu.Bazen bin kişi haksızlık yapıyorsun der,söz geçiremez.Bazen bir kişi ne yaptığını sanıyorsun der,her şey hak ettiği gibi olur.