Alıntı:
sevsefa rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar;
2004,2008 nisan otelcılık sektorunden bır sırkette calıstım bellı zaman sonra haklarımı alıp ayrılmak ıstedıgımı dıle getırdım.kabul gormedı tabı bende hıcbırsey demeden ve ımza atmadan ısten ayrıldım.yalnız bu olaydan once de 2007 de benı yıllık ızne gıttı gosterıp benım yerıme ımza atmıslar az uyanıklık yapıp ızın kagıdının fotokopısını cektım.daha sonra 2004 den 2008 kadar olan mesaı saat cızelgelrının asıllarını aldım.mahkemeye verdım.mahkeme 2010 da sonuclandı.kazandım.ama suan yargıtayda ve hala sonuc yok sunu sormak ıstıyorum ne zman sonuclanır.yargıtayın kararı bukadar uzun surermı.bu gıbı durumlarda zman asımı gıbı bır durum olupta olumsuz sonuc olusurmu.bırde sole bır durum var mahekemeye verdım sırket sırketı satmıs baska bır sırkete.tabı bu sırket grup sırketı grup yerınde satılan sırketten haklarımı yınede alabılırmıyım.cevaplarınız ıcın sımdıden tesekkurler..
Dosyanız yargıtaya hangi yıl/ay gitti, hangi dairede ve şu an ne aşamada gözüküyor?
İşçi alacakları için zamanaşımı 5 yıldır, fakat dava süreci devam ettiği sürece zamanaşımı söz konusu değil.
İş yerinin devri ile ilgili kanun da aşağıda..
İŞYERİNİN VEYA BİR BÖLÜMÜNÜN DEVRİ
Madde 6 - İşyeri veya işyerinin bir bölümü hukuki bir işleme dayalı olarak başka birine devredildiğinde, devir tarihinde işyerinde veya bir bölümünde mevcut olan iş sözleşmeleri bütün hak ve borçları ile birlikte devralana geçer.
Devralan işveren, işçinin hizmet süresinin esas alındığı haklarda, işçinin devreden işveren yanında işe başladığı tarihe göre işlem yapmakla yükümlüdür.
Yukarıdaki hükümlere göre devir halinde, devirden önce doğmuş olan ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlardan devreden ve devralan işveren birlikte sorumludurlar. Ancak bu yükümlülüklerden devreden işverenin sorumluluğu devir tarihinden itibaren iki yıl ile sınırlıdır.
Tüzel kişiliğin birleşme veya katılma ya da türünün değişmesiyle sona erme halinde birlikte sorumluluk hükümleri uygulanmaz.
Devreden veya devralan işveren iş sözleşmesini sırf işyerinin veya işyerinin bir bölümünün devrinden dolayı feshedemez ve devir işçi yönünden fesih için haklı sebep oluşturmaz. Devreden veya devralan işverenin ekonomik ve teknolojik sebeplerin yahut iş organizasyonu değişikliğinin gerekli kıldığı fesih hakları veya işçi ve işverenlerin haklı sebeplerden derhal fesih hakları saklıdır.
Yukarıdaki hükümler, iflas dolayısıyla malvarlığının tasfiyesi sonucu işyerinin veya bir bölümünün başkasına devri halinde uygulanmaz.