Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Tam yargı davası açma süresi

13-04-2006 11:14:08 horozhagi #

Tam yargı davası açma süresi

Tam yargı davalarında 1 yıllık zamanasımı suresı var, off shore dan mevduat hesabına 1 ay icinde dönülmüş. danıstayın ıptal kararı hangı tarıhte resmi gazetede yayımlanmış, şunun için soruyorum dava acabılırmıyız sureyı kacırdıkmı. Bu 1 yıllık sure neden uygulanmıyor da 60 gunluk sure gecırılmıs dıye zamanasımından ıdare mahkemesı reddedıyor.

TMSF'ye ihtar ceksek, gelen cevaba binayen veya cevap verilmezse ona gore 60 gun içinde tam yargı davası açsak davamız kabul olurmu?
cevap verirseniz cok tesekkur ederim...!
15-04-2006 14:50:49 Av.Başak Şahin #
Lütfen bir daha ki konu başlığınız,konuyla ilgili genel bir izlenim verecek şekilde olsun,"dava açabilir miyim" şeklinde genel ifadelerden oluşmasın.

Konunuzu tam anlayamadım ama,şunu belirteyim,tam yargı davasında 60 günlük ve 1 yıllık süreler birlikte uygulanır,yani ikisi de uygulanır.Olayı öğrendiğiniz tarihten itibaren 60 gün ve her hal ve karda 1 yıl içinde dava açma hakkınız var.Mesela olaydan,oluşundan 5 ay sonra haberiniz oldu,bu andan itibaren 60 gün içinde dava açmalısınız.Hangi konuda dava açmak istiyorsanız,o konuyu öğrenmenizden itibaren geçen süreyi hesaplayın,60 gün geçmişse hiçbir şekilde tam yargı davası açamazsınız.
11-09-2008 08:46:47 kayra_hukuk #

Re: Tam yargı davası açma süresi

ıyuk madde 13 gereğince tam yargı davası açmadan önce ilgili idareye başvurmak esastır. ayrıca dava açma süresi 1 yıl ve her hal ve karda 5 yıldır. idareye başvuru sonrasında dava açma süresi 60 gündür...
saygılarımla...
01-04-2009 08:38:56 Av.Emrah Yavuzcan #

Re: Tam yargı davası açma süresi

İYUK Madde 13

1. İdari eylemlerden hakları ihlal edilmiş olanların idari dava açmadan önce, bu eylemleri yazılı bildirim üzerine veya başka suretle öğrendikleri tarihten itibaren bir yıl ve her halde eylem tarihinden itibaren beş yıl içinde ilgili idareye başvurarak haklarının yerine getirilmesini istemeleri gereklidir. Bu isteklerin kısmen veya tamamen reddi halinde, bu konudaki işlemin tebliğini izleyen günden itibaren veya istek hakkında altmış gün içinde cevap verilmediği takdirde bu sürenin bittiği tarihten itibaren dava süresi içinde dava açılabilir.

2. Görevli olmayan adli ve askeri yargı mercilerine açılan tam yargı davasının görev yönünden reddi halinde sonradan idari yargı mercilerine açılacak davalarda, birinci fıkrada öngörülen idareye başvurma şartı aranmaz.
10-05-2010 09:23:56 sbirsin18 #

Cevap: Re: Tam yargı davası açma süresi

Genel Müdürlüğe gönderilmek üzere İl Müdürlüğüne dilekçe verdim.Ancak İl Müdürlüğü yönetmeliklere aykırı olarak dilekçemi göndermiyor.
Dava açacağım,ancak nasıl yapmalıyım bilmiyorum.
yürütmeyi durdurma,tam yargı ,iptal davası gibi terimler kafamı karıştırdı.
Nasıl bir dilekçe veya dosya hazırlamalıyım.
Yrdımcı olursanız sevinirim
Teşekkürler




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.