Alıntı:
cemalbahar rumuzlu üyeden alıntı
Kavgayı onun başlatması ve benim üzerime yürümesi bir şey değiştirmez mi?
A1)Meşru Müdafaa Nedir: 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 25. Maddesinin 1. Fıkrasında meşru müdafaa ; “Gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hâl ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez.” olarak tanımlanmıştır ?
Hiç bir şeyi değiştirmez.
İşgöremezlik ödeneğini SGK kurumu ödeyecek, SGK yaptığı bu ödeme için, kusuru bulunan kişiden de geri ödenmesini talep edecek.
Kavgayı sizin -onun başlatması ayrı bir olay. Sorduğunuz sorunun özünde SGK nun yapacağı ödemenin tahsili kimden yapılır idi, o ödemeye neden olandan tahsil edilir.
(kaldı ki, sizin hiç zarar görmemiş, karşı tarafın uzun süreli işgöremez raporu alacak kadar zarar görmüş olması, meşru! müdafa tanımını sanki biraz aşan bir durum gibi gösteriyor olayı, tamam tahrik var ayrı konu, ceza davasıyla ilgili mutlaka tahrik te değerlendirilir, alınan işgöremez raporuyla birlikte)
( ben 2 kez ödedim geçmiş zamanda aynı şekilde :) )