Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

1990 Yılında Meydana Gelen Trafik Kazası

18-04-2012 20:54:39 Mesut Gündüz #

1990 Yılında Meydana Gelen Trafik Kazası

Eşim 7 yaşındayken bir kamyonet gelip çarpmış. Sonra gelip eşimin annesine yalvarmış ve yakarmışlar ve eşimin aileside hallerine acımış şikayetçi olmamışlar. Ama senelerce çarpan kişi hiç arayıp sormamış.

Eşimin bacağı şu anda %3 özürlü durumda yoğun tahribat var ve estetik açıdan çok kötü. Bu senelerce eşimi psikolojik olarak çok kötü etkilemiş. Halende etkilemeye devam ediyor.

Eşim maddi ve manevi tazminat davası açmak istiyor. 22 yıl sonra açılabilir mi? Sonuçta affeden eşimin ailesi eşim onları asla affetmemiş senelerce insanlardan kaçmış. Bacağından utanmış. Çocukluğu tramvayla geçmiş.

Şimdi siz sayın avukatlardan bu konuda bilgi ve yardım bekliyoruz. Allah kimsenin başına böyle acılar vermesin.
18-04-2012 21:13:25 carsambalıfaruk #

Cevap: 1990 Yılında Meydana Gelen Trafik Kazası

Alıntı:

Mesut Gündüz rumuzlu üyeden alıntı
Eşim 7 yaşındayken bir kamyonet gelip çarpmış. Sonra gelip eşimin annesine yalvarmış ve yakarmışlar ve eşimin aileside hallerine acımış şikayetçi olmamışlar. Ama senelerce çarpan kişi hiç arayıp sormamış.

Eşimin bacağı şu anda %3 özürlü durumda yoğun tahribat var ve estetik açıdan çok kötü. Bu senelerce eşimi psikolojik olarak çok kötü etkilemiş. Halende etkilemeye devam ediyor.

Eşim maddi ve manevi tazminat davası açmak istiyor. 22 yıl sonra açılabilir mi? Sonuçta affeden eşimin ailesi eşim onları asla affetmemiş senelerce insanlardan kaçmış. Bacağından utanmış. Çocukluğu tramvayla geçmiş.

Şimdi siz sayın avukatlardan bu konuda bilgi ve yardım bekliyoruz. Allah kimsenin başına böyle acılar vermesin.

Benim bildiğim 10 senelik süre içerisinde tazminat davası açılabiliyor.22 sene olmuş.
18-04-2012 21:16:35 carsambalıfaruk #

Cevap: 1990 Yılında Meydana Gelen Trafik Kazası

"Zamanaşımı (Madde 109)

1-KTK kapsamında zamanaşımı;
a-Mala gelen zararlarda; zarar görenin zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten iki yıl ve her halükarda kaza tarihinde itibaren 10 sene,
b-Kişiye gelen zararlarda;
Maddi zararlar; zarar gören, zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten iki yıl ve her halükarda kaza tarihinde itibaren 10 sene,
Dava, cezayı gerektiren bir fiilden doğar ve ceza kanunu bu fiil için daha uzun bir zamanaşımı süresi öngörmüşse; ceza kanununda ceza için öngörülen zamanaşımı süresi uygulanır. Burada sürücü veya işleten ayırımı yapılmamıştır. Uzatılmış zamanaşımının uygulanması için sürücünün mahkum olması şartı aranmaz.
c-Manevi tazminatta zamanaşımı; KTK 90. maddesinde manevi tazminatta B.K.’nun haksız fiile ilişkin hükümlerinin uygulanması hüküm altına alınmış olup, buna göre; B.K. 60. maddesine göre 1 yıllık zamanaşımı süresi öngörülse de, Yargıtayın bir kararında “dava cezayı gerektiren bir fiilden doğar ve ceza kanunu bu fiil için daha uzun bur zamanaşımı süresi öngörmüşse bu süre manevi tazminat açısından da uygulanır”
2-KTK kapsamına girmeyen haksız fiillerde zamanaşımı;
B.K. 60. maddesine göre zamanaşımı, zarar görenin zararı ve faili öğrenmesinden itibaren 1 yıl ve her halükarda 10 yıldır. Ancak eylem suç ise ve ceza kanununda daha uzun bir süre öngörülmüşse, zamanaşımı süresi ceza kanununda fiil için belirtilen zamanaşımı süresidir. "
18-04-2012 22:31:04 Mesut Gündüz #

Cevap: 1990 Yılında Meydana Gelen Trafik Kazası

Bence bunun zamanaşımı olmaması lazım sonuçta bu travma yaşanmış ve bedelini sadece eşim ödemiş ve ödemeye devam ediyor. Bu davayı açmak istiyorum her şartta, kazanmasak ta kazansak ta açmak istiyorum. Mahkeme masrafı filan kaç para öderim. Sırf bunu unutmamaları için. 7 yaşında çocuğun bacağını parçalamışlar ve hiç arayıp sormamışlar.
18-04-2012 23:18:46 carsambalıfaruk #

Cevap: 1990 Yılında Meydana Gelen Trafik Kazası

Şu araba gelip çarpmış tabiri, o kadar saçma bir tabir ki anlatılmaz.Araba için yol yapılmış sürülsün diye,sürücü kaldırıma çıkmaz,ev,dükkan,durakta bekleyenlere dalmaz ise sorun yok.

Bahsettiğiniz kaza 22 sene önce nerede olmuş kamyonet evin içine girip mi çarpmış.Eğer suçlu ararsanız 7 yaşında çocuğun ailesine sorun.Kaza şöförün anormalliği ile olmuşsa o başka ama saçma bir şekilde kazaya sebebiyet veren sürücüyü yalvarma ile affetmezler.

Ayrıca şöförlerin yalvarma olayı devletin saçma sapan kanunlarından ileri gelmekte. Neymiş efendim yaya yı kollayacaksın.Yaya kendini kollamayacak şöför kollayacak.Eh kendini kollamayan ya ölüyor ya yaralanıyor.Devlette sürücüye kusur yamıyor.

Her sürücü ayrıca yayadır.Her yaya sürücü değildir.Mesela benim hayatım % 99 yaya,% 1 şöför. Samsunda bakıyorum yayalar yayaya kırmızı yandığı halde yol boş diye geçer.Bu oran % 95 tir.Ben yaya olarak kesinlikle kırmızıda geçmem.Sürücülerin en az % 95 yol boş olsa da kırmızıda bekler.Aradaki fark bu.

Komik haberler vardı.Kaza yaptığım zaman çok incelemiştim.Köpeği video ya almışlar yeşil ışığı bekliyor.Başka bir köpeği üst geçidi kullanıyor.Affedin bazen insan köpek kadar düzgün hareket edemiyor.

Samsun sahil yolu var.Bu yol daha önce 3 gidiş,3gelişli idi. Karayolları büyükşehir belediyesi müzakereler sonucu yolun ortasından 1.5 metre demir bariyer yapıp yayalar geçitlerden geçsin kararı ile uygulamaya konulmuş. Biz insanlar çok akıllıyız ya,akıllı olanlar kafalarına göre aralardan 2 şer demir çubuk kesip kendilerine geçiş yeri yapmışlar. Araba ile geçerken demir bariyerin kenarında görüp atlamışlar sanıp şaşırıyor insan.

Ben emniyet müdürlüğüne meil atıp bilgilendirmiştim.O yola atlıyacak olanın canının bir kıymeti yok ola ki benim aracın önüne denk gelir kendini geberttirir,aracın masrafı,yok niye çarptın kamu davası,Avukat parası,yayayı kollamadın tali kusurdan 20 ay hapis cezası eşittir 12.000 tl.Hepsinden önemlisi bir sürü can sıkıntısı.

Bende çocuklarımı evin önüne indiriyorum.Eğer benim dikkatsizliğim sonucu Allah göstermesin kaza olur ise araba niye çarptı mı diyeceğim.100 metre ileride parka götürmeye üşeniyorum. İnsan koskoca arabayı görmez sonra bana çarptı der.

Bahsettiğiniz kaza olduğu tarihte kanunen kusurlar hep sürücüye verilip sürücüler mağdur ediliyordu.Yanlış bilmiyorsam 2006 da yayalara da asli kusur verilmeye başlandı.Sürücüler daha rahat.Kazada hatalı olan cezasını yüksek alsın buna kimsenin itirazı olamaz.Tabi birileri arabanın önüne atlayıp ta para koparma yolu olarak seçmesi bayağı revaçta.

Araştırma yapmıştım 6-7 senelik kazalara Avukatların birbirine sorup ta zaman aşımına uğramış mı soruları,sizin 22 sene zaman aşımı olmuşmudur yada ben yinede dava açacam demişsiniz.

Acizane tavsiyem kanunen dava hakkınız yok. Eğer eşinize çocuk yaşta çarpan sürücü kusurlu ise suç ailede,eğer sürücü kusursuz ise çocuğa mukayit olamayan aile yine kusurlu.Gerçi kanunlarımıza göre neredeyse birisi evin üstünden aracın üstüne atlayıp ölse sürücüye kusur verecekler.
10-05-2012 15:06:43 ibalaban #

Cevap: 1990 Yılında Meydana Gelen Trafik Kazası

kazanız 10 yılı gecmiş hic birşey yapılamaz




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.