Arada sanırım şöyle bir nüans var.
Eğer vekaletname gayrimenkulü kiralama yetkisini içeriyor ve babanız sözleşmede kiralayan olarak görünüyorsa, kiralayan sıfatıyla icra takibi yapabilir, tahliye davası açabilir.
Mesela Borçlar KAnunu 260. maddeye göre temerrüde dayalı olarak dava açması gereken mülk sahibi değil, kiralayandır. Yine tahliye taahhüdüne dayalı olarak dava açacak olan kiralayandır, ama mesela iktisap ve ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açacak olan yeni mülk sahibidir.
Bkz.
http://sonmezhukuk.8m.com/tahliye.htm
Babanızın vekalet vereceği avukatın yapacağı bütün işlemleri babanız asil sıfatıyla yapabilir. Yani bu durum için babanızın avukata vekalet vermesi anlamsızdır. Avukata vekalet vermesi gereken birisi varsa bu amcanız olacaktır.
Amcanızın kendisinin veya avukatının yapması gereken başka hukuki işlemler olabilir.
Kontratta "kiralayan" amcanız mı, babanız mı?
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Erdoğan rumuzlu üyeden alıntı
Avukatlık Kanunun 35. maddesi hükmüne göre adli işlemler ve takipler ancak baroda kayıtlı avukatlar eli ile yürütülebilir.
Madde 35 - Kanun işlerinde ve hukukî meselelerde mütalaa vermek, mahkeme, hakem veya yargı yetkisini haiz bulunan diğer organlar huzurunda gerçek ve tüzel kişilere ait hakları dava etmek ve savunmak, adlî işlemleri takip etmek, bu işlere ait bütün evrakı düzenlemek,yalnız baroda yazılı avukatlara aittir.