Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Bina Ortak giderleri ve yöneticilik

10-04-2006 10:42:29 tkaraaslan #

Bina Ortak giderleri ve yöneticilik

Merhaba.
Ben Kayseri de 5 er katlı 3 binadan oluşan ve merkezi ısıtma sistemi ile çalışan sitede kiracıyım.
Kiraladığım mülk için kiralayanın vekili olan emlakçı ile 3 yıllık sözleşme yaptım ve tahliye taahhütnamesi imzaladım. Oturduğum tarihe kadar katın yakıt borcu olan 400 Ytl yi avukata ödediklerini ve borcu bulunmadığını belirten emlakçi ile aylık olarak kirada anlaştık.
ilk yıl yakıt giderleri ve yönetim parası olarak aylık olarak tahsilat yapılıyordu ikinci yıl kömürcü ile anlaşma yapıldı ve kömürcüye borçlandırıldı. Üçüncü yıla girildiğinde iki kere yönetici değiştirildi ve yeterli çoğunluk sağlanmadığı halde yöneticilik devredilip, devralındı.ve 2 nci yılda kömür parası ve yönetim parası vermeyenlerin sitenin borcunu 30 milyara çıkarttığını ve bunun ödenmesi gerektiği belirtildi. Yönetim defterlerinin kayıtlarından kimlerin borcu olup olmadığının bakılmasını istediğpimde ise eski yöneticinin bir defter tutmadığını sadece binanın yönetim ve kömür borcu olarak bu kadar borcu var dediğini söyleyen yeni yönetim ile tartışmamız bir sonuç doğurmadı ve yetersiz oy ile yönetici olanlar yeni bir karar alarak bu borcu 50 dairenin tamamına yükleyip eşit olarak tahsil edeceğini söylemişlerdir. Halbuki benim kiracı olarak ve ev sahibimin hiç bir borcu olmadığı halde bu parayı ödemek zorunda bırakılmaktayız.
Bu yöneticiler hakkında ve alınan kararlar hakkında ne gibi işlemler yapılabilir? Yardımlarınızı rica ediyorum.
14-04-2006 16:01:04 Mehmet Emin Değil #
burda yönetimden kaynaklanan vede yakıt paralarının ödenip ödenmediğinden kaynaklanan meseleler söz konusu.

kat mülkiyeti kanununda yöneticilerin secilmesi vesair maddeler söz konusu,fakat sizin ayrı bir yönetim sözleşmeniz de olabilir .eğer yönetiçi seçiminde usulsüzlükler yapılmışsa ,mahkemeden usulsüzlüğü belirleyip yeni bir yönetimin oluşturulması için duruma el atmasını dava yoluyla isteyebilirsiniz.

diğer konu ise ödediğiniz halde tekrar size yükletilmeye çalışılan yakıt paraları konusu,bu halde ödediğinize dair elinizde belge ,makbuz vesair varsa sizin açınızdan sorun çıkmaz sizden tekrar tahsilde bulunamazlar eğer böyle bir yola girerlerse menfi tepit davası açabilirsiniz.
14-04-2006 16:45:47 tuuuggg #
bende bir soru sormak istiyorum konuyla ilgili.yasada yöneticinin her ocak ayında hesapları ve defterleri notere kapattırması gerektiği yer alıyor.ocak ayında bu görevini yapmayan yönetici,herhangi bir ihtar ya da tebliğ olmadan diğer kat malikleri tarafından yöneticilikten alınabilir mi?bu durum haklı sebep teşkil eder mi?
20-04-2006 14:12:52 Mehmet Emin Değil #
kat malikleri olarak öncelikle yapılan toplantılarda durumu kayıt altına alacaksınız.ey yönetici kanunun emrettiği şekilde davran diye,eğer gereğini yapmazsa bu halde belli çoğunluk olarak görevden alabilirsiniz.çoğunluk onay vermezse sulh mahkemesine başvurup yöneticinin azlini ve yerine yenisinin seçilmesi için işlemlere başlayabilirsiniz




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.