Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Arsa sahibinin Kooperatif üyesinin tapusunu 3. kişiye satması

17-03-2012 15:56:45 colinzey #

Arsa sahibinin Kooperatif üyesinin tapusunu 3. kişiye satması

merhabalar.
benimde yıllardır üyesi olduğum kooperatifte oturduğum daireyi arsa sahibi bir başkasına satmış. O kadar ödeme yapmama ve içine harcama yapmama rağmen tapumu bir türlü alamadım ve geçen gün duydum ki oturduğum daire satılmış. Çok zordayım. Kooperatife ait boşta bir daire olmasına rağmen kasıtlı olarak benim dairem satılmış. Arsa sahibi laftan anlamıyor kooperatif başkanıyla bu işi çözün diyor. ben ne yapacağımı şaşırdım. Kooperatifin şu an hiç parası olmadığı için dava bile açamıyor. Onların yerine ben 7000 tl verip dava açmalarını sağlayacağım. ama benim nasıl bir kazancım olacak bilmiyorum. Arsa sahibine dava açabilir miyim?? 16 üye 2009 yılında 15.000 tl tapu parası adı altında ödeme yapıp tapularını aldılar. Almayan 5 üyeden biri benim. Bende 2010 yılının başında ödedim parayı fakat geriye kalan bir blok tam olarak bitmediği için tapumu vermediler. Şu anda bloğun iç kapıları ve mutfak dolapları eksik ama kooperatif başkanı ve arsa sahibi arasındaki uyuşmazlıktan benim dairemi iş karşılığı vermiş. Nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim.
17-03-2012 23:35:44 mustafatatlici #

Cevap: Arsa sahibinin Kooperatif üyesinin tapusunu 3. kişiye satması

Sayın colinzey.
Bu duruma düşmenize üzülmemek mümkün değil, ancak bu dareyi alırken nasıl bir işlem yaptığınızı belirtmemişsiniz, elinizdeki belgelerin önemini bilmemiz lağzım.
Kooperatif üyesi olmak, tabiki önemli ancak üyelik sözleşmenizde, sizin adınıza ait olduğunu belirten bir belgenin de olması gerek, bu belgeleri belirtmeniz gerekir.
Müteahhit darbesi yiyen bir MÜTEAHHİTZEDE olarak size tavsiyelerim olabilir.
Arzu ederseniz, mustafatatlici@yahoo.com veya 0535 3483816, dan ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun,
09-08-2012 18:23:59 karakas2 #

Cevap: Arsa sahibinin Kooperatif üyesinin tapusunu 3. kişiye satması

sayın colinzey
uzun zamandır yurt dışında yoğun olmamdan dolayı siteye girmedim bugün gördüm mesajnızı.
öncelikle geçmiş olsun ama yazdıklarınız kooperatif kanununa göre uygun değil. çünkü kooparatifler genel kurullarda seçilen yöneticiller tarafından genel kuruldan aldıkları yetkilere dayanarak üyelerin hak menfaatleri doğrultusunda hareket ederler. konut kooparatiflerinde ise konut yapılacak arsa temin edildiğinde genel kuruldan bu arsa ile ilgili yetki alır ve kat karşılığı ise tapuya şerh koyar. arsa sahibi ile yapılan sözleşme doğrultusunda arsa sahibi kooperatifden alacağı dairelerin sözleşmede belirtilen süre içinde almasını bekler. bunun dışında koopatif üyelerine ait bir daireyi satma hakkı yoktur. bu konuda kooperatif arsa sahibine karşı sorumluluğunu yerine getirmemiş olabilir. konuyu daha detaylı yazarsanız yardımcı olmak isterim.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.