Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Cinsel saldırı ve/veya cinsel taciz

12-03-2012 22:49:56 mağdurşüpheli #

Cinsel saldırı ve/veya cinsel taciz

Merhaba üstadlar.

Başımdan geçen bir olay hakkında fikrinizi almak istedim. Ben İstanbul'da her sabah avrupa yakasından anadolu yakasına işe gitmek için yaklaşık 2 saat otobüs-metrobüs-minibüs üçgeni içinde gidip geliyorum. Geçen hafta başımdan çok talihsiz bir olay geçti. Altunizade'de Dudullu otobüslerine binmiştim. Bindiğimden beri aynı koltukta, cam kenarında oturuyordum. Çok erken kalktığımdan genelde otobüste uyukluyor oluyorum. Yine öyle bir yolculuktu. Yanıma bir bayan oturdu. Kendimi toparladım ve otobüs sallarınken, uyuklayınca yanımdaki bayanı rahatsız etmemek için sağ elimle ön koltuğun tutmacını tuttum dengemi bozmamak adına. Önkoltukta başka bir bayan oturuyordu. Ben Ümraniye'den Dudullu'ya hemen hemen tamamen uyur bir vaziyette gittim. Yolculuk sürerken bir bağırışla uyandım. Önümdeki bayan ayağa sıçramış bana ağzına geleni saydırıyordu. "Salak, sapık.." diye. Hemen ardından şoföre durmasını söyledi. Dudullu durağındaydık. Hemen arkasından bir tokat yapıştırdı. "Karakola gitmek istiyorum" dedi. Ben otobüsün içinde ne olduğunu yeni yeni kavrıyorken, bana yaptığı hakaretler ve attığı tokattan da sinirlenmiş bir vaziyette, "Hadi gidelim" dedim. Önce şaşırdı, sonra benimle beraber karakola geldi. Karakolun kapısını falan hızlıca çarpmalar, "Erkek değil misiniz? Hepiniz aynısınız. Her sabah her sabah hep aynı şey" diyerek karakoldan içeri girdi. O polislere bağırmaya devam ediyordu, ben ise derdimi anlatmaya çalışıyordum. Polisler beni dinlemedi, bayan "otobüsde durmadan omzuma dokundu" dedi ve polisler beni bir odaya kitledi. Beni kitledikleri odanın yanında bayanı ifadeye almışlardı. O kadar yakınlardaki kulak kabartmadan edemedim. Kadın "önce saçıma dokundu, okşadı, yanlışlıkla olmuştur dedim, sonra omzuma dokundu, okşadı, yanlışlık olmuştur dedim" diyerek devam ederken, polisler bayanı biraz sıkıştırdı. "Neden izin verdin? Neden tepki vermedin? Şahidin yok mu?" diyerek. Bayan sıkıştığını anlamış olacak(tabi bence), bu durumdan sıyrılmak için "Koltuğun arasından elini uzatıp bel tarafımı okşamaya başladı" dedi. Derken beni ifadeye aldılar. Ben aynen yukarıda size anlattığım gibi durumu anlattım. Bu arada bayan, polislerin benim için, eğer suçluysa neden karakola gelmiş olabilir gibi bir sorusuna, "Kolundan sürükleyerek getirdim" demesi, işin en ilginç yanı. (Kendisi nerdeyse benim yarım kadardı)
Elim hiçbir şekilde o tutmaçtan ayrılmadı yol boyunca, bundan adım gibi eminim. Koca otobüs, her tarafta insan var. Saç, omuz, bel nasıl okşanır, biri görmez mi? Görse linç edilmez mi? Bunlar benim aklımdan geçti ama acaba polislerin aklından geçmiş midir? Bilmiyorum. Bayan arkadaşa da yüklenmek istemiyorum. Elimin saç ve omuz bölgesine otobüsün sallanması sonucu birkaç kere dokunuşu olabilir ama bu tamamen istemdışı bir davranıştan ibarettir.
İfadeyi verdikten sonra, bir süre daha aynı odada tutulup sonra salıverildim.(Polis, savcıyla görüştüğünü, daha fazla tutulmasının gerek olmadığını söylediğini söyledi bana. Daha sonra savcılıktan tebligat geleceğini de ekledi ev adresime)
Üstadlar sizlerden isteğim bu işin akibeti ne olabilir? Nasıl bir süreç işler? Benim hangi süreçlerden haberim olabilir? Bir avukat temin etmeli miyim kendime?

Nişanlıyım, iyi bir işim var. Bir haftadır altüst durumdayım. Kimseye de söyleyemiyorum. Psikolojim bozuldu biraz.
12-03-2012 23:00:47 haylahop #

Cevap: Cinsel saldırı ve/veya cinsel taciz

Keşke yanınızdaki bayanıda şahit olarak karakola davet etseydiniz.. Sizin işten hiçbir şey çıkmaz.. Bizde otobüslerde uyuyanlardanız, uyurken elimizin kolumuzun istem dışı bile olsa kimseye sarktığını ne duydum ne gördüm.. Bayan belliki iyi bir darbe yemiş.
12-03-2012 23:22:27 mağdurşüpheli #

Cevap: Cinsel saldırı ve/veya cinsel taciz

Alıntı:

haylahop rumuzlu üyeden alıntı
Keşke yanınızdaki bayanıda şahit olarak karakola davet etseydiniz.. Sizin işten hiçbir şey çıkmaz.. Bizde otobüslerde uyuyanlardanız, uyurken elimizin kolumuzun istem dışı bile olsa kimseye sarktığını ne duydum ne gördüm.. Bayan belliki iyi bir darbe yemiş.

Yanımdaki bayan, şikayetçi bayan bana bağırırken yanımdan uzaklaştı, benim de o afallamayla kadının peşinden koşmak aklıma gelmedi doğrusu. Ama daha sonradan aklıma gelmedi, pişman olmadım desem yalan olur.
12-03-2012 23:33:40 haylahop #

Cevap: Cinsel saldırı ve/veya cinsel taciz

Son bir eklenti yapmak isterim, bu yaşadığınız olay gittiğiniz istikametin doğasında var.. Kadın olsun erkek olsun, beyinleri farklı türde çalışan, hoşgörünün, saygının, anlayışın olmadığı bir güzergahın yolcuları.. Aynı durumu kadıköy pendik minübüs yolunda yaşasaydınız durum çok daha farklı olabilirdi, konu kapanırdı.. Ne bakıyorsun lan'ı duymamak için gözlerimi kapatıyoruz artık, ötesi zaten yok..
13-03-2012 01:01:17 Av.Mehmet Aydın #

Cevap: Cinsel saldırı ve/veya cinsel taciz

Bir müvekkilim tam 3 yıl Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı ve beraat etti. İşini kaybetti. Nişanlısından ayrıldı. Hayatı karardı. Çok netameli bir suçlama.
13-03-2012 09:22:36 mağdurşüpheli #

Cevap: Cinsel saldırı ve/veya cinsel taciz

Bir insanın hayatını karartmak bu kadar basit yani bu ülkede..

Bu kadar komik bir şikayet ifadesiyle beni de yargılayacaklar şimdi..

Şunu da anlamış değilim, madem ben sapığım niye saldılar beni?

Alıntı:

Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Bir müvekkilim tam 3 yıl Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı ve beraat etti. İşini kaybetti. Nişanlısından ayrıldı. Hayatı karardı. Çok netameli bir suçlama.

Bu arada neden "Ağır Ceza Mahkemesi" ?

Bir de, "şikayetimden vazgeçebilirim, özür dilerse savcılıkta", buna benzer bir cümle kurmuş polislere. Eğer savcılıktan tebligat gelmeden şikayet geri alınırsa bundan benim nasıl haberim olabilir? Yada şikayeti geri alabilir mi bu suça istinaden?
14-03-2012 03:42:01 sedat35 #

Cevap: Cinsel saldırı ve/veya cinsel taciz

Avukat Mehmet Hocama katılıyorum.

Çok yanlış yapmışsın karakola gitmekle.Cinsel taciz suçu adamın hayatını karartır.Yapmadığını ispatlasan bile ceza alırsın bir kişi daha tanımıyorum ki bu suçtan yargılanıp ceza almamış olsun.Bu başlığı ve senin davanı takip edelim büyük ihtimal ceza alacaksınız çünkü hiç kimseyi inandıramazsınız taciz etmediğinize.Belki hakim cinsel tacizin saç okşama falan düzeyinde olduğunu düşünürse alt sınırdan ceza verir.Bu bile hiç hoş değil aslında.

Karakola gitmekle çok büyük hata yapmışsınız bence.Allah'ın delisi diyerek geçip gitmeniz daha uygun olurdu sanıyorum.

Madde 105- (1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikayeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hükmolunur.
14-03-2012 09:45:25 Av.Emrah Yavuzcan #

Cevap: Cinsel saldırı ve/veya cinsel taciz

Olayın geçtiği otobüste güvenlik kamerası var mıydı? Bunu araştırın.
14-03-2012 09:58:29 Jacabo #

Cevap: Cinsel saldırı ve/veya cinsel taciz

Çok talihsiz bir olay hocam, özellikle toplu taşıma kullanırken çok dikkat etmek gerekiyor, ben şahsen bayan yada erkek birisine dokunmamak için yılan gibi kıvrılıyorum :) umarım kısa zamanda sonuçlanır, belki o bayan ile konuşsanız özür dileseniz vs belki kendisi vazgeçebilir
21-05-2012 19:01:29 mağdurşüpheli #

Cevap: Cinsel saldırı ve/veya cinsel taciz

Sulh Ceza Mahkemesi'nden tebligat geldi. Kasım ayı içerisinde 1. duruşmam varmış. Konu kısmında "cinsel taciz" yazıyor. Kanunları okuduğum kadarıyla temas olunca cinsel saldırı, temas olmazsa cinsel taciz diyor. Yukardaki suçlamada temas var, bu cinsel saldırıya girmiyor mu? Neden cinsel taciz diye yorumlamış savcı anlamadım.

Bir de olayı birkaç cümle de anlatmış sayın savcı aynı kağıtta. Cümlelerin arasında şu ifade beni son derece şaşırttı "otobüste şahitler olmasına rağmen, şahit olmasına yanaşmamışlar, falan filan kamu adına cezalandırılması duyrulur" gibi bir ifade. Böyle bir ifadeyi nasıl kullanabilir savcı? Yani savcı o anda o otobüsün içinde mi ki; diğer insanların şahit olduğunu ama şahitlik etmekten çekindiğini bilsin?

Ayrıca merak ettiğim diğer bir konu, beni şikayet eden bayanın ismi ve soyismi birer harf olarak yer almakta tebligatta. Acaba bayana ulaşan tebligatta da benim adım böyle mi? Yoksa açık açık yazıyor mu?

Tebligatta "müşteki davacı" diye biri daha var, ism, cismi, adresi hepsi apaçık ortada. Müşteki davacı ne demek?

Ayrıca bu bayanı ben 1. duruşmadan önce bulmak, konuşmak istiyorum. Bu nasıl mümkün olabilir?




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.