Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Asker (Er-Erbaş) Kasa Açığı Öder mi ? Ordu Evinde Askere Kasa Açığı Ödetiyorlar.!

28-01-2012 19:06:56 sarissa24 #

Asker (Er-Erbaş) Kasa Açığı Öder mi ? Ordu Evinde Askere Kasa Açığı Ödetiyorlar.!

Vatani Görevimi jandarma sosyal tesislerinde depo-kiler görevlisi olarak yapıyorum.Ama keşke burada olanları görmeseydim ve askerliğimi doğunun bir sınır karakolunda yapsaydım.Maddi durumum iyi değil. Bana emirle hem depo yu hemde bir arkadaşımın izne gitmesi için kafeteryanın kasasını verdiler.
Ama imzalayarak ve sayarak almadım hiç yukarı kasaya dahil çıkmadım hiçbir yazılı evrak da imzam yoktur.Ayın 02 si ile 12 si arasında kağıtta beni gösterdiler.
Ve ay sonu yani 31 in de kasa acık verdi hem de inanılmaz bir rakam 3 milyar civarında simdi bana o borcu ödetmek istiyorlar ve bana mahkeme, baskısı yapıyorlar askerliğini bitirmeyiz gibi tehditlerde bulunuyorlar. Daha önce orada basak bir kasiyer arkadaşım a 3,5 milyar acık ödettirdiler.

Sizlere sorum şunlar olacak.

1-)Asker e Er- Erbaş a Kasa Açığı Eksik malzeme ödetebilirler mi ?

2- ) Emir ile aldığım daha doğrusu hiç bir evrak da imzam olamayan bir yer için bana açık ödetebilirler mi ?

3-) sanırım normalde açığı kısım amiri ödüyormuş, bana ödetmek isterlerse nasıl bir yol izlemem gerekir..


Şimdiden tavsiyeniz için teşekkürler…
28-01-2012 23:01:32 Engin Ünalmış #

Cevap: Asker (Er-Erbaş) Kasa Açığı Öder mi ? Ordu Evinde Askere Kasa Açığı Ödetiyorlar.!

Benim daha öncede duyduğum bir uygulama bu.Askerdeyken de bir kaç defa kulağıma çalınmıştı.Bu milletin fakir çocuklarına saydırmadan emirle mal yada kasa zimmetliyorlarmış.Sonra açık çıkınca da vatani görevini yapmakta olan bu askerlerden baskıyla tahsil etmeye çalışıyorlarmış.Ben duyduğumda inanmak istemedim.Bu ne vicdana ne adelete sığar.Bu vatanın evlatları olarak hemipiz askeriz, hepimiz ordumuza bayrağımıza aşığız ancak bu uygulamalar(ben hala gözümle görmediğim için inanamıyorum ama) devam ederse millet daha fazla ordudan desteğini çekecek.Zaten 2012 ye geldiğimiz şu günlerde ordunun durumu malüm ki böyle giderse bir zamanlar şeref ve itirbar uyandıran ordu mensubu olma durumu çok daha farklı gözle bakılan bir durum haline gelecek.Umarım bunlar dedikodudan yada bir kaç hatalı uygulamadan ibaretir.Bu ordu kimsenin babasının değil.Bu ordu Atatürkün ordusu, bu ordu milletin ordusu.Onun saygınlığı ve varlığı hepimiz için çok önemli diye düşünüyorum.Sorunada bir hukukçu cevap verir umarım.Geçmiş olsun.
28-01-2012 23:10:17 sarissa24 #

Cevap: Asker (Er-Erbaş) Kasa Açığı Öder mi ? Ordu Evinde Askere Kasa Açığı Ödetiyorlar.!

bu olay su an benım basımda dedıkodu olsaydı keske ve bana yaptıkları uygulama bu su an hala asker arkadasım olan bır arkadasımada odettırdıler baskıyla son 500 tl borcu kalmısdı onu verene kadar en pis işlerde(tuvalet,bulasık,iştimada küfür) gıbı hareketlerde bulundular basıma gelınce aynı seyler olacak dıye korkuyorum lutfen bılen bır buyugum cevap versın bana yol gostersın tezkereme 6 ay var :(
28-01-2012 23:24:44 haylahop #

Cevap: Asker (Er-Erbaş) Kasa Açığı Öder mi ? Ordu Evinde Askere Kasa Açığı Ödetiyorlar.!

Askerde kantin ve çevresi en çok sahtekarlığın yapıldığı mekandır.. Kasa açık veriyorsa ki hile ile veriyordur, kasa fazlada verebilir doğal olarak.. Sıgaraya zam geldiğinde stoktaki sıgaranın fiyat farkını cebe atmayı bilen fakir türk askeri, kasa açık verdiğinde alicengiz sayesinde açılan yarığıda kapatmasını bilmelidir.. Bunu nedenmi söylüyorum? bir kaç ayda kasadan cebine 10 bin tl para atan asker tanıdığım içindir belkide..
Kabak birinin başına patlayacaksa buna kader deyip olmayan borcunuzu ödemelisiniz..
29-01-2012 15:23:04 sarissa24 #

Cevap: Asker (Er-Erbaş) Kasa Açığı Öder mi ? Ordu Evinde Askere Kasa Açığı Ödetiyorlar.!

sanırım okumadan yazdınız ben kantıncı degılım emırle aldım emırle verdım arada hıc bır evrak ımzalamadım okumadan yazmıssınız bu benım sıkıntım ben vatanı gorevımı yapmaya geldım belkı 3-5 rutbelı para yıyecek dıye elımde avcumdakını vermeye değil... lutfen konu geyık konusu olmasın benım ıcın onemlı bır konu hassas bır konu bılgılı buyuklerımden yardım beklıyorum...
30-01-2012 21:28:09 faysallar1 #

Cevap: Asker (Er-Erbaş) Kasa Açığı Öder mi ? Ordu Evinde Askere Kasa Açığı Ödetiyorlar.!

herhang bir evrakta imzanız yok ise size herhangi bişey yapamazlar. bırakı mahkemeye versinler. sonuçta bahsettiğiniz sorumlulukları size verdiklerini ispatlayamayacaklar
02-02-2012 01:21:29 ATAAN #

Cevap: Asker (Er-Erbaş) Kasa Açığı Öder mi ? Ordu Evinde Askere Kasa Açığı Ödetiyorlar.!

Erlere görevi geregi kullandigi malzemenin disinda yapilan zimmetin hicbir hükmü yoktur..Isterseniz bir klasör dolusu el senedi eki imzalasaniz bile farketmez..
Sizi mahkemeyle, cezayla korkutup ödemenizi isteyeceklerdir..Buyursunlar versinler mahkemeye eger verebilirlerse..Sizi mahkemeye verdikleri an basta kendileri sanik olarak giderler..
Size tavsiyem, verin komutanim mahkemeye en azindan icra karari falan cikar bende taksitle öderim diyip size yapilan baskidan kurtulmaya calisin..
05-02-2012 01:53:52 talats #

Cevap: Asker (Er-Erbaş) Kasa Açığı Öder mi ? Ordu Evinde Askere Kasa Açığı Ödetiyorlar.!

İlk önce yetkili amirden kantinde görevlendirme yazınız var mı? yok mu?
görevlendirme yazınız varsa size burası ve malzemeler zimmetle sayarak verildimi (en az 3 kişi huzurunda) eğer zimmetle sayarak teslim edilmedilerse ve sizde herhangi bir belgeye imza atmadıysanız,korkmanıza gerek yok. sizi adam yokluğundan geçiçi olarak oraya oturtmuşlardır. zaten hem kasacı hem depocu olamazsınız. ayrıca depo anahtarı sizdemi yoksa başkasındamı? dolayısıyla bu parayı kesinlikle ödemeyin. Sizi mahkemeye versinler (ki veremezler) diyelim sizi gerekli belgeleri sonradan tamamlayarak işi uydurup mahkemeye verirlerse ki zayıf bir ihtimal yaşadığınız tüm süreci mahkemede anlatın. sizin beraat etmeniz çok yüksek bir olasılıktır. ve açık miktar kasa,mal sorumluları ile kantin başkanı sorumluluğunda gelişir. Tabii bu arada sizin depo ve kasa olayında masum ve dürüst davrandığınızı varsayıyoruz. MSB müfettişlerinin denetleme raporlarına da göz atabilirsiniz orada bununla ilgili konular var. Kısaca kesinlikle cebinizden para ödemeyiniz. ve üst makamlara derhal dilekçe ile müracaat ediniz, korkmayınız. size zorla parayı ödetemezler.

Damdan Düşen Alaylı Askeri Konular Uzmanı
05-02-2012 18:40:23 desende_asi #

Cevap: Asker (Er-Erbaş) Kasa Açığı Öder mi ? Ordu Evinde Askere Kasa Açığı Ödetiyorlar.!

Profesyonel sisteme geçilmeyip Mehmetçikler ile halen bu gibi garip işler zorla yaptırıldığı sürece bu sorunlar son bulmaz. Vatana hizmet diye geliyorsun, kendini garsonlukta, postal silmede, kilerde gazinoda, kantinde buluyorsun. Öncelikle geçmiş olsun asker kardeşim...
Diğer arkadaşların dediği gibi, hiç bir suçlamayı kabul etme, ketum ol, ben sözümü mahkeme de söyleyeceğim, hiç bir şeyi ödemeyeceğim de! :ok
Kaldı ki bu vicdan meselesidir, ona bir şey diyemem...
Gerekirse derhal dilekçe ver, ben askerlik hizmetime vatan hizmeti için geldim, tim'de, bölükte, ..... görevlerinde bulunmak sitiyorum diye! Bırak antin kuntin işlerini...
Mahkemeye taşı olayı...Tabi Askeri Mahkeme ne kadar tarafsız olabilir, oda ayrı bir konu... Gerekirse sivil yargıya taşı mevzuyu. Gelişmeleri yazarsın. Geçmiş olsun.
05-02-2012 23:53:04 sarissa24 #

Cevap: Asker (Er-Erbaş) Kasa Açığı Öder mi ? Ordu Evinde Askere Kasa Açığı Ödetiyorlar.!

Şimdilik Beklemedeyız Arada Yıne Cagırdılar Benı Mahkemeye Verin Dedim.. Ben Avukat tuttum Avukatımla Görüsün Dedım Sımdılık Ses Yok Bakalım Hayırlısı Konuya Cevap Yazan Herkeze Tsk Ederım.. Birde Sayn Talats Benim Asıl Gorevım Kiler. Kilerden Talep Fişsiz Malzeme Cıkdı Bu Durum Kiler İçinde Gecerli ( Sayarak Ne Teslim Aldım Kileri Ne elimde Sayım Lıstem var Nede Baska Bisey) Bana İlerde sıkıntı Cıkartırlarmı Bu Fişsiz Cıkan İşletmeye Malzeme İçin Birde Dilekçeyı Hangı Makama Yazabılırım.. Görev Değişikliği İçin Ben Vatanım İçin Nöbette Tutarım 177 Günüm var.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.