Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Hukuk öyle bir şeydir ki işimize geldiği yerde kullanalım işimize gelmediği yerde kullanmayalım diyemeyiz.Siz madem her şeyin yasal prosedüre uygun bir şekilde işlemesini istiyorsunuz adamlarda belediye olarak gelip hukuksuz ne varsa tespit edip ceza yazmışlar anladığım kadarı ile.Bu durum hukuki bir durum olmaktan çok sosyolojik bir durum.Nasıl ki kolluk kuvvetlerine hukuki olarak kimlik soranlara ve ben haklarımı biliyorum diye üstten üstten bakanlara hukuki olarak her türlü zorluk çıkarılabiliyor, nasıl ki askerde komutana ''yasal hakkım bu benim şöyle yapılmasını istiyorum/istemiyorum'' diyenlere ''madem yasaları çok seviyorsun bizde hukuk çerçevesinde size yarından itibaren güzel bir eğitime başlayalım'' denebiliyorsa bu da öyle bir şey.Eğer hukukun yanında olmasını istiyorsanız siz önce hukuki açıdan her şeye razı olmalısınız.İşlettiğiniz yerin tüm izinleri(yapı, yemek ,ruhsat) tamsa hukuk zaten yanınızdadır.Ama yaptığınız iş yasal olarak tam değilse hukuku sadece kendi istediğiniz yerde uygulatıp sizi etkileyecek yerinde uygulatmamak söz konusu olmaz.İş yerinizdeki yapıların izinleri tam olduğu halde böyle bir şey yaşadıysanız hemen soluğu mahkemede alın.O durumda yapılan tamamen art niyete ve görevi kötüye kullanmaya girer.Durumunuzun ayrıntısı bilmediğim için bu kadar yazabiliyorum.Geçmiş olsun.
konuyu zaten ilk başta eksik anlattım :) belediye ilk olarak 8 sene önce yan tarafımı otopark sahası yapıp burayı ihaleye verdiğinde benle yakından uzaktan bir alakası yoktu, mevcut işyerimi kapattım 7-8 ay dan beri bu işyerinde hiç bir ticari faaliyette bulunmuyorum, şu an işyerinin içinde ne bir masa ne bir elektronik cihaz nede tabelası var tadilat aşamasında, 250 m2 lik kapalı alanın dekorasyon işlemleri bitti, 600 mt2 lik bahçe düzenlemesi yapılıyordu oda bitti şu an belediyenin kesmiş olduğu cezaya nazaran işyerinin bahçe kısmında bulunan havuz ve şelaleye ruhsat almak için kadastrodan aplikasyon belediyeden çap bekliyorum kadastrodan aplikasyonu aldım belediyedende çap belgesi bu cuma günü teslim edilecek, pazarteside belediyeden çıkan çap belgesiyle 600mt2 lik alanın projesini çizdirip gerekli evrakları tamamlayıp ruhsat başvurusunda bulunacağim, yoksa ben ticari faaliyette bulunmuyorum :) yapı yemek ruhsat konularında haklısınız çalışıyor olsam kıllığına kaşının üstünde gözün var, yada garsonın tırnakları uzun saçı uzun vb gibi nedenlerle ceza keser bende paşa paşa öderim ama öyle değil işte otoparkı kurcaladım 4 bin tl cezayı yedim, hadi belediyenin kabahatlar kanunu yada ne bileyim imar kanununun herhangi bir maddesini gösterip cezayı gerekçe gösterebilirler, zaten cezayı mecbur ödeyeceğimde benim asıl amacım işyerimin önündeki yasal olmayan bu otoparkı kaldırtmak çünkü mevcut yasadada şöyle diyor "otopark yönetmeliğinin 4’ncü Maddesinin ’f’ bendinin son paragrafında, ‘otopark bedeli alınan parsellerin otopark ihtiyacının belediye ve valilikçe karşılanması zorunludur’, 9’uncu madde de ise, ‘bina içinde veya parselinde otopark yapılması mümkün olmayan yapıların durumu belediyece imar durumu ile ilgili ilk müracaat tarihinden başlayarak 30 gün içinde ilgilisine gerekçeleri ile bildirilir. Belediyeler bina otoparkı yerine otopark sorunun nasıl çözümleneceğini binanın hangi bölge veya genel otoparkından yararlanacağını da bildirmekte ve bu otoparkları tesis etmekle yükümlüdür. Bu durumda bölge veya genel otoparktan yararlananlardan ayrıca kullanım ücreti alınmaz."
işte bu yasaya dayanarak ben bu otoparkı ilk önce çevre esnaftan imza toplayıp dilekçe ile belediye müracaat etsem kaldırtma hakkım varmı ? belediyeden bir sonuç çıkmazsa mahkemeye başvurabilirmiyim ? çünkü kanunda diyorki belediye bu otoparktan maddi çıkar sağlayamaz kaldıki bu alan hazine alanı değil şahsa ait bir alan.