Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Evdeki tehlikeye dikkat

05-01-2012 13:17:03 gercekmuhabir #

Evdeki tehlikeye dikkat

Evdeki tehlikeye dikkat

Gelişen teknolojiyle elektronik aletleri hayatımızdan çıkarmak mümkün değil. Ancak alacağımız önlemlerle etkilerini azaltabiliriz

Elektromanyetik alanlar, insan zihnini tarihin ilk zamanlarından beri meşgul ediyor. Özellikle yer küremizin büyük bir mıknatıs özelliği gösterdiğinin anlaşılması sonucunda bu konudaki çalışmalar arttı. İlk teoriyi ispatlamak, 1867 yılında James Clerk Maxwell’e kısmet oldu ve bu bilim insanı, ışığın elektromanyetik alanlardan oluştuğunu ispatladı. Sonrasında bu alandaki gelişmeler hızlandı.
Teknoloji hayatımızı inanılmaz biçimde kolaylaştırırken elektromanyetik alanların yan etkileri de zaman içinde ortaya çıkmaya başladı. Bunun üzerine Dünya Sağlık Örgütü, 1996 yılında dünya çapında birçok ülkenin ve saygın bilim insanının katıldığı elektromanyetik alanlar üzerindeki araştırmayı başlattı. Özellikle 16 yaşından küçük çocuklarda elektromanyetik alanların sinir gelişimi üzerinde kötü yönde etkileri olduğu izlendi. Ayrıca bazı kişilerin elektromanyetik alanlara diğerlerinden daha duyarlı oldukları saptandı. Bu kişilerde uzun süre televizyon ya da bilgisayar ekranı karşısında durma sonrasında baş ağrısı, gözde kızarıklık, konsantrasyon bozukluğu, uykusuzluk gibi semptomlara daha fazla rastlandı.

Etrafımızdaki tüm akım taşıyan kablolar, elektrikli aletler, yüksek gerilim hatları, televizyonlar, bilgisayarlar, radyo ve televizyon vericileri, mikrodalga fırınlar, mobil telefonlar, uydu antenleri elektromanyetik ışınlar yayıyor. En tehlikeli dalgalarıysa iyonizan yani atom koparma gücüne sahip tipteki elektromanyetik dalgalar oluşturuyor. Bu konuda yapılan çalışmalardan en önemlisi, 1998 yılında başlayan Interphone araştırması. Bu çalışmada, 30-59 yaş aralığındaki denekler üzerinde; beyin, duyma siniri, lenfatik doku ve kulakaltı tükürük bezlerinde elektromanyetik ışımaya bağlı tümör oluşumlarının araştırılması hedeflendi. Çalışmanın 2004 verilerinde altı bin glioma ve meningioma, bin akustik neurinoma ve 600 tükürük bezi tümörü vakası saptandı.
Bütün bu verilerden dolayı zararları henüz tam olarak kanıtlanmamakla birlikte elektromanyetik alanlara karşı tüm okurlarıma ‘yoğurdu üfleyerek yemelerini’ ve aşağıdaki basit önlemleri uygulamalarını öneriyorum:
- Elektrikli aletleri kendinizden mümkün olduğunca uzakta çalıştırmaya özen gösterin.
- Düşük radyasyonlu bilgisayar ekranı kullanmaya dikkat edin ya da ekran filtresi kullanın, mümkünse LCD ekran tercih edin.
- Dinlendirici bir uykuya geçmek için en ideal koşul yatak odasında TV ve radyo bulunmaması.
- Elektrikli battaniye kullanmayın ya da yatmadan önce battaniyeyi fişten çekin.
- Saç kurutma makinesinin manyetik alanı yüksek bu nedenle, sürekli kullanmak yerine aralıklarla kısa süreli kullanın. Uyku düzeninizin bozulmaması için yatarken kullanmamayı tercih edin.
- Mikrodalga fırın çalışırken en az 1 m. uzakta durun. Gerekmedikçe kullanmayın.
- Fotokopi makinelerinden en az 50 cm. uzaklaşın.
- Elektrikli tıraş makinesini şarjlı kullanmayı tercih edin.
- TV ekranlarından en az 2 m. uzakta durun.
http://saglik.milliyet.com.tr/evdeki...liyet_anasayfa
07-01-2012 20:07:28 gercekmuhabir #

Banyodaki tehlike

Banyodaki tehlike

ABD'de yapılan bir araştırmada insanlarda enfeksiyona yol açan bir mantar türünün banyoların ve lavaboların giderinde yaygın olarak bulunduğu ortaya çıktı.

Amerikan Penn State Üniversitesi tarafından Doğu ABD ve California'da 471 banyoda yapılan araştırmada, lavabo giderlerinin üçte ikisinin "Fusarium" türü mantarın en az bir türüne ev sahipliği ettiği belirlendi.
Journal of Clinical Microbiology'de yayınlanan araştırmada, bu mantarın altı türünün giderlerde yaygın olarak görüldüğü ve özellikle bir türünün insanlarda enfeksiyona yol açtığına işaret edildi.
Çoğunlukla sinüs enfeksiyonları, alerjik sinüzit ve özelikle ayak tırnaklarında hastalığa yol açan Fusarium, çok ender vakalarda zayıf bağışıklık sistemine sahip olanlarda ölüme dahi neden olabileceği görüldü. ABD'de bu mantar türünün 2005 ve 2006'da göz enfeksiyonu salgınına da yol açtığı kaydedilirken, Fusarium'a hastane kanalizasyonlarında da rastlandığı belirtildi.
Uzmanlar, bu tehlikeli mantar türünden uzak kalmak için banyoların ve mutfakların iyice havalandırılması, rutubetin azaltılması önerisinde bulunuyorlar.
http://www.hurriyet.com.tr/saglik/19555855.asp
07-01-2012 22:45:23 Şenol Eker #

Cevap: Evdeki tehlikeye dikkat

Alıntı:

gercekmuhabir rumuzlu üyeden alıntı
En tehlikeli dalgalarıysa iyonizan yani atom koparma gücüne sahip tipteki elektromanyetik dalgalar oluşturuyor.

Cep telefonu, baz istasyonu, mikrodalga fırın, radar anteni (Uydu alıcısı antenini bu yazıya sokmak bile bana pek mantıklı gelmedi), telsizler, elektrikli sobalar gibi araçların hiç biri "iyonizan" tipte değil.

İyonizan tipte olanlar; röntgen ışınları, SOLARYUM, fotokopi makinasının ışığı (belki), UV içerikli güneş ışığı (bronzlaştıran güneş ışığı), kanser tedavisinde kullanılan ışınlar, sahte para ayırma lambası, dezenfektan lambalar v.s.
Ayrıca floresan lamba, tasarruflu lamba gibi aydınlatma araçlarında "kaçak" olarak UV bulunabilir.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.