Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Boşanmak istemiyorum

28-03-2006 20:01:15 Hasaneda #

Boşanmak istemiyorum

Ben 8 SENELİK EVLİYİM EŞİM BENİ ALDATTI ANCAK AFFETTİM YALNIZ BU SÜRECİN SONUNDA TARTIŞMA ESNASINDA BIÇAK KAZASI YAŞADIK VE HAYATİ TEHLİKEYİ GİRDİM EŞİMDEN ŞİKAYETCİ OLMADIM İSTEMEDİM ANCAK EŞİM BENİ HASTANEDEYKEN ANNESİ VE TEYZESİYLE TERK ETTİ EVİN ELEKTRİĞİ KENDİNE ÜSTÜNE OLDUĞU İÇİN GİDERKEN KAPATTIRMIŞ VE DAHA SONRA ELİME BİR TEBLİGAT GELDİ BANA DAVAYI SON ALTI AY YAŞADIĞIMIZ YERDE DEĞİL LÜLEBURGAZDA KÜTÜĞÜNÜN OLDUĞU YERDE AÇTI BENDE YETKİKİYİ ADANAYA SON ALTI AY YAŞADIĞIMIZ YERE ALMAK İSTİYORUM EVİ TERK EDEN GİDEN KENDİ OLDU BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ DAVAYI ADANAYA ALABİLİRMİYİZ İLK MAHKEME GEÇTİ ANCAK BİZİM YETKİ İTİRAZIMIZA DAİR HAKİM HİÇBİR KARAR VERMEDİ NEDE ARA KARAR SADECE KARŞI TARAFA DELİL VE ŞAHİTLERİNİ BELİRTMESİNİ İSTEMİŞ NE OLUR...
28-03-2006 23:03:27 avukathuseyin #
Anlatığınız olaylardan kusurun eşinizde olduğu ortaya çıkıyor ki ozaman davası red edilir. Yetki itirazınız konusunda da mahkeme bir karar vermek zorunda saygılar.
28-03-2006 23:16:26 Av.Aslı Yazıcı #
Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu md. 23 sorunuza açıklık getirmiş. Söz konusu maddeye göre yetki itirazı bir ilk itirazdır. Ancak mahkemenin yetki yönünden karar verebilmesi için itirazda bulunan tarafın, yetkili yer mahkemesinide itiraz dilekçesinde belirtmiş olması gereklidir. Bütün bu şartları yerine getirmiş iseniz, hakimin yetki yönünden bir karar almış olması gerekliydi.
29-03-2006 10:58:47 Av.Dilek Kuzulu Yüksel #
Yetki itirazını yasal süresi içerisinde ( Dava dilekçesinin tarafınıza tebliğinden itibaren 10 gün) ileri sürmüş olmanız gerekmektedir. Bu süreyi geçirmediniz değil mi?
30-03-2006 21:26:05 Hasaneda #
Dilekçemiz zamanında yollanıp yetki itirazımızla ilgili dilekçede dosyaya girmiş ancak hakime hanım belki eşimin ailesinin tanıdığı olduğu için yada kanunları iyi bilmediği için neyi göz ardı edebilir.....Ben bu hukuk sistemini anlayamıyorum.....
30-03-2006 21:32:44 K.V. #
Hakim yetki itirazımıza ilişkin hiçbir karar vermedi, göz ardı etti diyorsunuz. Gerçekten durum böyle mi?
30-03-2006 21:42:54 Av.Aslı Yazıcı #
Hakimin tarafsızlığı konusunda bir şüpheniz varsa, reddini de talep edebilirsiniz kanaatindeyim.

Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu
Madde 34 (Değişik: 16/7/1981 - 2494/5 md.)
Hakimin reddi sebebini bilen tarafın ret isteğini en geç ilk oturumda
bildirmesi gerekir. Taraf, ret sebebini davaya bakıldığı sırada öğrenmiş ise en geç ondan sonraki ilk oturumda yeni bir işlem yapılmadan önce bu isteğini hemen bildirmek zorundadır. Belirtilen sürede yapılmayan ret isteği dinlenmez.
Hakimin reddi dilekçe ile olur. Bu dilekçede, ret isteğinin dayandığı
durum ve olaylarla delillerin açıkça gösterilmesi ve varsa belgelerin eklenmesi gerekir.
Ret isteğinden vazgeçmek hükümsüzdür.
Hakimi reddeden taraf, dilekçesini karşı tarafa tebliğ ettirir. Karşı
taraf buna beş gün içinde cevap verebilir. Bu süre geçtikten sonra başkatip tarafından ret dilekçesi, varsa karşı tarafın cevabı ve ekleri dosya ile birlikte reddi istenen hakime verilir. Hakim beş gün içinde dosyayı inceler ve ret sebeplerinin yerinde olup olmadığı hakkındaki düşüncesini yazı ile bildirerek dosyayı hemen merciine gönderilmek üzere başkatibe verir.
Ret sebepleri yazılı delillere dayanmıyorsa merci, isteği reddetmekte
veya gösterilen tanıkları dinleyerek bir karar vermekte serbesttir.
Ret sebebi sabit olmasa bile merci bunu muhtemel görürse ret isteğini kabul edebilir.
Ret sebepleri hakkında yemin teklif olunamaz.
Hakimi çekinmeye davet hakimin reddi hükmündedir.
30-03-2006 21:46:09 Hasaneda #
Alıntı:

Hakim yetki itirazımıza ilişkin hiçbir karar vermedi, göz ardı etti diyorsunuz. Gerçekten durum böyle mi?

Ekleyen: Kaan Varlıakman - 30/03/2006 : 22:32:44
Malesef ve anlıyamıyorum yetki itirazı zamanında yollandı,itiraz hakimin önünde dosyada yetki ile ilgili karar yok direk karşı dava açan tarafa delil ve şahitleri sunmasını istemiş....Şimdi ikinci mahkeme 4 nisanda ve avukatım girecek ama nasıl atlanabilir .....olabilirmi hakimin neye göre olumlu yada olumsuz cevap vermemesi söz konusudur...
30-03-2006 21:48:18 Hasaneda #
Alıntı:

Hakimin tarafsızlığı konusunda bir şüpheniz varsa, reddini de talep edebilirsiniz kanaatindeyim.

Dava sonuçlandıktan sonramı yoksa bu davada yapabilirmiyim...

Ekleyen: Aslı Yurtlu - 30/03/2006 : 22:42:54
.
30-03-2006 22:09:10 Av.Dilek Kuzulu Yüksel #
Yetki itirazınıza karşı olumlu ya da olumsuz bir karar vermediğini bundan önceki celsede öğrenmiş olduğunuz için bundan sonraki ilk celsede talepte bulunmanız gerekmektedir.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.