Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

4857 nolu iş kanunu madde 29 hakkında

28-12-2011 14:21:33 katyon #

4857 nolu iş kanunu madde 29 hakkında

merhaba;
işverenin toplu işçi çıkarımı kapsamında işçi çıkarımında sözleşme feshinde bahsedilen 4857 nolu iş kanunu madde 29'da "Fesih bildirimleri, işverenin toplu işçi çıkarma isteğini bölge müdürlüğüne bildirmesinden otuz gün sonra hüküm doğurur." şeklinde bir açıklama var. yani işten çıkarılan işçi bu 30 günlük süre zarfında ihbar ve kıdem tazminatını alıp iş yeri ile ilişkisini kesemez, başka bir işe giriş yapamaz mı?

teşekkür ederim
29-12-2011 10:04:21 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: 4857 nolu iş kanunu madde 29 hakkında

Yapamaz,nahsettiğiniz tazminatlara hak kazanılma anı sözleşmenin feshedildiği andır.( ki ihbar tazminatı da olmayacaktır bu durumda zaten ihbar var) Sözleşmenin feshedileceğinin bildirilmiş olması tazminat almaya hak kazandırmaz. Bu süreçte haklı bir sebep doğması durumunda, fesih bildirimi yapılmış olsa da tazminatsız ve derhal fesih te yapılabilir.
29-12-2011 10:25:05 katyon #

Cevap: 4857 nolu iş kanunu madde 29 hakkında

ama zaten sözleşme iş yeri tarafından 23 aralık tarihinde feshedildi. Kıdem ve ihbar tazminatı alma hakkım olduğu bildirildi. Benim merak ettiğim o bir aylık süreyi beklemek zorunda mıyım? Yoksa fesh bildirimden hemen sonra bir dilekçe ile haklarımı alıp ayrılabilir miyim?
02-01-2012 12:15:51 katyon #

Cevap: 4857 nolu iş kanunu madde 29 hakkında

üstelik işten çıkarılmış olmama rağmen başka işe girme hakkım elimden alındığı için mağdur edilmiyor muyum hukuki olarak böyle bir hakkı var mı iş yerinin?
02-01-2012 13:25:13 Şenol Eker #

Cevap: 4857 nolu iş kanunu madde 29 hakkında

Toplu işçi çıkartmalarda ihbar tazminatı ödenmiyor genelde. İhbar süresi kullandırılıyor.
Size işten çıkarıldığınız bildirildi mi? Bildirildiyse nasıl? Şu anda çalışıyor musunuz? İşe gidiyor musunuz yani? İhbar ve kıdem tazminatlarınızı neden almadınız?
02-01-2012 13:46:11 katyon #

Cevap: 4857 nolu iş kanunu madde 29 hakkında

işe gitmiyorum şuanda ücretli izinli görünüyorum iş yerinde. bendeki fesih bildirminde yazdığı şu:
4857 nolu iş kanunu 29 maddesine göre bu fesih 26 ocak 2012 tarihinde hüküm ve sonuç doğuracaktır. bu sürede ücretli izin verilmiştir. bu tarihte iş kanunundan doğan yasal haklarınızı almak ve ibranamenizi imzalak üzere muhasebemize müracaat ediniz.
fesih bildirimini imzaladım ben. o günden beri işe gitmiyorum. çıkış sırasında insan kaynakları bir dilekçe ile başvurup haklarımı hemen almak istiyorum şeklinde bir beyanda bulunmamızı söyledi noterden. notere gittiğimde ise bunun avukat kanalıyla yapılması gerektiğini söylüyorlar. iş yerinden de şuan net bir bilgi alamıyorum fakat ben başka bir iş buldum çıkş bildildikten sonra ve kabul etmem durumunda 15 gün içinde başlamam gerekiyor. dolayısılya buradan çıkış almam gerekiyor. ne yapabilirim bilmiyorum ben ücretli izin istemeyip haklarımın şimdi teslim edilip çıkışımın verilmesini istiyorum. yoksa işsiz kalacağım bu süreçten sonra.
02-01-2012 14:51:45 Şenol Eker #

Cevap: 4857 nolu iş kanunu madde 29 hakkında

Şu anda eski işyerinizde halen çalışıyorsunuz. Şu anda izinlerinizi kullanıyorsunuz. Yeni bir işe girerseniz iş sözleşmenizde muhtemelen başka bir yerde çalışmanızın yasak olduğu yazıyordur; tazminat hakkınızı kaybetme tehlikesi vardır.
Eğer eski işyerinizin işe girdiğinizden haberi olmazsa (ki birisi haber vermedikçe bu çok zor) ocak ayı sigortanız çift ödenmiş olur; SGK ise bunu umursamıyor diye biliyorum. (emin değilim)
Dolayısı ile yeni işyerinize giriş yaparsanız eski işyerinizden alacağınız kıdem tazminatını kaybetme riskini göze almalısınız.
Kıdem tazminatınız kaç para ve işi kaybetmenizin değeri ne, bunları önünüze koyup kararınızı vermelisiniz.
03-01-2012 10:03:36 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: 4857 nolu iş kanunu madde 29 hakkında

Fesih bildiriminde de açıkça belirtildiği üzere 26.01.2012 tarihine kadar iş sözleşmeniz aynen devam etmektedir.
Sorununuzla ilgili, işverenle görüşüp anlaşmanız gerekir.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.