Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Site Genel Kurulu - Yönetimden bir kişi eksik

13-12-2011 11:20:12 xcagdas #

Site Genel Kurulu - Yönetimden bir kişi eksik

Bizim sitemizde yönetimde olan 3 kişiyiz. Yönetim Kurulu başkanı, bir sebepten ötürü genel kurula katılamıyor ve kendisinden herhangi bir vekaletname alamıyoruz.

Kalan 2 kişi olarak genel kurulu Ocak 2012 de yapacağız fakat yeni seçilecek 3 kişilik yönetime şu anki yönetim olarak 2 imza ile devir yapabilir miyiz?

Biz geçen yıl yönetimi alırken , devir eden 3 imza ile yanlarında bizim 3 imzamızı içeren bir evrak ile notere gitmiştik. Şimdi bizim 1 imzamız eksik, bu nedenle zor durumda kaldık. Nasıl devir edeceğimizi bilemiyoruz.

Değerli yorumlarınızı rica ederim.

Çok teşekkürler, iyi çalışmalar.
13-12-2011 16:50:44 Gezgin_06 #

Cevap: Site Genel Kurulu - Yönetimden bir kişi eksik

Bu şahsın genel kurula katılmaması herhangi bir sakatlık doğurmaz. Önemli olan, görev süreniz boyunca kullandığınız tüm evrak ve belgelere imzasını attı mı? Evet attı diyorsanız devir teslimde imzası olmaması durumunda, eski ve yeni yönetimden beş kişinin tanzim edeceği ''imzasından imtina etmiştir'' ibareli tutanak yeterli olur. Ancak bu imtina, o yöneticiyi görev yaptığı süre içindeki sorumluluklarından kurtarmaz.
13-12-2011 17:38:44 xcagdas #

Cevap: Site Genel Kurulu - Yönetimden bir kişi eksik

Sayın Gezgin_06,

Çok teşekkürler yorumlarınız için.

Karar defterinde bazı kararlarımız eksik. yılın yarısına kadar olan kararlarımızın hepsi 3 imzalı, diğerlerinde ise kalan 2 kişinin imzası var (3. imza eksik).

Bankaya verdiğimiz talimatların hemen hepsinde kendisinin imzası var.(2 imza kullanıyoruz) Son talimatlarımızı diğer 2 kişi imzalayarak geçiyoruz bankaya.

İşletme defterinde imzalanacak bir yer yok bildiğim kadarıyla. tüm gelir ve giderlerimiz son aya kadar işlenmiş durumda.

Yıl içinde herhangi bir kuruluş yada kişi ile sözleşme yapmadık. İmzamız gerekmedi doğal olarak.

Başkada aklıma süreç boyunca imzalaması gereken evrak gelmiyor...

Sadece genel kurulda devir yaparken onun imzası yerine sizin dediğiniz gibi tutanak tutacağız.

Sizin aklınıza gelen başka evraklar, defter, vs. var mı imzalanması gereken acaba? yada dikkat etmemiz gereken başka bir konu olabilir mi?

Çok teşekkürler
13-12-2011 21:35:29 Gezgin_06 #

Cevap: Site Genel Kurulu - Yönetimden bir kişi eksik

Karar defterinde ve diğer evraklarda imza atmadığı bölümlere ''imzasından imtina etmiştir'' şeklinde ibare yazın ki, imzayı unuttuğu anlamına gelmesin. Ayrıca, karar defterinde imzasız olan sayfanın numaraları ve ilgili karar numaralarının da belirtildiği bir tutanak tanzim edin. Bir nüshasını karar defterinin en son sayfasının arkasına ekleyin. Karar defterinin yıl sonu kapatması için notere gittiğinizde zorluk çıkmasın. Devir teslim genel kurulda yapılmayacağı için toplantı esnasında imza krizi çıkarmaya gerek yok. Toplantıdan biraç gün sonra halef selef imzaları atılırken tutanağı beraber imzalayın ve birer nüshası siz eski yöneticilerde kalsın.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.