Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Doğmamış bebeğimin velayeti

06-12-2011 08:22:34 zeynep1981 #

Doğmamış bebeğimin velayeti

Merhabalar.
2,5 senelik evliyim ve hamileliğimin son ayındayım, eşim ben 7 aylık hamileyken beni bıraktı gitti. Gitme nedeni ise İstanbul'da ikamet ediyoruz kendisinin Mersin'de evi var ve onu satıp geliceğini söyledi. Giderkende ortak paramızın hepsini aldı hiçbişe bırakmadı. Gittiği gün beni aradı gelmiyorum sen geliyorsan gel burda yaşarız gelmiyorsan umrumda değilsin dedi ve ben gelmiyeceğinden emin olunca boşanma davası açtım. Savcılıktan dilekcemde yazdırdıklarım (yukarıda yazdıklarımdır dilekcede yazılanlar) aynen kendisine gitti. şimdi tabiki bunların hepsini inkar ediyor ben bişe yapmadım diyor, çekip gittiğini kabul etmiyor. Mahkemeyede gelmiyeceğini söylüyor. Sizlere bi kaç sorum olucaktır cevaplarsanız çok sevinirim.
1: Eşim mahkemeye gelmesse yinede boşanabilirmiyim, boşansamda bu boşanma tahmini ne kadar sürer?
2: Doğumumdan sonra eşim bebeğimin velayetini alabilirmi? (Formlarda okuyup anladığım kadarıyla bebek annede kalıyor sanırım)
3: Bebeğimin velayetini aldıktan sonra babası çocuuğumu ne sıklıklarda görebilir, ikimizde ayrı şehirlerde yaşıyoruz. ( Bebeğim daha doğmadı 2-3 haftam var)
Son olarakda eşim eğer boşanırsak yada ben oraya gitmessem intihar ediceğini söylüyor bu şekilde telefonumda yazılı mesajları ve ses kayıdı var. Bunları mahkemede söylersem çocuğumu görmesinide engelleyebilirmiyim mahkeme kararıyla. Çünkü korkuyorum çocuğumu görme bahansiyle görüştüğümüzde bana ve çocuğuma zarar vermesinden.
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.
06-12-2011 13:22:14 denizblk #

Cevap: Doğmamış bebeğimin velayeti

Öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum. Sorularınıza gelince:

1-) Eşinizin mahkemeye gelmemesi boşanmanıza engel değil. Boşanma davalarında kural şudur: İddialarınızı ispat etmek, geçimsizliğinizi kanıtlamak, haklılığınızı ispat etmek. Siz mahkemede hakime şahitler dinletirsiniz. Eğer hakim şahitlerinizin söylediklerine inanır, kanaat ederse, eşinizin şahit sunmaması ve davay katılmaması durumunda bile boşanma kararı çıkar. Bu onun zararına olacaktır emin olun.

2-) Genel kanaat çocukların annede kalması yönündedir. Çünkü anne bakımına ve şevkatine ihtiyacı vardır bebeklerin. Siz kendi isteğinizle eşinize vermediğiniz sürece velayet sizde kalacaktır.

3-) Eşiniz başka şehirde yaşadığı için ve çocuğunuz da bebek olduğu için ayda 1 kez ve belli saatler arasında görme kararı verecektir diye düşünüyorum. Çünkü bebeklerin sık sık emzirilmesi ve altının değiştirilmesi ve uyuması gibi bakımları olduğu için birkaç saatlik görme kararı çıkar düşüncesindeyim. İleriki yıllarda ise bu durum değişir, istem yapılırsa.

Eşinizin intihar etmesi elinize koz vermesi anlamına gelir. İntihar ettiğini mahkemeye sunarsınız. Psikolojisinin iyi olmadığını ve çocuğunuza da zarar verebileceği yönünde dilekçe sunarsınız. Hakim böyle intihar olaylarına iyi bakmaz zaten.

Eşinizin size dair tehditleri olursa gideceğiniz tek yer var bulunduğunuz ildeki SAVCILIK MAKAMI. Savcılığa gidip eşinizin sizi tehdit ettiğini, 4320 SAYILI AİLEYİ KORUMA YASASI GEREĞİ, UZAKLAŞTIRMA kararı talebinde bulunacaksınız. Ayrıca tehdit etmek de suçtur. Kanunen cezası vardır.

Benimde size bir kaç sorum olacak.

1-) Avukatınız var mı?
2-) Kendiniz ve doğacak bebeğiniz için NAFAKA telebiniz oldu mu?
3-) Boşanma istemi ile birlikte TAZMİNAT talebiniz oldu mu?
4-) Şu an oturduğunuz ev müşterek oturduğunuz ev mi?
06-12-2011 14:27:38 zeynep1981 #

Cevap: Doğmamış bebeğimin velayeti

Merhaba öncelikle denizblk cevap verdiğin için teşekkür ederim. Avukat barodan istedim kabul edildi 1 haftaya kadar belli olucak avukatım. Dilekçemde yazdırmıştım nafaka tazminat istiyorum diye ama şuanda hiçbişe istemiyorum sadece boşanmak istiyorum çünkü o insandan bana ve çocuğuma yarar gelmez zarar gelir parasıda puluda onun olsun ki ödemez zaten eminim en azından kafam rahat olsun ayrılayım. Şu an ailemin yanına yerleştim ailemin durumuda çok şükür iyi, boşanma olduktan sonra büyük ihtimal bi daire alıcaklar bana, kendi evimde duruyor kirasıını ödüyorum içini boşaltmadım daha büyük ihtimal dogumdan sonra boşaltılcak.
06-12-2011 15:02:55 denizblk #

Cevap: Doğmamış bebeğimin velayeti

Avukatınız olması iyi.

Nafaka ve tazminat istememeniz ise yanlış. Çünkü eşinizle anlaşmalı boşanmıyorsunuz. Çekişmeli boşanma davası açtınız. Ve eşinizin boşanmaya yanaşmadığı da yazdıklarınızdan belli. Eğer kocanıza nafaka ve tazminat ödemesi yönünde talepte bulunursanız, bir süre sonra kendisine bu durum ağır geleceği için anlaşmalı boşanmaya kendisi yanaşacaktır. Eğer siz hiçbir şey talep etmiyorum derseniz, bu sefer kocanız şunu düşünür. Benden bir an evvel kurtulmak istiyor, hayatında acaba başkası mı var gibi saçma sapan düşüncelere kapılabilir. Ya da başka başka şeyler. Yani önce kocanızın hem size hemde bebeğinize NAFAKA ödemesini yaptıracaksınız. Ödemesin. Hapis cezası var. Hapis yatsa bile birikmiş nafakalar silinmiyor. Aynen devam ediyor. Kocanızı maddi açıdan zorlarsanız kendisi anlaşmalı boşanayım da bu yükten kurtulayım diye düşünecektir. Siz onu zorlamazsanız o sizi zorlayacaktır.

Bunu bence düşünün derim. Ve avukatınızla da istişare edin derim. Çünkü avukatlar bu konularda daha tecrübeliler. O kadar çok dava ve insan görüyorlar ki.
06-12-2011 19:09:42 zeynep1981 #

Cevap: Doğmamış bebeğimin velayeti

Denizblk verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi avukatım belli oldugunda avukatımlada görüşücem detaylı olarak tekrar teşekkürler...




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.