Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Araya 3.şahıs konarak Babadan oğula yapılan satış

11-11-2011 11:00:23 scorpion35 #

Araya 3.şahıs konarak Babadan oğula yapılan satış

Bundan bir kaç yıl önce babam kendi yaptırdığı evi önce bir tanıdığına ondanda bana satış yapmış çok çok cüzi bir değere ( kendisinde vekaletim var ), ancak şu aralar durumlar karışık , boşanma davam var, karşı taraf bu ev ve bazı gayrimenkullerde hak iddia ediyor.Bahse konu başka şehirde yazlık olarak kullandığımız bir ev.Yapımından şu aşamaya kadar sürede tek aşamasında bulunmayan ilgilenmeyen sadece bir kaç yaz misafir gibi konaklayıp ayrıldığı evde hak idda etmeleri ailemi fazlasıyla üzmekte, onların emekleri ve yapım aşamasında çektikleri sıkıntıları düşününce herkes bu şekilde tebki verir.Oğulları ilerde sıkıntı çekmesin diye kendi birikimleri ile yaptırdıkları ve bazı durumlardan dolayı araya 3. şahsı koyarak satış yapmaları karşısında yaşanılan sorunlar .Sizlere sorum şu olacak ilgili dava açılmadan yada davanın her hangi bir aşamasında Annemin yapılan bu satışlara itirazı olsa acaba ev tekrar aileme geri döner mi ? İnsanları kendi emekleri ve paraları ile yaptıkları ev için cezalandırmak ve onun yarı değerini karşı tarafa ödemek üzücü bir durum, bu konuda ne yapılmasını önerirsiniz ?Yine aynı fedekarlıklarla alınan ve bu sefer benim üzerime direk alınan bir arsada var işin içinde her iki malda malesef başımıza bela oldu.Baba parası ile sahip olduklarımı korumak için tekrar para ödemek çok zor bir durum.Kanuni olark ne yapabiliriz ?

Saygılarımla.
14-11-2011 02:03:00 TURHAN HARİTA #

Cevap: Araya 3.şahıs konarak Babadan oğula yapılan satış

Karşı taraf derken eşiniz tarafımı?
Bahsettiğiniz gayrimenkuller evlilik sonrası edinilen mallardan mıdır ?
Babanız sağ mı?
14-11-2011 11:28:27 scorpion35 #

Cevap: Araya 3.şahıs konarak Babadan oğula yapılan satış

Karşı taraftan kastım eşim.
Evet evlilik sonrası babam tarafından yapıldı ( Babadan kalan ev yerine kendine düşen hisseye yapmıştır ), bir başkasına satış yapıldı ve sonrasında o kişiden de bana cüzi bir rakama satış yapıldı.
Evet babam da annemde sağ.

Saygılarımla
16-11-2011 00:54:37 TURHAN HARİTA #

Cevap: Araya 3.şahıs konarak Babadan oğula yapılan satış

Evlilik sonrası edinilen mallardan sayılır kanaatindeyim, Bu konuda aile hukuku (mal rejimi) ilgilidir zannediyorum. avukat arkadaşlar size yardımcı olacaklardır.
17-11-2011 09:10:19 scorpion35 #

Cevap: Araya 3.şahıs konarak Babadan oğula yapılan satış

Benim sorumda burada başlıyor, mal rejimi babam ve annem içinde geçerli değil mi ? haliyle babam annemle ortak malını annemin rızası olmadan satmış ve annemde bunu sonradan öğreniyor ve itiraz ediyor, bu itirazın sonucu ne olur hangi aşamalardan geçilir onu merak ediyorum.

Saygılarımla.
08-12-2011 14:51:58 scorpion35 #

Cevap: Araya 3.şahıs konarak Babadan oğula yapılan satış

Bu konuda başka fikri olan yok mu ?

Saygılarımla.
08-12-2011 23:38:06 TURHAN HARİTA #

Cevap: Araya 3.şahıs konarak Babadan oğula yapılan satış

Babanıza dedenizden kalan evin hissesi diyorsunuz, Yani miras yoluyla babanıza intikal etmiş mal kazanılmış mallardan değil onun için anneniz için geçerli olmaz kanaatindeyim.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.