Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Boşanma davasında delillerin kullanılamaması !!!

21-03-2006 23:16:02 busra19 #

Boşanma davasında delillerin kullanılamaması !!!

Merhaba.
Daha önce de değişik kereler bu foruma konu açtım.
Halen eşimle devam eden bir boşanma davamız var. Dava uzadıkça uzuyor.
Eşimin daha önce feragat ettiği Bakırlköy 5.aile mahkemesindeki dosya 3.aile mahkemesine (aynı binada aynı kattaki mahkemeden) 3 aydır gelemiyor! Bu işleri nasıl çabuklaştırabilirim?
Avukatımın bana bizzat kendimin hazırlaması ve hakime bizzat benim teslim etmem yönünde telkinlerde bulunduğu tam 80 sayfalık eşim ile ilgili olayları belgeleri ve fotoğraflarıyla anlattığım dosya'yı meğerse zamanında sunmadığım için hakim reddetti. Avukatım bu süre konusunda beni hiç uyarmamıştı maalesef. Hatta süre konusu duruşmada hakim ve avukatlar arasında tartışıldı. Hakim duruşmaya kısa bir süre ara verip kanuna filan baktı ve dosyayı reddetti. Duruşmaya bende katıldım ve bizzat şahit oldum.
Bu dosyada duruşmanın seyrini değiştirecek, lehime kararlar alınmasını sağlayacak çok önemli bilgiler var, ama mahkeme bunu kabul etmedi malesef. bu dosyasyı mahkemeye kabul ettirebilmek için ne yapmalıyım Nasıl veya nereye itiraz da bulunmalıyım. Bu gerçekten çok önemli. Hakimle yüzyüze mi görüşmeliyim. Gerçi mahkemede söz almak istedim, ama hakim beni konuşturmadı avukatlar konuşsun dedi.
Bu konuda acilen yardım rica ediyorum.
Bu konuyla ilgili olarak herhangi bir Yargıtay kararı varmı acaba?
23-03-2006 09:02:51 busra19 #
Açtığım bu konu 40 defa izlenmiş ama nedense kimse görüş belirtmemiş.
Yapılacak birşey yokmu yoksa.
Hazırlamak için 1 ay uğraştığım çok önemli bilgi ve belgelerden oluşan dosyayı mahkemeye kabul ettiremeyecekmiyim şimdi ben. Benim çok önemli olan belgelerim, delillerim bir şekilde kullanılmayacaksa o zaman mahkemeye de gerek yokki. Adil bir yargılamananın oluşması için bu belgeleri hazırladım ben!!!
23-03-2006 12:01:27 leturc #
benim de ayni problemim var, avukatim yeterince, ne delil, ne de tanik gosterdi mahkemeye, ama maalesef, bana , zaman doldu diye,bir sey yapamayacagimizi dedi.
23-03-2006 13:28:15 busra19 #
Ama bu adalet değilki.
Belki avukatın işyoğunluğundan, dalgınlığından bu şekilde bir durum başımıza geldi, bunda bizim suçumuz ne.
Sonuçta mademki mahkemelerde adalet aranıyor ve bizde adalet bulmak için mahkemelere başvuruyoruz, mutlaka bir çözüm yolu bulunmalı.
Üst mahkemelere vaya başka bir mahkemeye itiraz edilebilmeli.
Yoksa, eğer delillerim kullanılmayacaksa mahkemeye devam etmenin bile bir anlamı yokki! O zaman karşı tarafın bütün "adaletsiz" ve "kendi lehlerine olan" isteklerini kabul ederiz, adaletin! kılıcıyla boynumuzu vurdururuz!

Avukat arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz?
23-03-2006 15:41:47 Av.Ahmet Kezer #
HUMK var...Hakim-avukat HMUK la bağlıdır...Kesin süre verilmişse ve bu kesin süre geçirilmişse...yapacak bir şey yok...Özel hukukta her saat başı mahkemeye delil sunulmaz...Sunulsa nolur?derseniz... yargılama bitmez...Avukatlar konuşmuş;hakim reddetmiş...gerisi YARGITAYIN işi...
Saygılar...
23-03-2006 15:58:50 busra19 #
Ahmet Kezer Bey Teşekkür Ederim Yanıtınız İçin.
Ancak,
Ben yukarıda belirttiğiniz gibi "her saat başı" delil sunmadım ki.
Yaklaşık 1 ayda, müdürümden kavga döğüş izin alarak hazırladığım belgeleri, sadece 15 dakika süren duruşmada üstelikte bizzat kendim gelerek hakime sunmak istedim.
Bu belgeler kullanılmayacaksa, davaya devam etmenin bile gereği yok. Çünkü karşı tarafın asılsız iddiaları bu belgelerle çürütülecek, aksi takdirde karşı taraf iddialarında haksız yere haklı konuma düşecek ve hakim de aleyhime her türlü kararı alacak. Burada önemli bir husus var. Kaldıki özellikle Aile Mahkemelerinde hakimlerin takdir yetkileri çok fazla. Hakim dosyayı kısaca bir incelese önemli belgeler olduğunu zaten görecek.
Eğer hiçbir şekilde bu dosyayı mahkemeye kabul ettiremez isem, bu durumda davaya devam bile etmeden sonuçlandırmak ve Yargıtay'a itiarz mı etmek gerek peki.
27-03-2006 13:42:18 busra19 #
Tekrar Merhaba Herkese;
1) Ben bu konuda kendi çabalarımla 2 tane Yargıtay kararı buldum. Süresi geçmiş bile olsa hakim belgeleri kabul etmez ise "eksik inceleme" yapmış oluyor ve bu şekilde verilen kararlar Yargıtayca bozuluyor. Şimdi ben peki bu yargıtay kararlarını emsal göstererek hakimden belegelerin kabul edilmesini isteyebilirmiyim?
Yoksa dosyam yine Yartgıtay'a gidecek ve oradan bozulup geri gelecek. Amacımız zaten yargılamayı cabuklastirmak olduguna göre ben Yargıtay kararını bulup hakimin dikkatine sunarsam kabul etmesi gerekir değilmi?
2)Diğer bir konu ise, ilk başta sorduğuğm mahkeme sürecinin hızlandırılması ile ilgili. Bu konu için ayrı bir başlık açmıştım dikkat çekmesi için ama formum Sayın Dilek hanım tarafından cevap verilmeden kitlendi, birde birazda azar işittim ama neyse hiç önemli değil. Sormak istediğim şu, aynı binadaki aynı kattaki 2 mahkeme arasında 3 ayda gelmeyen bir evrağın gelmesini nasıl çabuklaştırabilirim. Dava bu yüzden gereksiz yere uzuyor.
3)Eşim hakkında savcılığa yaptığım bir suç duyurusunda da 3 ay sonra savcı takipsizlik kararı vermiş. Dosyayı Adana'ya göndermiş. Ama dosya 3 haftadır yolda, adanaya hala varmamış. Adana savcılığının suç duyurusuna ilişkin inceleme süreci nasıl hızlanabilir.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.