Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Sebepsiz Zenginleşme, Kefilin Zimmetine Para Geçirmesi

19-09-2011 09:53:15 virgomk #

Sebepsiz Zenginleşme, Kefilin Zimmetine Para Geçirmesi

Memlekette işyeri bulunan kardeşim işyeri için kredi kullanıyor ve krediye komşumuz olan başka bir esnaf kefil oluyor. Bir süre sonra işleri bozulan kardeşim hiçbir ödemesini yapmaz duruma geliyor ve işyerini kaparak gurbete çalışmaya gidiyor. Kredi kullanılan bankadan kredinin yanında kredi kartı, kredili mevduat hesabı ve çek borçları da var. Banka, kredi kefilliğini diğer borçlarla da ilişkilendiriyor ve kefilin hesaplarına farklı tarihlerde bloke koyuyor. Her bloke olayında kefilin zor durumda kalmaması ve kardeşimle kefil arasında tatsızlık çıkmaması için ben kendi cebimden para gönderdim. Toplamda 10750 TL olmak üzere, 3 defa para gönderildi (2250 TL, 4000 TL, 4500 TL). Hem kardeşimin gurbette çalışıyor olmasından hem de bankanın yapılan ödemeleri blokeye neden olan borca değil de diğer borçlara tahsil etmeye çalışmasından dolayı paralar direkt bankaya yatırılmadı. Onun yerine kefile ya elden verildi ya da bankadan havale yapıldı.

Buraya kadar her şey normal görünüyor. Ancak kardeşim tekrar memlekete dönüp bankayla görüşünce kefilin bizim adımıza yaptığını iddia ettiği ödemelerin bir kısmını yapmadığı ortaya çıkıyor. Sadece 4000 TL’lik ödeme yapılmış. Diğer ödemeler ortada yok. Kefil hem dekont gösteremiyor hem de bankaya gidip konuyu açıklığa kavuşturmakta isteksiz davranıyor. Elden verilen 2250 TL’lik tutarı ödediğini ancak dekontu bulamadığını iddia ediyor ve gerekirse kendi cebinden ödeyebileceğini söylüyor. Şüphelenmemize neden olan ilk olay budur. Kimse dekontunu bulamadığı için durduk yere 2250 TL ödemez. 4500 TL’lik tutarın ise yoğun ısrarlar sonucu bankadan alınan hesap dökümünde kefilin kişisel ödemelerine gittiği ortaya çıktı.

Kefil hakız yere aldığı bu paraları iade etme konusunda sürekli ağırdan alıyor. 4500 TL’lik tutar bankadan havale yapıldığı için sebepsiz zenginleşme davası açarak geri alınabileceğini duydum. Havale 22.10.2010 tarihinde yapılmıştı, herhangi bir açıklama yazılmadı. Eğer 1 yıllık zamana aşımı varsa dava açmak için az bir süre kaldı. Benim sizlere danışmak istediğim konu böyle bir dava açabilir miyim ve kazanma şansım nedir? Dava açtığımda kefille tüm ipler kopacağı için davayı da kaybedersem ödemeye hiç yanaşmayacaktır. O nedenle kazanma şansım düşükse oturup kefilin parayı iade etmesini beklemek daha mantıklı geliyor. Son olarak dava dilekçesinde bunları belirtmeli miyim yoksa detaya girmeden “yanlış hesaba havale yaptım” mı demeliyim?




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.