Alıntı:
zeliha61 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Çok Yakın bir bayan arkadaşım 35 yaşında ve 2.nciye evli 16 yaşında kızı 12 yaşında oğlu var evli olduğu eşininde 2.nci evliliği.Konuya kısaca giriyorum evli olduğu eşi Mart 2011 de evde tuvalete gizli kamera koyup arkadaşımın kızını yani adam üvey kızını tuvalette 2 kez kameraya kasıtlı ve planlayarak çekmiş ve doğal olarak görüntülerde mahrem yerleri görünüyor.Arkadaşım tesadüfen PC de kayıtları buluyor, arkadaşım eşini çok seviyor ve bu yaşananlara rağmen evliliğini sürdürmek istiyor fakat eşi yaptığından pişman ve bu evliliği sürdürmek istemiyor ve boşanmak istiyor Arkadaşım eşinden boşanırsa kayıtlarla birlikte savcılığa gitmek şikayetçi olmak istiyor sonucu ne olur.Yada gitmelimi? Giderse ne ceza alır?
Böyle bir olay yaşanmasına rağmen arkadaşınız hala bu adamla evliliğini sürdürmek mi istiyor ? Evliliğinin devamı için bu iğrençliğe göz yummayı düşünen arkadaşınızın, konu edilen eylemi gerçekleştiren eşinden ne farkı kalıyor o zaman ?
Hala yasal mercilerden yardım isteyip istememekte tereddüt ediyor olmasını anlayamadım.
Gelelim olayın hukuki yanına; Kanun maddeleri aşağıdadır.
A) 5237 SAYILI TÜRK CEZA KANUNU
* Cinsel saldırı Madde 102 - (1) Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (3) Suçun; a) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, (verilen cezalar yarı oranında artırılır.)
* Çocukların cinsel istismarı Madde 103 - (1) Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden;
a) On beş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış.
* Reşit olmayanla cinsel ilişki MADDE 104 (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, on beş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
* Cinsel taciz MADDE 105 (1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hüküm olunur.
* TCK 225-226
Hayasızca hareketler MADDE 225 Alenen cinsel ilişkide bulunan veya teşhircilik yapan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Müstehcenlik, MADDE 226
a) Bir çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri veren ya da bunların içeriğini gösteren, okuyan, okutan veya dinleten,
b) Bunların içeriklerini çocukların girebileceği veya görebileceği yerlerde ya da alenen gösteren, görülebilecek şekilde sergileyen, okuyan, okutan, söyleyen, söyleten,
c) Bu ürünleri, içeriğine vakıf olunabilecek şekilde satışa veya kiraya arz eden,
d) Bu ürünleri, bunların satışına mahsus alışveriş yerleri dışında, satışa arz eden, satan veya kiraya veren,
e) Bu ürünleri, sair mal veya hizmet satışları yanında veya dolayısıyla bedelsiz olarak veren veya dağıtan,
f) Bu ürünlerin reklamını yapan, kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.
Müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünlerin üretiminde çocukları kullanan kişi, beş yıldan on yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
Bu ürünleri ülkeye sokan, çoğaltan, satışa arz eden, satan, nakleden, depolayan, ihraç eden, bulunduran ya da başkalarının kullanımına sunan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.