Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca eşinizin tedbir nafakası almaması için aşağıdaki linkte yazılı olan yargıtay içtihatini sunmanızı tavsiye ederim. Zina eden eşe tedbir nafakası verilmemesi ile ilgili yargıtay içtihatı. Bu içtihatı avukatınıza gösterin. Verin. Avukatınız gerekeni yapacaktır.
https://www.hukuki.net/showthread.php...light=mutsuz03
Size yukarıda bu iletiyi yazmıştım hatırlarsanız.
Zina sebebi ile tedbir nafakası verilmemesi ile ilgili yargıtay içtihatini avukatınıza verin. Kendisi gerekeni yapacaktır.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sadakatsiz Kadın Yararına Tedbir Nafakasına Hükmedilemez.
T.C.
YARGITAY
2. HUKUK DAİRESİ
E. 2006/3327
K. 2006/9534
T. 15.6.2006
• BAŞKA ERKEKLE KARI KOCA GİBİ YAŞAMA ( Sadakatsiz Kadın Yararına Tedbir Nafakasına Hükmedilmesinin Doğru Görülmediği )
•TEDBİR NAFAKASI ( Başka Bir Erkekle Karı-Koca Gibi Yaşayan Sadakatsiz Kadın Yararına Hükmedilmesinin Doğru Görülmediği )
• SADAKATSİZ KADIN ( Başka Bir Erkekle Karı-Koca Gibi Yaşayan Sadakatsiz Kadın Yararına Tedbir Nafakasına Hükmedilmesinin Doğru Görülmediği )
4721/m.169
ÖZET : Başka bir erkekle karı-koca gibi yaşayan sadakatsiz kadın yararına tedbir nafakasına hükmedilmesi doğru görülmemiştir.
DAVA : Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hüküm tedbir nafakası ve manevi tazminat yönünden temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
KARAR :1- Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmemesine göre sair temyiz itirazları yersizdir.
2- Başka bir erkekle karı-koca gibi yaşayan sadakatsiz kadın yararına tedbir nafakasına hükmedilmesi doğru görülmemiştir.
SONUÇ :Temyiz edilen hükmün 2. bentte gösterilen nedenle BOZULMASINA, kararın bozma kapsamı dışında kalan bölümlerinin ONANMASINA, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 15.06.2006 gününde oybirliğiyle karar verildi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ayrıca avukatınıza kızlarınızla psikiyatriste gittiğinizi belirtin. Her konuyu kendisi ile paylaşın. Avukatınız gerek görürse sizin yaşadığınız travmayı mahkemede ispatlamak için psikiyatırı mahkemeye şahit olarak sunabilir. Bunu muhakkak değerlendirin.
Ayrıca aksine kızlarınızın sizin yanınızda bulunması sebebi ile siz eşinize
iştirak nafakası talebinde bulunun.