Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Mirası satmak için mahkeme masrafları ne kadar?

08-04-2011 15:09:30 ferdii #

Mirası satmak için mahkeme masrafları ne kadar?

Herkeze selam cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.Benim sorum şu,eşimin babası öldükten sonra miras kalan üç katlı ev var yanlız arsası tapulu fakat tapuda ev gözükmüyor,biz babasının üzerine olan tapuyu çıkarttık ve veraset ilamını da aldık bunlar üç kardeş birde anne hepsine 1 hisse verilmiş durumda.Evden düşen payımızı almak istiyoruz fakat anne ve diğer kardeşler itiraz ediyor satamazsınız diyor :
1.evin satışını nasıl yapabiliriz
2.mahkeme masrafları çokmu fazladır
3.ne kadar zamanda mahkeme sonuçlanır
4.maddi durumumuz mahkeme açacak kadar yok ( fazla bir miktardan bahsettiler sorduklarım ) nasıl yaparda hakkımıza düşen payımızı alırız..lütfen.yardımcı olursanız çok memnun olurum..
08-04-2011 15:44:18 Şenol Eker #

Cevap: mirası satmak için mahkeme masrafları nekadar ?

Dört mirasçıdan tek biri satmak isterse, satılır. Yani eşiniz isterse satılmasını sağlayabilir.
Ancak bu durumda muhtemelen ev yok pahasına, bedavaya gidecektir. Önerim önce bir alıcı bulmanız. Alıcıyı bulduktan sonra satışı isterseniz, en azından bu alıcının vereceği rakamdan satılmış olur.
Eğer bekleyip müşteri arasanız 1 milyon liraya su içinde satılabilecek onlarca ortaklı arsanın bir ortağın talebi ile açık artırmaya çıkartılıp ancak 150 bin liraya satılabildiğine şahit olmuştum. Alıcısı olmayan bir malı zorla satmak istediğinizde değeri çok düşük olur. Belki de diğer ortaklar bu yüzden satmak istemiyordur.
Bi,r de evin şu anki durumu var. Kim oturuyor? Umarım kayınvalideniz oturmuyordur.
11-04-2011 07:17:02 ferdii #

Cevap: Mmirası satmak için mahkeme masrafları nekadar ?

şenoleker öncelikle cevap için teşekkür ederim..evet kayınvalidem oturuyor fakat biz kendisiyle konuştuğumuzda evi komple satıp kendisine oturacağı bir daire önerdik kabul etmedi daha sonra kendisine bizim hissemizi vermesini talep ettik oda olmadı en son çare avukata vekalet verdik oda kendisine tebligat çıkartmış yani evin hisesini siz alın yoksa ev ica ile satılacaktır diye bunlar avukata inanmayıp ona tehditler savurmuşlar avukatta bizi aradı ve mahkeme açmamız lazım dedi fakat 3-4 bin lira dan bahsetti masraflar için ve biz orada kaldık.şu anda son nokta bu şekilde ne yapılacağını bilmiyoruz avukata dedik ki nasılsa bu satış garanti ( kendisi öyle söyledi kesin satılır paranızı alırsınız) masrafları siz karşılayın evin satışndan sonra masrafınızı alırsınız ama kabul etmedi...biz de istemiyoruz kayınvalidemin mağdur olmasını zaten dedik kendisine oradaki ev 3 katlı ve sadece kendisi oturuyor tek başına diğer katlar tam bitmiş değil gel dedik yanıma çünkü farklı şehirlerdeyiz iki kızı burada o tek başına ,satalım sana buradan daire alalım dedik ama yanaşmadı. Durum böyle bizde maddi olarak bayağı bir dara düştük ,bunun için burayı satmak istiyoruz.ilginiz için ve şimdiden sonra vereceğiniz cevaplar için teşekkürler..
11-04-2011 08:15:32 Şenol Eker #

Cevap: Mmirası satmak için mahkeme masrafları nekadar ?

İşin hukuki boyutunu bilmiyorum. Ancak burası bir ailenin; sizin eşinizin evlenmeden önce mensup olduğu ailenin meskeni. Evin tapusu üzerine olan kişi ölse bile, ailenin diğer üyesi olan kayınvalidenizin o evde oturma hakkı olması gerektiğini düşünüyorum.
Satıştan elde edilecek üç kuruş para için o evin -benim vicdanıma göre- gerçek sahibi olan kayınvalidenizin mağdur edilmesi, kalbinin kırılması, huzurunun bozulması bana etik gelmiyor.
Tabii ki mal sizin, karar da sizin.
Medeni kanun 652. maddesinin baş kısmı şöyle:
Eşlerden birinin ölümü hâlinde tereke malları arasında ev eşyası veya eşlerin birlikte yaşadıkları konut varsa; sağ kalan eş, bunlar üzerinde kendisine miras hakkına mahsuben mülkiyet hakkı tanınmasını isteyebilir.
Haklı sebeplerin varlığı hâlinde, sağ kalan eşin veya mirasbırakanın diğer yasal mirasçılarından birinin istemi üzerine, mülkiyet yerine intifa veya oturma hakkı tanınmasına da karar verilebilir.
12-04-2011 08:54:48 ferdii #

Cevap: Mmirası satmak için mahkeme masrafları nekadar?

evet bu konuda etik olmadığını bende kabul ediyorum fakat biz onu evden atmıyoruz ona daha rahat edebileceği ve kızlarının yakınında olacağı yerden ev alınacak ,yani herhangi bir sebepten dolayı mağdur olmayacak ,zaten aramız ne kadar da kötü olsa buna vicdan el vermez..:( teşekkürler cevap için..
12-04-2011 09:27:31 Şenol Eker #

Cevap: Mmirası satmak için mahkeme masrafları nekadar?

Benim de başımda benzer bir durum olduğundan biraz hissî konuşup kırdıysam özür dilerim. Burada vurgulamak istediğim gerçekte onun rahat edip etmeyeceği değil, onun neyi isteyip istemediği. Onun adına karar vermek doğru olmaz diye düşünüyorum. Kendisi evinde kalmak istiyorsa, kalmalı. Bu kötü bir seçenek de olsa öyle olmalı.
Eğer bu seçenek gerçekten kötü ise, zaten kendisi sonradan sizin önerinizi kendisi size teklif edecektir.
Kaldı ki yukarıda alıntıladığım medeni kanun 652. maddesinden onun rızası dışında bunu yapamayacağınızı anladım ben.
12-04-2011 17:42:28 damn #

Cevap: Mmirası satmak için mahkeme masrafları nekadar?

Taraflardan herhangi biri istediğinde mahkemede izaleyi şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası ile satışa çıkar ve icra kanalı ile satılır. Evin muammen bedeli bilirkişi marifeti ile tespit edilir ve bu değer üzerinden satışa çıkar. Genel olarak izaleyi şuyu davalarında gayrimenkul değerinin altında satılır tabi satış rakamı üzerinden mahkeme masrafları, kdv, vekillik ücreti-bunun yüzdesi vs derken ortaya hissedarları pek de memnun etmeyen bir rakam çıkar. Eğer maddi imkan varsa bir takım koşulları sağlayarak hissedarlardan biride açık artırmaya katılarak yeri satın alabilir. Ayrıca dışarda bu tarz yerleri kovalayan kişilerde vardır. ihale salonu dışında bazen bahsettiğim katılımcılar aralarında anlaşabilirler vs vs. Yine taşınmazın bulunduğu yerel mahkemenin yoğunluğuna bağlı olarak bu tarz davalar 4-6 celse sürebilir. Kişisel önerim bütün hissedarların biraraya gelerek satışa razı olması...iş yukarıda bahsettiğim tarz satışa dönerse sonuç her türlü gelişebilir.
13-04-2011 00:49:01 Şenol Eker #

Cevap: Mmirası satmak için mahkeme masrafları nekadar?

Medeni kanun 652 ne anlama geliyor tam anlamadım. Anne ve babadan ikisi de ölse çocuklar evi dediğiniz şekilde satabilir ancak eşlerden biri hayatta ise bu 652'den dolayı izale-i şuyu ile satışa itiraz etmek mümkün olmaz mı?
13-04-2011 06:48:54 damn #

Cevap: Mmirası satmak için mahkeme masrafları nekadar?

Eşlerden biri ölürse (taşınmaz ölen eşin üzerinde olması koşulu ile) diğer eş taşınmaz üzerinde intifa hakkı (kullanım hakkı) alabilir ve kullanır. Bu durumda bile taşınmazın diğer mirasçılar tarafından satışı istenebilir. Tabi bu durmda sağ kalan eş ve diğer mirasçıların taşınmaz üzerindeki hisse oranları farklı olur.
13-04-2011 11:29:11 ferdii #

Cevap: Mirası satmak için mahkeme masrafları ne kadar?

bizim elimizde veraset ilamı var ve mahkeme herkeze bir hisse olarak karar verdi..bu daha sonra değişirmi mahkeme kararına itiraz olurmu..bunlerın belirli bir süreleri var mı ?




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.