Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

İstifa ve Geri Çekme

26-03-2011 11:30:04 uguruygur #

İstifa ve Geri Çekme

İyi günler,

Sormak istediğim bir konu bulunuyor. Cevap alabileceğim bir yer bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çalıştığım firmada işim ile ilgili bir süredir ufak tefek sıkıntılar oluyor ve ufak hatalarım büyütülüyordu. 10.03.2011 tarihinde müdürüm ile görüştüğümde benim çalışmamı fabrika müdürümüzün istemediğini bir süredir bana arka çıktığını fakat baskı yoğunlaştığı için artık yardımcı olamayacağını bildirdi. Her hatamda ihtar yazarak ihtarlar nedeni ile tazminatsız çıkışımı vereceklerini bildirdi. Müdürümüz sevdiğim bir kişi olduğu ve daha önceden bazı konularda yardımcı olduğundan; açıkçası kötü olmamak için çalıştığım firmadan 11.03.2011 tarihi itibarı ile istifa ettiğimi bildirir dilekçe verdim. Çıkış için ileri bir tarih yada yada hak talebi ve alacağım ile ilgili bir açıklama bulunmuyordu. Personel servisi tarafından kendi isteğimle ayrıldığımı bildirir bir dilekçe idi.

Şuan çalışmamı sürdürüyorum. Başka firmalarla iş görüşmesi için 1-2 kez izin almam dışında bir devamsızlığım yok. Güncel olarak işime devam ediyorum. Ayrıca Personel servisi iş çıkışımı kabulü-reddi veya şu tarihte uygundur gibi bir belge vermedi.

Yalnız 26.03.2011 tarihi itibarı ile müdürümün de yönetimin baskısı ile istifa ettiği bilgisini aldım. Benim iyi niyetle müdürümüzü kötü duruma düşürmemek için verdiğim karar biraz boşa gitmiş oldu. Evliliğime de 4 ay kaldığı için işe devam etmesem de en azından tazminat hakkımı almam çok iyi olacaktı.

Biraz hikaye gibi oldu ama forumda aynı duruma rastlamadığım için soruyorum.
Şu an için devam ettiğim işime istifamı geri çekme gibi bir talebim olabilir mi?

Çalıştığım özel firmada 1 yıl 9 aydır çalışmaktayım. Firma çok büyük olmasına rağmen herkesin maaşı (müdür/işçi) asgari ücretten gösteriliyor ve firmadaki giriş çıkışlar oldukça fazla. 15-20 günde bir kişi çıkıyor. Cumartesileri çalışma var. 9 ay kadar fazlasını elden imza karşılığı aldığımız maaşlar, bazı davalar dolayısıyla 2010 Nisan ayından sonra Cumartesi günleri mesai yapılmış gösterilerek bordro hazırlanmaya ve bankaya yatırılmaya başlandı.

İspat için elimde tarih değişikliğine yetkimizin bulunmadığı bir sistemden alınmış 2 üst müdürden imzalı evraklar bulunuyor. Bu tür bir durumda herhangi bir hakkım bulunmakta mıdır, yoksa iyi niyet ile başladığım işi devam ettirmem mi gerekiyor?

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

İyi günler,
26-03-2011 12:59:10 Çobanoğlu #

Cevap: İstifa ve Geri Çekme...

İstifanızdan pişman olmuşsanız ve henüz işleme konulmamışsa, bir noter vasıtasıyla istifa dilekçenizin geçersiz olduğunu bildiren bir ihtarnameyi çalıştığınız kuruma gönderebilirsiniz.
26-03-2011 13:48:29 uguruygur #

Cevap: İstifa ve Geri Çekme...

Hızlı cevabınız için teşekkürler. Yazılı olarak istifamın kabulü ile ilgili bir bilgilendirme yapılmadı fakat firmanın bir eleman arama sitesinde benim yerime alınacak eleman için ilanı bulunuyor ve 1-2 kişinin görüşmeye geldiğini karşıdan gördüm.
Bu durumda yinede notere başvurabilir miyim?
Tekrar teşekkürler...
26-03-2011 14:34:28 Çobanoğlu #

Cevap: İstifa ve Geri Çekme...

Henüz dilekçenizin işleme konmadığından eminseniz hemen notere müracaatta bulunun derim. İhtarname sonrasında dilekçeniz eski tarihle ve hile ile işleme konmasın diye dikkatli olmalısınız.
26-03-2011 17:46:38 uguruygur #

Cevap: İstifa ve Geri Çekme...

Cevaplarınız için teşekkürler. Fazla olacak ama son bir konu daha sormak istiyorum. Cevap versenizde, vermesenizde teşekkürler.

İstifa dilekçesinin işleme konması için bana bilgi verilmesi bir zorunluluk mudur? Yada bunun geçerli olması için ne gerekir. Bilgi vermek zorunlu değil ise zaten boşuna uğraşmama gerek kalmaz. İstifam şu ana kadar işleme konmuş da olabilir; noterden yazı gelince eski tarihli bir yazı düzenleyip uygun olmadığını da bildirebilirler.

Aslında şu an için üzüldüğüm nokta, 15 gün önce müdürümün şu ana kadarki yardımlarına karşılık olarak, iyiniyetle imzaladığım istifa dilekçesinin; benden hoşlanmayan fabrika müdürünün işini kolaylaştırmış olması. 4-5 senedir çalışmakta olan müdürü bile istifaya zorlayan bir zihniyete boyun eğmiş olmak.

Yoksa zaten yüz kızartıcı bir suç işlemediğim yada firmayı büyük bir zarara uğratmadığımdan firmanın para vermeden çıkarması gibi bir durum yoktu.

Son 20 gün içinde 3'ü eski 1'i yeni 4 beyaz yakalı, 10-15 kadar da mavi yakalı işten ayrıldı. Hepsi de istifa...

İhbar süresinin tamamlanmasına 25 gün kadarlık bir çalışma sürem kalmışken, bu olayın gerçekleşmesi; büyük firma olarak girdiğim, hergün tv'lerde reklamları çıkan yerin böyle küçük şeylerle uğraşması beni üzdü. Ama birazda inada bindi iş. Yapabileceğim bir şey kaldı ise 1 kuruşluk hakkımın bile firmanın kâr hanesine yazılmasını istemiyorum artık.

Herkese iyi günler, iyi hafta sonları...
26-03-2011 21:33:56 Çobanoğlu #

Cevap: İstifa ve Geri Çekme...

Müdürünüze bir danışın istifa dilekçeniz ne olmuş acaba. Belki dilekçeniz müdürünüzdedir. Değilse noterden ihtarname gönderin. Buna rağmen işten çıkarılırsanız. Yargıda hakkınızı arayın derim.
26-03-2011 23:16:25 uguruygur #

Cevap: İstifa ve Geri Çekme...

Yanıtlarınız için teşekkürler. Sonuç alamasam da şansımı denemem daha iyi olacak sanırım. En azından sonradan pişmanlık duymam...
İyi akşamlar,
26-03-2011 23:26:42 Çobanoğlu #

Cevap: İstifa ve Geri Çekme...

Bence doğru düşünüyorsunuz. Neticeyi foruma yazarsanız seviniriz. İyi akşamlar.
27-03-2011 15:55:57 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: İstifa ve Geri Çekme...

İstifa bir irade beyanıdır. Yani sizin kararınızdır.
Sİz niyetinizi beyan etmişsiniz.KAbul edilmediğine dair bir belge verme yada kabul edildiğine dair bir haber belge verme zorunluluğu olduğuna dair bir bilgim yok.
Olması gereken , bildirimde bulunduğunuz tarihten itibaren ihbar süreniz kadar sonra çıkış işlemlerinizin yapılmasıdır.

Eğer istifa dilekçenizde herhangi bir sebep belirtmedi iseniz, SGK primlerinizin gerçek ücretiniz üzerinden hesaplanıp ödenmemesi sebebiyle işinizden ayrılmış olduğunuzu, kıdem tazminatınızın,örneğin 7 gün içinde hesabınıza ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı bildiren bir ihtar gönderebilrisiniz.
Ödenmezse , iş mahkemesinde dava açmanız, açacağınız davada gerçek ücretinizi ıspatlamanız gerekecektir.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.