Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Müstehcenlik Suçlaması

26-03-2011 09:34:02 Adanadan #

Müstehcenlik Suçlaması

Ankara'da yaşayan bir bayanım. Herkesin tepkisini çekecek belki ama sormak zorunda olduğum için üye olup bu soruyu sormak durumunda kaldım, bilgi veren olur ise sevinirim..

Ankara'da eskort hizmeti veriyorum. Müşteri grubunu da oluşturttuğum bir web adresi üzerinden sağlanan mail aracılığı ile yapıyorum. Bir buluşma talebi geldi buluşma saati vs geldiğinde gittiğimde gördüm ki bana mail atan kişiler aslında polismiş. Beni emniyet müdürlüğüne götürdüler, ifade,tutanak,sorgu,sorgu,sorgu..

'müstehcenlik' adı altında gerçekleşmiş bir operasyon, fuhuş adı altında değil.Ayrıca fotoğrafımı çektiler.. Sormak istediğim bu durumda dava açılacak mı ? Bu olay benim sicilime işleyecek mi ? Yaşım 24 aileye bilgi verilir mi ? (ailem ile ayrı yaşıyorum) İyi günler Dilerim.
26-03-2011 13:02:48 Engin Ünalmış #

Cevap: Müstehcenlik Suçlaması

Bu işi yapan insanlara tepki vermek yerine bu işi yapmak zorunda bırakan insanlara tepki vermeli bence toplum.Bundan sonra poliste fotoğrafın ve kaydın olacak.Polis suç şüphesi taşıyan kişileri yakalayıp savcılığa sevk eder.Savcı duruma göre dava açacak yada açmayacak.Açarsa ceza alabilirsin.Alırsan adli sicilinede işlenecek.Yaşın 24 olduğu için hukuken ailene bildirilecek bir durum gözükmüyor.Ancak ikametgahın hala ailenle yaşadığın ev gözüküyorsa hukuki bildirimler o eve posta aracılığı ile yapılır ve haliyle ailen haberdar olmuş olur.Sanada iyi günler.
26-03-2011 17:22:31 Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk #

Cevap: Müstehcenlik Suçlaması

Alıntı:

Adanadan rumuzlu üyeden alıntı
Müşteri grubunu da oluşturttuğum bir web adresi üzerinden sağlanan mail aracılığı ile yapıyorum. Bir buluşma talebi geldi buluşma saati vs geldiğinde gittiğimde gördüm ki bana mail atan kişiler aslında polismiş

Avrupa standartlarını yakalamışlar artık internetten ayağa servis operasyon yapıyorlar :)

Alıntı:

Adanadan rumuzlu üyeden alıntı
Beni emniyet müdürlüğüne götürdüler, ifade,tutanak,sorgu,sorgu,sorgu..

İfade vermek gibi bir zorunluluğunuz yoktu.Aynı durum tekrar yaşanırsa ifade vermeyin bunun için sizi kimse zorlayamaz.Ne polis,ne savcı,ne mahkeme !Kimseye birşey izah etmek zorunda değildiniz.

Alıntı:

Adanadan rumuzlu üyeden alıntı
müstehcenlik' adı altında gerçekleşmiş bir operasyon, fuhuş adı altında değil.

Fuhuş yapmak suç değil,kabahat.Fuhuşa aracılık etmek ve yer sağlamak suç.Size kabahetler kanunu uyarınca para cezası kesilir

Alıntı:

Adanadan rumuzlu üyeden alıntı
Ayrıca fotoğrafımı çektiler.. Bu olay benim sicilime işleyecek mi ?

Sicil kaydı mahalli ve adli sicil olarak iki çeşit olmakla birlikte sadece görev alanı ikametinizi içeren karakolda dosyanız olur.Adli sicilinize bu durum işlemez.

Alıntı:

Adanadan rumuzlu üyeden alıntı
Sormak istediğim bu durumda dava açılacak mı ?

Dava açılmaz diye tahmin ediyorum neticede kamu davası için oluşan şartlar -üçüncü kişleri zarara uğratmak- yok gibi gözüküyor.

Alıntı:

Adanadan rumuzlu üyeden alıntı
Yaşım 24 aileye bilgi verilir mi ?

Verilmez.
27-03-2011 11:11:39 Adanadan #

Cevap: Müstehcenlik Suçlaması

Bill187 ve Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. O saatte, öyle bir konumda 10 tane polis memuru arasında ifade vermem demek gibi bir lüksüm yoktu.. İfade verdim fakat pazartesi günü bir avukat ile görüşeceğim zaten, bu verdiğim ifadeyi değiştirebilir ya da iptal etme şansım mevcut mu ? Ben orda her şeyi onayladım fakat, sanki mecburdum onun için böyle bir ifade verdim fakat şimdi avukatımlayım bu ifadeleri gerçeği ile değiştirmek istiyorum demek gibi bir şansım var mı artık ?

Verilen bilgiler için çok teşekkürler. Kamu davası için 3. bir kişi şikayeti söz konusu değil. Ben öğrenci olunca sanırım polisler ailene iletiriz gibi benim zaafımı bulup o konuda yüklenme yaptılar. İyi günler

(Kelime hatası,düşük cümle kurduysam kusura bakmayın)
27-03-2011 16:10:47 Trf.Bilirkişi EmrahÖztürk #

Cevap: Müstehcenlik Suçlaması

Alıntı:

Adanadan rumuzlu üyeden alıntı
O saatte, öyle bir konumda 10 tane polis memuru arasında ifade vermem demek gibi bir lüksüm yoktu.. İfade verdim fakat pazartesi günü bir avukat ile görüşeceğim zaten, bu verdiğim ifadeyi değiştirebilir ya da iptal etme şansım mevcut mu ?

Sayın üye bu bir lüks değil HAK'tır.Fakat sizi anlıyorum daha sıkıntılı bir duruma girmemek için ifade verip kurtulayım gibi düşünmüşsünüz.İfadenizi kabul etmeme hakkınız vardır.Sebep olarak ise ifade tutanğının kimlik bilgilerinizin hemen altında bulunan 5271 sayılı CMK'da belirlenen yasal haklarınız tarafınıza anlatılmaması olarak belirtebilirsiniz.İfade alma odalarında 24 saat görüntülü ve sesli kayıt yapılmakta olduğundan polis bu konuyu inkar edemeyecektir.

Alıntı:

Adanadan rumuzlu üyeden alıntı
Ben orda her şeyi onayladım fakat, sanki mecburdum onun için böyle bir ifade verdim fakat şimdi avukatımlayım bu ifadeleri gerçeği ile değiştirmek istiyorum demek gibi bir şansım var mı artık ?

İfadenizi değiştirmek şansınızda var o ifadeyi tamamen red etmek ve savcıya ifade vermek gibi bir durumunuzda var.Yukarıda belirttiğim haklarınızdan dolayı mutlaka polis ifade alırken şöyle yazalım böyle yazalım gibi yönlendirmede bulunmuştur.Bunlarıda ekleyerek ifadenizi değiştirebilirsiniz.18 yaşından büyük olduğunuz için kanuni olarak kimsenin vesayeti altında değilsiniz.Bu durumda sizin isteğinizin dışında bir yakınınıza haber vermek gibi bir hakları yok.şayet böyle yaparlarlarsa -iyi niyet,yardımcı olmak gibi- hukuki olarak kendileri haksız çıkarlar bunu yapmazlar o yüzden.

Danışmanlık hizmeti dışında herhangi bir ücret ödemeden gerekli belgeleri sağlayarak barodan adli yardım talebinde bulunabilirsiniz.
http://www.ankarabarosu.org.tr/Arkas...iyardimmerkezi linkten gerekli bilgileri alabilirsiniz.
27-03-2011 20:44:51 Adanadan #

Cevap: Müstehcenlik Suçlaması

Sn. Emrah Bey vaktinizi alıyorum fakat aklıma takılan şeyler var paylaşmak istiyorum, lütfen kusura bakmayın. Aşağıda alt alta sıralıyorum umarım anlaşılır şekildedir ;

* Ben ifade vermedim, sadece kendileri yazdılar ben evet,hayır diye onayladım.

* 5 Yıldızlı otelden götürüldüm, Çetinkaya önünden alındı diye yazıldı.

* İfade'den sonra bunu imzalatmayı unutmuşuz diyerek 6 punto gibi küçük yazı ile yazılmış bir kağıt imzalattılar ve ne olduğunu okumama fırsat kalmadan.

* Otelde gelmiyorum dedim, ister zorla ister razı olarak mecbur geleceksin dendi. (Kibarca)

* İfademin en altına 'Ailesine haber verilebilir' diye eklediler.

* Otelde para olayı olmadı, Telefon mesajı ya da telefon konuşması da olmadı

* Resimlerden dolayı suçlanıyorum, fakat resimler bana ait değil. Beni Emniyet Müdürlüğü'ne götüren polisler bunu öğrendiğinde '' Resimler Bana Ait '' de yoksa başkasının resmini kullanmaktan ceza yersin dendi. Resimler zaten erotik ayrıca Yabancı resimler.Şikayet olmadan neden ceza yiyeyim.

* Bahsettiğiniz '' 5271 sayılı CMK'da belirlenen yasal haklarınız tarafınıza anlatılmaması '' durumu sözkonusu kimse böyle bir şey anlatmadı tabiki.

* Avukat istiyorum dediğimde gerek yok ifaden alınıp çıkacaksın dendi. Acaba avukatı istememelerinin nedeni bu ifadeyi imzalama zorunluluğum olmayacağı için miydi ? Ya da kendilerine göre ifade yazamayacakları için mi ? Neden avukat olayına sıcak bakmadılar benim için mi kendileri için mi ?

Teşekkür ediyorum, bu sorular son sorularım, cevaplayabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. İyi Akşamlar.
27-07-2011 03:32:51 emrefba #

Cevap: Müstehcenlik Suçlaması

Bu işi yapan insanlara tepki vermek yerine bu işi yapmak zorunda bırakan insanlara tepki vermeli bence toplum.
Bu cümle olmamış efendim eğer bunu genelevde çalışan bir bayana deseniz ki tamam ancak eskort bayanların piyasası en az 250 tl den başlıyor ki hesap ettiğinizde bu duruma düşmek değil de kolay yoldan para kazanmak var işin aslında.
27-07-2011 12:12:25 Engin Ünalmış #

Cevap: Müstehcenlik Suçlaması

Ben bir erkek olarak bir bayanın para karşılığı böyle hizmetler vermesini ancak mecburiyetler ve çaresizlikler sonucu olabileceğini düşünüyorum.Çalışma imkanı olsa, o insanın ailesi arkasında dursa eminim ki kimse böyle bir yoldan para kazanmak istemez.Belki sizin dediğiniz ileriki aşamalarda paranın tatlı gelmesine bağlı bir durum olabilir.Fikirlere ve yorumlara olmuş, olmamış şeklinde cevap verilmesini böyle bir forumda çok doğru bulmuyorum.Her türlü fikir elbette olacak.İyi forumlar.
27-07-2011 21:30:04 blujon #

Cevap: Müstehcenlik Suçlaması

hanfendi bence acilen bir avukat tutun yoksa mağdur olacaksınız. ailenize bilgi vermezler fakat ikametgahınız ordaysa mahkeme kağıtları vs gidebilir.
26-08-2011 16:39:02 M. Murat UZUN #

Cevap: Müstehcenlik Suçlaması

Alıntı:

Bu işi yapan insanlara tepki vermek yerine bu işi yapmak zorunda bırakan insanlara tepki vermeli bence toplum.
Hayatımda okuduğum en acı sözlerden birisi.

Kimse kimseyi iffetsizlik yapmaya zorlamıyor. İnsan açlıktan öleceğini bilse yinede iffetinden vazgeçmemeli.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.