Alıntı:
irsadkircil rumuzlu üyeden alıntı
Kuzenim 11 ay önce evlendi. kendilerine ayrı ev açılarak ikamet ettirildi.kadın her şeyi kabul ederek, kocasını görerek, begenerek, evlendi eşinin maaşının asgari ücret oldugunu biliyordu her şeyi kabul etti ve 11 ayın sonunda ( yani 5 gün önce) bu ücretle geçinemeyecegini ortaya atan kadın evi terk etti. Sevgilisi oldugunu, bir kıskandırma sonucu kuzenimle evlendigini komşularına söyledi daha önceden tehdit etmiş kuzenimi, kızgınlık sonucu "seni gece boğacagım" gibi... ailesi geldi ve kızlarını almak istediler düğünde takılan takılarıda aldılar ve babası dayıma yegenin 11 aydır kızımı kullanıyor dedi ve takılarıda alarak evi topluca terk ettiler. evdeki eşyalar dağıtıldı kim neyi almış ise...ortada birşey yokken evi terk etmesi sonucu kuzenim maddi manevi dava açmaya hazırlanıyor. Danıştıkları Avukat yıl dönümünden (yani 20gün sonra) dava açılması halinde hak kazanabilecegimizi dile getiriyor. lütfen dava açılması halinde durumun ne olacagı ve de bu durumda hakim karşısında kimin haklı olacagını en azından kestirerek dile getiriseniz sevinirim kolay gelsin.
"( yani 5 gün önce) bu ücretle geçinemeyecegini ortaya atan kadın evi terk etti." bu sebeple evi terk ettiğine dair şahit varsa boşanma davasında o şahit/şahitleri dinletin. Kadının hangi sebeple evi terk ettiğini hakime ispatlamış olursunuz. Çünkü boşanma davası açıldığında kadın bu iddiaları rededip kocasına yönelik başka iddialar edecektir. Evet bunu bunu dedim demez kusurlu olan kişi.
"
Sevgilisi oldugunu, bir kıskandırma sonucu kuzenimle evlendigini komşularına söyledi " O komşular kim ya da kimlerse boşanma davasında şahit olarak dinletin. Bu yazdığınızı şahitleriniz de aynen hakime söylesinler madem.
Eğer anlaşmalı boşanma davası açılmayacaksa 20 gün sonrayı beklemeye gerek yok. Çünkü sadece
anlaşmalı boşanma da 1 yıllık evli olmak şartı aranıyor. Öbür türlü
çekişmeli boşanma davası açmak için yıl dönümünü beklemeye gerek yok. Avukatınız her zaman boşanma davası açabilir.
Hakim karşısında kimin haklı olacağına şu an birşey diyemeyiz. Çünkü hakime dinletilecek şahitler ve şahitlerin neler diyeceğini şimdiden bilemeyiz. Boşanma davanızın sonucunu şahitler etkileyecek. Hem sizin hemde karşı tarafın şahitleri yani.( bunu kuzeniniz adına sizin diyerek bahsediyorum yanlış anlaşılmasın.)
Boşanma davalarının en önemli unsuru davayı açarken iddia edilenleri ispatlamaktır. BUNU ASLA UNUTMAYIN. Boşanma davalarında iddialar nasıl ispat edilir? Gerek şahitlerle, gerek belgelerle. Hakimler günde bir sürü insan dinliyorlar. Son derece deneyimliler. Kimin yalan söyleyip söylemediğini anlayacak kadar deneyimliler. Eğer hakim şahitin yalan söylediğini anlarsa şahiti yalan şahitlik etmekle de uyarır. Ki insanlar genelde mahkeme önüne çıkmaya korkarlar. Hakim karşısına çıkmaya genelde çekinirler. Umarım sizin yukarıda bahsettiğiniz şeyleri şahitleriniz hakimden korkmadan hakime anlatırlar.
Eğer yukarıda bahsettiğiniz o şahitler mahkemeye çıkıp şahitlik etmeyi redederse, davanızı ve haklılığınızı kaybedersiniz. Hatta kuzeniniz kusurlu bulunup karısına tazminat ödemeye kadar varabilir. O sebeple tüm şahitler hakimden korkmadan çıkıp herşeyi anlatmalılar. Ayrıca Aile Mahkemesi hakiminden korkmalarına da gerek yok. Nasılsa yalan da söylemelerini isteyen de yok. Aile hakimi, ağır ceza hakimi değil. Hapis cezası alacak kimse de olmadığına göre tüm şahitler bildiklerini açılacak boşanma davasında hakime anlatsınlar.