Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

1989 yılında vefat etmiş babamın eşinin emeklilikten faydalanması

23-10-2010 22:07:02 gizemli77 #

1989 yılında vefat etmiş babamın eşinin emeklilikten faydalanması

Babam 1989 yılında vefat etmiştir. Köyümüzde babamla birlikte başka vilayetlerde birlikte çalışmış kişiler 900 gün ve üzeri ssk günü ve prim bildirimi kişililerin eşleri eşinin emekli edilmesiyle, emeklilik hak-edişlerinden faydalanmışlardır. Bizide bu konuda teşvik ederek araştırmamızı istediler. Bende bu amaçla İlçemiz nüfus Müdürlüğümden aldığım aile kütük bilgilerine göre ilimizin Sgk Müdürlüğüne giderek babamın nüfus bilgilerine göre geçmişte herhangi bir kuruluşta sigorta geçmişinin olup olmadığını araştırdım. Araştırmalarım sonucunda İstanbul Sgk İl Müdürlüklerine ve Tekirdağ Sgk İl Müdürlüklerine geçmişte çalıştığı kurumlarca sgk gün ve bildirimlerinin yapıldığı öğrendim. Ancak, emeklilik işlemlerinin başlatılabilmesi için çalıştığı kurumlarca yapılan prim günleri artı askerlik borçlandırılması (2 yıl 5 gün) yapıldığında başlangıçta 44 gün eksiği olduğunu sgk yetkilileri tarafından bildirildi. Bu amaçla bahsi geçen sgk bölge ve il müdürlüklerine , bu bildirimlerin eksik yapılabileceğini veya arşivde unutulmuş kayıt altına alınmamış olabileceği varsamıyla dilekçe yazdım ve tarafıma bilgilendirme yazısı istedim. Annemin ikamet ettiği Bilecik Sgk İl Müdürlüğünden de defalarca kez tekit yazısı yazılmıştır. Özellikte Sgk Tekirdağ Sgk İl Müdürlüğü yazmış olduğum dilekçelere cevap vermediği gibi, Bilecik SGK İl Müdürlüğünün yazmış olduğu tekit yazılarına da gecikmeli cevap vermiştir. Verdikleri en son cevapta 32 gün daha prim günü olduğu belirtmişlerdir. Bu cevapla sadece 12 güne daha ihtiyaç olduğunu belirtilmiştir. Tekirdağ İl Müdürlüğü arayarak yeterli arşiv araştırmasını yapmalarını istedim. Ancak, olumsuz tavır koydular. Bu araştırmayı yapacak yeterli personellerinin olmadığını belirttiler. Bu durumu Ankara'da bulunan Sgk Genel Müdürlüğüne ve Başkanlığına şikayet dilekçemle bildireceğimi söylediğimde ise, onların birşey yapamayacaklarını sadece bir yazı gönderecekleri, gereğinin yapılıp yapılmayacağı konusunda taktirin kendilerinde olduğuna dair kasıtlı, pekte sorunu çözmek yolunda adım atmayacaklarını belirttiler. Bu durumu Ankara'da Genel Müdürlük ve Daire Başkanlıkları olmak üzere 3 adet taahhütlü şikayet dilekçemi yazarak gönderdim. Dilekçelerin tarafıma bilgilendirme yazıları gönderilmiştir. Ancak, 1,5 yıl geçmesine rağmen emeklilik işlemlerinin başlatılabilmesi için gerekli somut bir sonuca ulaşılamamıştır. İlgili sgk kurumlarının yeterli arşiv araştırması yaptıklarını zannetmiyorum. Bu amaçla başka hangi adımların atılması gerektiği konusunda uzman hukukçu arkadaşların yardımlarını bekliyorum... Eğer bir şekilde bu mücadele olumlu şekilde sonuçlanması, vefat eden babamın emeklilik maaşında annemin faydalanması halinde geçmişteki hakedişlerin alınabilmesi için ne gibi adım atmamız gerekiyor.
23-10-2010 23:46:33 ismail32 #

Cevap: 1989 yılında vefat etmiş babamın eşinin emeklilikten faydalanması

Dilekçenizi verin gelen evraktan numara alın, yanınızda bir kaç tanık bulundurun dilekçenizi almazlarsa savcılığa gidin.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.