Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Yimpaşa dava açılabilir mi?

10-08-2010 13:57:18 yiğit711 #

Yimpaşa dava açılabilir mi?

iyi çalışmalar.
ben bi yimpaş mağduruyum nerdeyse para yatıralı 11 yıl oldu fakat paramı hala alamadım
ve ne yapacagımı bilmiyorum.ortaklık sözleşmesıne benzer bı evrak var elımde onun dısında hıc bı evragım belgem yok,acaba nerden başlamalıyım hangi mahkeme ilgilenir?
ne davası acmalıyım benı bılgılendırırsenız sevınırm.

saygılar...
22-08-2010 16:35:06 yiğit711 #

Cevap: Yimpaşa dava açılabilir mi?

arkadaslar yardımcı olacak yokmu bana.
22-08-2010 16:48:40 Duygu Yıldırım #

Cevap: Yimpaşa dava açılabilir mi?

Yimpaşa neden para yatırdınız, yani aradaki hukuki ilişki neye dayanıyordu?Böyle yardım etmek çok zor gibi?
Yatırdığınız meblağın değerine göre sulh veya asliye hukuk mahkemelerinde sözleşme hükümlerine aykırılıkdan dolayı dava açarak zararınızı tazmin edebilirsiniz.
22-08-2010 20:35:05 kaosteorisi #

Cevap: Yimpaşa dava açılabilir mi?

Borçlar Hukuku bağlamına YİMPAŞ tüzel kişiliğinde talep edeceğinizin alacak miktarına göre sulh veya asliye hukuk mahkemesinde dava açmanız gerekecektir.Ancak tam bilgi vermediğiniz için alacağınızın zamanaşımına uğrayıp uğramadığına emin olun.Alacağınızın niteliği ve miktarı hakkında ve hangi zaman diliminde var olduğuna ilişkin bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz.
22-08-2010 20:37:29 yiğit711 #

Cevap: Yimpaşa dava açılabilir mi?

Yatırılan bedel yaklasık 3000 tl cıvarında,ilk etapta ortaklık anlasması gıbı ama içeriğini
bende tam olarak bılmıyorum sadece elımde ortaklık sozleşmesıne benzer ımzalı bı evrak var
baska bı sey yok ama hngı mahkemeye basvurmalıyım acaba.
22-08-2010 20:49:19 kaosteorisi #

Cevap: Yimpaşa dava açılabilir mi?

Eğer elindeki sözleşme izalei-şuyu dediğimiz yani ortaklığın giderilmesine ilişkin bir sözleşmeyse SULH HUKUK mahkemesinin görev alanına girer.
22-08-2010 20:57:51 yiğit711 #

Cevap: Yimpaşa dava açılabilir mi?

esasında ben bu paradan ümidimi kesmiştim taki bu haberi okuyana denk musadenızle bu haberı sızede okutnak ısterım.

"Gurbetçiye beş milyar avro yolda - Taraf - Istanbul - 30.01.2010
Avukat Acun Papakçı
11’inci Hukuk Dairesi’nin aldığı bir karar, yeşil sermaye holdinglerine para kaptıran 300 bin gurbetçinin paralarını geri alabilmelerinin yolunu açtı. Ancak 2011’de zamanaşımı dolacağı için bir an önce mahkemeye başvurulması gerekli


Yargıtay 11’inci Hukuk Dairesi, yeşil sermaye holdinglerine para yatırarak mağdur olan 300 bine yakın gurbetçinin 5 milyar avroyu bulan paralarının faiziyle geri alabilmesinin yolunu açtı. Karara bağladığı iki davada yerel mahkemelerin şirketler lehine verdiği kararları bozarak yatırılan paraların faizleri ile birlikte ödenmesine karar verdi. Yargıtay, Yozgat Asliye 2’nci Hukuk Mahkemesi’nde görülen Yimpaş ve Dursun Uyar ile Konya Asliye 1’inci Ticaret Mahkemesi’nde görülen Kombassan Holding ve Haşim Bayram’ın kazandığı davalarda yerel mahkeme kararlarını bozdu.

Yerel mahkemeden aleyhte karar
Konya merkezli Kombassan Holding’e 28 Şubat 2000 yılında 20 bin 345 Alman Markı yatıran Z.D. şirketten parasını geri istedi. Holdingin ödeme yapmaması üzerine Z.D. 2005’te noter aracılığıyla holdinge iki kez ihtar çekerek parasının yasal faizi ile birlikte ödenmesini talep etti. Bu talebine de cevap alamayan Z.D. bunun üzerine 27 Ocak 2006’da Konya 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde alacak davası açtı. Ancak, mahkeme Z.D.’nin aleyhine bir karar alarak holdingin ortağı olduğu için Ticaret Kanunu uyarınca, yatırdığı parayı alamaya-
cağına hükmetti. Yargıtay’a yaptığı temyiz başvurusu da Yargıtay 11’inci Hukuk Dairesi tarafından 26 Mayıs 2009’da reddedilerek, mahkemenin kararı onaylandı.

‘Para ödenmeli’ kararı
Ancak hukuk mücadelesinden vazgeçmeyen Z.D. karar düzeltme talebinde bulunarak, 11’inci Hukuk Dairesi’ne başvurur. Yargıtay 11’inci Hukuk Dairesi yerel mahkemenin kararını bozarak, şirket unvan ve kaşesinin bulunmadığı, fotokopi belgelere dayanılarak ortaklık ilişkisi kurulamayacağı ve uzmanlardan oluşan bilirkişi incelemesi yapılmadan mahkemenin karar vermesinin doğru olmadığı tespitinde bulunur. Daire, Z.D.’nin parasının faiziyle geri ödenmesi gerektiğini karara bağlar.

İlk ödeme bu yıl yapılabilir
Bu arada, holdinglere para kaptıran birçok gurbetçi yurtdışında açtıkları davaları kazanarak, bu kararların uygulanması için Türkiye’deki yerel mahkemelere başvurdu. Yozgat’ta yerel mahkemeler aynı gerekçelerle bu başvuruları reddetti. Yimpaş Holding’e yatırdığı parasını alamayan S.Y. de yurtdışında kazandığı davanın Türkiye’de uygulanması için açtığı Yozgat’taki yerel mahkemede görülen davada aynı gerekçelerle reddedildiği için Yargıtay’a gitti. Yargıtay 14 Aralık 2009’da yerel mahkemenin kararını bozarak, ortak olmasa dahi bu holdinge para kaptıran herkesin yasal faiziyle birlikte parasının ödenmesine karar verdi. Hukukçular bu iki kararın ardından yerel mahkemelere giden dosyaların, Yargıtay kararları doğrultusunda mağdurlar lehine sonuçlanması halinde ilk ödemelerin 2010 yılı içinde yapılmasını bekliyor. Bu holdinglerin yöneticilerine yönelik ceza mahkemelerindeki nitelikli dolandırıcılık davalarının da Yargıtay kararları sonrası seyir değiştireceği kaydediliyor.

Zamanaşımı 2011’de dolacak
Almanya’da birçok gurbetçinin müvekkilliğini yapan Avukat Acun Papakçı, Yargıtay’ın kararının bu holdinglere para yatıran herkesin paralarını faiziyle geri almasını sağlayacağını söyledi. Papakçı, bu konudaki zamanaşımının 2011’de dolacağını belirterek, para yatıranların bir an önce mahkemeye başvurmalarının gerektiğini belirtti. Papakçı, şöyle konuştu: “Gurbetçilerden para toplayan şirketlere karşı dava açılması durumunda toplanılan paraların geri ödenmesi gerektiği Yargıtay 11’inci Hukuk Dairesi tarafından karara bağlanmış ve bu karar birden çok dosyada ve birden çok şirket hakkında verilerek yerleşik uygulamaya dönüşmüştür. Bu nedenle paraların geri ödenmesine dair mağdurlar açısından bir hukuki engel kalmamıştır.”[/COLOR]
22-08-2010 21:01:26 kaosteorisi #

Cevap: Yimpaşa dava açılabilir mi?

Dediğim gibi borçlar hukuku alanında doğmuş muaccel alacaklar için zamanaşımı öngörülmüştür.Zamanaşımı süresi geçmeden ve alacağınızın miktarına göre yetkili/görevli mahkemede dava açın derim .Ortaklığın giderilmesine ilişkin davalarda sulh hukuk mahkemesi yetkilidir.
22-08-2010 21:04:24 kaosteorisi #

Cevap: Yimpaşa dava açılabilir mi?

BK.125 TE belirtildiği üzere senetle güvence altına alınmış bu lacak tiplerinde zamanaşımı süresi -10- yıldır.Ancak dediğim gibi borçlar hukuku bağlamında sözleşme tiplerine göre zamanaşımı süreleri farklılık gösterir.Siz yine bir avukat arkadaşa danışın derim.Burada kapsamlı bilgi almak mümkün olmadığı için tam olarak iletişim kuramayız.
07-12-2010 19:37:33 Kdz.Ereğlili #

Cevap: Yimpaşa dava açılabilir mi?

Konuyla ilgili olarak "Takiyye" filmini izlemeyi herkese öneririm. Gurbetçilerden paralar nasıl toplanıp nasıl iç ediliyor, az biraz fikir verecektir.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.