Ben sizlere katılmıyorum. Zor gelse de Hukuk Fakültesini 4 yılda bitiren birçok öğrenci vardır. Dersleri dönemlere böldüğünüz takdirde, çalıştığınız dersten geçmenizin de garanti olmadığını düşünürseniz, çözümünüz pek akılcı değilmiş gibi geliyor.
Benim faydası olur kabilinden bazı önerilerim var;
1- Ders Notlarına önem verin: Dersi veren Öğretim görevlisinin kitabı yoksa ders notları çok önemlidir. Zira sınavlarda genelde doktrin tartışmaları sorulur. Bulunduğunuz kürsünün görüşüne değinmezseniz ( Başka görüşü dahi savunsanız bunu açıklamalısınız) sınavda başarılı olamazsınız.
2- En çok yapılan hata : Bir kitabı veya notu baştan sona okumak...
Hukuk kitaplarının veya notlarının sayfa sayısı düşünüldüğünde, bir çok öğrenci bunları baştan sona okur. Sonra yine okur. Ancak bu pratik değildir. Bir hukuk ders kitabında bir romandan çıkarabileceğiniz TEK bir anafikir yoktur.
Önce kitabın sistematiğini, içindekiler bölümünden iyice öğrenin. Sonra sırayı takip ederek Konu Konu çalışın. Öğrenmeden de bir sonraki konuya asla geçmeyin. Önemli kısımları çizin. Göreceksiniz ki diğer metoddan daha az zamanda daha çok şey öğreneceksiniz ve dahası aklınızda daha çok kalacaktır. Önce ağır ilerlediğinizi sanacaksınız ama kitabı baştan sona 3 kere okumanın aynı zamana malolacağını ve kötüsü fazla bilgi edinemeyeceğinizi unutmayın.
Ders notlarının her kısmı önemli ve özettir. Bu itibarla kitaba nazaran tamamını çalışın. Burası önemli, burası önemsizdir şeklinde bir ayırım yapmayın.
3 - Geçmiş senelerin kürsü sorularını muhakkak edinin. Arkadaşlarımın bir ay çalıştığı idare hukuku sınavına tam tamına 2,5 gün çalışmış ve başarılı olmuştum. Çünkü geçmiş seneler sorularından idare hukukunun mantığını çok rahat kavrayabilmiştim. Unutmayın ki hiçbir sınavda sizden mevzuatın madde numarası sorulmaz. Önemli olan kanunun ne demek isteğidir...
https://www.hukuki.net