Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Sağlık sebepi ile Kıdem Tazminatımı alabilir miyim?

03-05-2010 00:28:34 myteci_35 #

Sağlık sebepi ile Kıdem Tazminatımı alabilir miyim?

Merhabalar,

Size danışmak istediğim bir konu var eğer cevaplarsanız çok sevinirim.

Ben büyük bir ev dekorasyon mağazasında 4 yıl çalışmaktayım. Benim çalışma şeklim full-time dır. Hergün 10 saat ayakta çalışmaktayım haftada 2 gün izin yapmaktayım. Çalıştığım yerde ağır koliler ,paletler kaldırmak durumunda kalıyoruz ve 10 saat ayakta durmaktan ve ağır ürünler, paletler kaldırmaktan belimde şiddetli ağrılar başladı yaklaşık 5 aydır. Ben artık bu durumda çalışamayacağıma karar verip insan kaynaklarına çıktım. Müdürümüze durumu açıkladım. Artık dedim çalışamayacağım ben işten çıkmak istiyorum bana tazminatımı verin dedim çıkayım. Bana müdürümüz bu durumda sana tazminat veremeyiz dedi çünkü dedi sen istifa ediyorsun dedi. Bende bunu bildiğimi bunca yıl iyisi ile kötüsü ile sizin yanınızda çalıştım hepimiz bir aileyiz dediniz bende sizin inisiyatifinize güvenerek böyle bir şey söyledim.

Bana seni şöyle çıkarabilirim dedi bana dedi bel rahatsızlığını kanıtla dedi. Yani bana inanmıyordu bende doktora gittim bel rahatsızlığımı kanıtladım artı doktordan rapor aldım. Raporda şu yazıyordu ( Hastanemize başvuran mustafa'da 2 adet bel fıtığı teşhisi konulmuştur. Ağır yük kaldırması ve beline yorması sağlığı açısından risk teşkil etmektedir. Bu durumda 15 gün fizik tedavi uygulanacaktır.) Yazıyordu tabi bel fıtığının tıp dilindeki ismini yazmıştı doktor ve ben anlaşılır şekilde buraya yazdım raporu. Ben bu raporu ve filmleri aldım insan kaynaklarına çıktım müdürümüze sundum. Benden zaman istedi bana dönceğini söyledi ve 1 hafta sonra döndü. Bana aynen şunu dedi mustafa istanbul ile konuştuk yani merkez ofisle bu durumda sana tazminat veremiyoruz. Tazminat alabilmen için doktordan heyet raporu gereklimiş dedi. Bende bunun üstüne siz benden rahatsızlığımı kanıtlayın dediniz bende kanıtladım. Bu nedir dedim ? Brosedür dedi biz her bel rahatsızlığı olan işçiye tazminat verirsek batarız dedi:( Yani resmen sen istifa et git diyor.

Şimdi ben bel ağrısından bırakın ayakta 10 saat durmayı eğilip kalkamıyorum. Tanıdık bir avukata sordum heyet raporu istemesi çok yersiz dedi. Öyle bir hakkı yok dedi senin elinde raporun olduğu halde seni orda çalıştıramaz dedi. Siz ne diyorsunuz? Lütfen bilgilerinizi benimle paylaşınız. Bunca yıl hepimiz bir aileyiz dediler şimdi ise kullanılmış bir mendil gibi kenarı atıyorlar çok zoruma gidiyor. İçerde internette hesapladığım kadarı ile 8.000TL tazminatım var ve bu para benim için çok değerli.


Saygılarımla..
03-05-2010 00:47:30 feyyar #

Cevap: Sağlık sebepi ile Kıdem Tazminatımı alabilirmiyim?

Öncelikle geçmiş olsun.Durumunuzu anladım,bu durumda işyeriniz sizi sağlığınızın elvermeyeceği bölümde çalıştıramaz.Daha az yorulacağınız varsa bir bölüme kaydıra bilir sizi.Öyle yapmazsa tazminatınızı vermek zorunda.Siz hiçbir hamle yapmayın istifa falan gibi,ancak sizi başka bölümde değerlendirmeye alırlarsa sizinde yok ben burada çalışmam verin tazminatımı gideyim deme hakkınız yok.Birde zaten sağlık durumunuz açıksa,heyet raporuda alırsınız zaten.Yani sağlığı saymazsak durum sizin rehinize,kolay gelsin.
03-05-2010 00:56:31 myteci_35 #

Cevap: Sağlık sebepi ile Kıdem Tazminatımı alabilirmiyim?

Yazmış olduğunuz cevap için teşekkür ederim.

Şimdi şu sorun var, biz 10 saat ayakta çalışan satış personeliyiz. Doktorun dediğini söylüyorum. ( 10 saat ayakta kalmak bile bel fıtığını ileri boyuta taşır dedi) Yani oturma gibi bir durum söz konusu değil. Şirkette zaten bir caydırma politikası mevcut. Bu durumda ben orada çalışmak istemiyorum. Tazminatımı alıp çıkmak istiyorum. Bunun bir yolu yok mudur?
03-05-2010 01:06:07 feyyar #

Cevap: Sağlık sebepi ile Kıdem Tazminatımı alabilirmiyim?

Alıntı:

myteci_35 rumuzlu üyeden alıntı
Yazmış olduğunuz cevap için teşekkür ederim.

Şimdi şu sorun var, biz 10 saat ayakta çalışan satış personeliyiz. Doktorun dediğini söylüyorum. ( 10 saat ayakta kalmak bile bel fıtığını ileri boyuta taşır dedi) Yani oturma gibi bir durum söz konusu değil. Şirkette zaten bir caydırma politikası mevcut. Bu durumda ben orada çalışmak istemiyorum. Tazminatımı alıp çıkmak istiyorum. Bunun bir yolu yok mudur?

İşte dediğim gibi iş yeri sizi tazminat vermemek için kolaybir bölüme verme yoluna başvurabilir.Bilemem belkide raporlarınızı çoğaltır ve diretirseniz alabilirsiniz.Birde kaçyıldır sigortalısınız ve yatan piriminiz kaç gün bunlarıda paylaşırsanız,size dahada yardımcı olma olanağım doğar.
03-05-2010 01:12:35 myteci_35 #

Cevap: Sağlık sebepi ile Kıdem Tazminatımı alabilirmiyim?

İlginiz için gerçekten çok sağolun:)

Bende sizin gibi düşündüm yani bir kaç hastaneden daha rapor alabilirsem bunun inandırıcılığı hem insan kaynaklarının hem ise mahkemenin gözünde çok gerçekçi olur diye düşündüm.

Ben 2001 yılında ssk'ya giriş yapmışım bugüne kadar'da şuan çalıştığım iş yeri dahil toplam günüm 1485'dir.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.