Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Bankanın fek yazısını gizlemesi

28-04-2010 22:40:12 cattelan #

Bankanın fek yazısını gizlemesi

Merhabalar, siteyi çok yakından takip ediyor ve yapılan yorumlar ve örnek kararlar neticesinde çok kazanımlar edindiğimi özellikle belirtmek isterim. Bir konu varki ne yapmam gerektiğini açıkça bilemedim. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Benim ile ltd. şti. de ortak olan şahıs, kendine ait sermaye miktarını koymak için bankadan kredi kullanıyor ve dairesini ipotek veriyor. Bu kredinin taksitlerini de ödüyor. Daha sonra ortaklıktan çıkmak istediğini söylüyor bende kabul ediyorum. Ardından onun kullandığı kredi miktarını açıklamalı olarak bankaya defaten yatırarak kapatıyor ve ipoteğin fek yazısını alıyorum. Orjinalini borçluya veriyor ve fotopisini ve dekontların 2. nüshalarını ben alıyorum ve ortaklıktan usulüne uygun ayrılıyoruz. (Bu kapanma aşaması dahil bankaya başka bir borcumuz bulunmamakta taki 4-5 ay sonra şahsi kefaletimizle küçük kredier kullanmaya başladık.)Aradan 2 yıl geçtikten sonra nakit sıkıntımız oluştu banka kredilerinde gecikmeler olmaya başladı bu yüzden banka kredisini derhal kapatmamızı istediler. Banka ipoteği nakte döndürürüz demesi üzerine bizim bu kredide ipoteğimiz yok cevabını verdik. Daha sonra öğrendik ki bu arada devir aldığımız ortak fek yazısını kaybetmiş ipoteğide çözdürmemiş. Banka fek yazısı yok diye diretti (Şube müdürü değiştiğinden, yeni gelen müdür krediyi hemen tahsil edebilmek için) bizde o tarihte fotokopiyi bulamadık. Ayrılan ortak kredileri kapatmasına karşılık protokolle birlikte 6 aylık senet aldı ve bütün ilişkilerimiz bozuldu. Borç 80.000TL iken 87.000TL lik senet verildi. Bizim suçumuzun olmadığını defalarca belirtmemize rağmen aradaki ilişkilerde çok çirkinleşti. Neyse senet vadesinde ödenemedi bir haciz işlemi yapıldı. Sonraki zaman içinde taşınmamız sırasında evrakların arasından bu fek yazısının fotokopisini bulduk. Şimdi ne tür ve kime dava açmam gerekli ve bu senetten doğan borcun iptalini istemem gerekli. Şimdiden teşekkürler.
29-04-2010 22:48:17 Av.Tayfun Eyilik #

Cevap: Bankanın fek yazısını gizlemesi

Bankalar genellikle fek yazılarını noterden onaylatırlar yazıdan bir örnek noterde de olması gerekir
29-04-2010 22:59:58 cattelan #

Cevap: Bankanın fek yazısını gizlemesi

anladım fakat bende .........tapu sicil müdürlüğüne yazılmış ..tarih ve .. istanbul merkez sayılı ....bankaya ait ...1.dereceden ... yevmiye numaralı..... tutarındaki ipoteğin fek edilmesi hususunu bilgilerinize sunarız. servis şefi ve şube müdürü imzalı yani noter tastikli olan fotokopi yok yani.
29-04-2010 23:04:33 Av.Tayfun Eyilik #

Cevap: Bankanın fek yazısını gizlemesi

Bankanın yazısının tarih ve numarası vardır. Bir meslektaşımız ile anlaşırsanız sorunun çözümünde katkısı olacaktır
30-04-2010 13:42:28 cattelan #

Cevap: Bankanın fek yazısını gizlemesi

tamam tayfun bey çok teşekkür ederim.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.