Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Tedbir nafakası

16-11-2005 16:40:19 ogretmen29 #

Tedbir nafakası

EŞİME BOŞANMA DAVASI AÇTIM.HENÜZ 7 AYLIK BİR ÇOCUĞUMUZ VAR.EŞİM DE BEN DE ÖĞRETMENİZ.GELİR DÜZEYİMİZ EŞİT.BUGÜN HAKİM PAYIMA DAVA TARİHİNDEN İTİBAREN OLMAK ÜZERE 150 YTL. TEDBİR NAFAKASINA HÜKMETTİ.BU MİKTARA İTİRAZ ETTİM.ANCAK KARARI "BEN" VERDİM DİYEREK BENİ AZARLADI.SORULARIM
1-720 YTL MAAŞ ALIYORUM.150 YTL BENİM İÇİN FAZLA.BUNA YAZILI OLARAK İTİRAZ EDEBİLİR MİYİM?
2-NAFAKA DAVA TARİHİNDEN İTİBAREN BAŞLARİ,BU DOĞRU MU?BİLDİĞİM KADAR KARAR VERİLDİĞİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ.
3-İŞTİRAK NAFAKASI DA AYNI MI OLUR?BUNU NASIL DÜZELTEBİLİRİZ?
16-11-2005 17:59:02 ogretmen29 #
lütfen yanıt veren yok mu?
16-11-2005 18:57:09 Av.Ragıp Atay #
Nafaka ile ilgili forumlarımızda bilgi var. Araştursaydınız, sorunun cevabını da bulurdunuz.
1- Nafaka, çocuk için veriliyor. Sizin için fazla olabilir ama çocuk için düşünün bakalım. 7 aylık çocuğun ihtiyaçları için ne kadar para gerekiyor.
2- Tedbir nafakası dava tarihinden başlar.
3- Büyük olasılıkla aynı nafakanın iştirak nafakası olarak devamına karar verilecektir.
17-11-2005 10:42:02 mordelen #
siz eşinize neden boşanma açtinız ki geçerli bir neden yok sa eşinizde istemiyorsa işiniz zor
27-11-2005 14:09:22 ogretmen29 #
BİZ BURADA İŞİN HUKUKİ BOYUTU İÇİN DANIŞIYORUZ,EKONOMİK VE SOSYAL BOYUTUNU DEĞİL.720 MİLYON MAAŞ ALIYORUM.BENİM EV KİRAM,GİDERLERM VE YENİ BİR HAYAT KURMAMI KİMSE DÜŞÜNMÜYOR.HEM HER ÇOCUĞUMA BU KADAR NAFAKA BAĞLANSA BEN AÇLIKTAN ÖLÜRÜM HERHALDE.ASGARİ ÜCRETLİLER 4-5 ÇOCUKLA NASIL GEÇİNİYOR.TEK ÇOCUĞA 300 MİLYON ÇOK FAZLA.BU YETMEZMİŞ GİBİ HAKİM BENDEN FAZLA MAAŞ ALAN EŞİME KENDİNE NAFAKA İSTİYOR MUSUN DİYE SORUYOR.MAHKEMELER KADINLARDAN YANA.HANİ KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ?BENCE ERKEKLER EZİLİYOR.HELE BOŞANMA DAVALARINDA.
28-11-2005 09:50:09 mordelen #
sayın arkadaşım
aynı sorunu bende yaşıyorum tedbir nafakasıalmak için terk in geçerli bir nedene dayanması gerekir bende geçerli bir neden yok tu karar veren hakim için bakanlıga yazı yazdım hakkınızı sonuna kadar arayın haddini bilmeyen bayanlar iyice yoldan çıktı
29-11-2005 18:00:26 ogretmen29 #
BOŞANMA VE NAFAKANIN TAMAMEN HAKİMİN T AKDİRİNE BIRAKILMASI SAÇMA BİR UYGULMA ZATEN.7 AY BOYUNCA ÇOCUĞA YAPTIĞIM YARDIMLARI NASIL İSPATLAYACAĞIM.AYRICA ÇOCUK BENNİM ÜZERİME KAYITLI.SAĞLIK GİDERLERİNİ KARŞILIYORUM.HAKİM BENİM DE ÇOCUĞUM VAR."MASRAFI 300 MİLYON GİDİYOR"DİYOR.HERKES HAKİM ÇOCUĞU OLARAK DOĞMUYOR Kİ.BU HAKİMİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM
30-11-2005 10:27:38 mordelen #
adam ogluna sen adam olamazsın der dururmuş oglu okumuş önemli biri olmuş babasını çagırmış bak ben önemli biri oldum demiş babasıda eşşek oglu eşşek ben sana önemli biri olamazsın demedim adam olamazsın dedim demiş.....bu millet bu kafayla çok çok sorun yaşar neymiş dıdının dısı biz bu sayfada stres atmak birazda bu işlerin yolunu ögrenmek için bulunuyoruz....ancak bir ATATÜRK e benzer biri olacak ki memleket düzele ekonomi aile yapısı egitim iyi olan ne var ki zaten herşeye ragmen hayattan zevk almaya çalışıp kendimizi kandırıyoruz...egitimin temeli ailedir biz hala çarpık düzenin çarpık düşünceli insanlarıyla ugraşıyoruz...önemli yerlerde bulunanlar hikayedeki gibi olursa vay ki vay...açık söyleyeyim adalet sistemini hiç de adil bulmuyorum...medeni kanun diye aile yapımız bozuldu sanki bizim toplumda kadınlar süt gibi temiz erkekler sapık gibi muameleye maaruz..ne kadınlar var şeytana papucu ters giydirir..sanırım adelet sisteminede ters papuc giydirebiliyorlar..
03-12-2005 18:17:28 ogretmen29 #
GÜZEL YORUM YAPIYORSUNUZ DA BENİM HALİM NE OLACAK
07-12-2005 11:02:53 cognis #
sayın öğretmen29, sizin yedi aylık çocuğunuzun dünyaya gelmesini istediğiniz dönem 9 ay öncesine de gidersek yaklaşık 16 ay önce.., 16 ay önce bir çocuk dünyaya getirmeye teşebbüs etmiş iki kişinin 16 ay sonra her nesebep ile olursa olsun birlikteliğe son vermesinin sorumlusu o çocuk olmamalı. Sizin evlilik birliğinin sona ermesi neticesinde iaşe, barınma, sosyal vs. gibi ihtiyaçlarınızın doğmasının nedeni çocuğunuz değil. O yüzden bu ihtiyaçlarınızın öncelikle hesaplanması sonra kalandan çocuğa pay verilmesini istiyorsunuz. Çocuğunuz sizin yaşamınızın artık değeri değil. Hatta yaşamından sorumlu olduğunuz kişi. Diyelim evlilik birliğinin sona ermesinde eşiniz kusurlu, siz onunla hayat ortaklığına girdiniz, bir çocuğunuz oldu, ömür boyu devam edecek bir mükellefiyetiniz oldu. Siz eşiniz ile birlikte iken, sevgi, saygı, ekonomik dayanışma içinde iken eşinizden kaynaklanan bir nedenle bu durum bozuldu. Ve sizin yeni mükellefiyetleriniz oldu.., barınma, iaşe vs.
Bu durumda müracaat edeceğiniz hukuki yol ne yazıkki çocuk adına hükmolunmuş tedbir nafakası değil. Siz bu olumsuz durumunuza sebebiyet vermiş, evlilik birliğinin sona ermesine dayanak sağlamış, bu durumu da mahkeme nezdinde ıspatlanmış KUSURLU EŞİNİZ'den tazminat talep etmelisiniz. Bu zararlarınızın tazminini nasıl çocuğunuza hükmolunan nafakayı kısıtlayarak sağlamaya çalışırsınız. Kaldı ki hem boşanma davası açıyor (bu sizin eşinizi kusurlu bulduğunuzu, bir sebeple bu evliliğin bitmesini istediğinizi gösterir) hem de çocuğunuza bakan, 24 saat onun ihtiyaçlarını gideren anneden/eşinizden ayrıca çocuğunuzun maddi yükünü de sırtlamasını beklersiniz. Ola ki eşiniz benim çocuğum gibi aynı zamanda kendisinin de çocuğu diyerek nafakadan da vazgeçip, çocuğun velayetini ve çocuğu size bıraksa karşılacağınız tablonun maddi ve manevi boyutlarını hiç düşündünüz mü? Bu boyutlar sanırım ki.., ayda 150 milyonu aşar. Bir de bu yönden düşünün. O çocuk her ikinizin çocuğu, eşiniz hem emeği, hem zamanı, hem de maddiyatı ile bu çocuğu desteklerken, tüm bu olumsuz koşullar altında, size düşen sadece ayda bir kere 150.00.-ytl. ödemek.Geçmişte yaptığınız masrafları siz çocuğunuza veya çocuğunuzu taşıyan hamile annesine yaptınız. Bunu talep etmeyi isteminiz de son derece yanlış. Çünkü siz bu masrafları çocuk sahibi olmak adına yapmışsınız, çocuğunuz da olmuş ve yaşıyor. Şimdi zarar ziyan nerede. Amaç ortada, bu amacınıza karşılıkta almışsınız. Kaybınız ne anlamadım?




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.