Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Kart

12-11-2005 10:00:38 emre kayaer #

Kart

2
13-11-2005 00:48:13 vahitelderin #
İcra Müdürlüğüne giderek hakkınızda açılmış bulunan takip dosyasına gücünüzün yettiği kadar miktarda para yatırabilirsiniz. Bu şekilde dosyaya her ay veya istediğiniz dönemlerde para yatırabilirsiniz. İcra dosyasına para yatırırken herhangi bir yaptırımla karşılaşmanız sözkonusu değildir. Ancak belirtmek gerekir ki, bankalar ticari kuruluş oldukları için ticari faiz yürütmekte ve tahsil edilecek paralardan öncelikle faiz ve masrafları düşmektedirler. Bu nedenle borcunuzu ne kadar kısa sürede kapatırsanız, faizin yükselmesinden de o kadar çabuk kurtulabilirsiniz. Kanımca bunu yapabilmek için başka bir bankadan uzun vadeli bir kredi çekip, borcu kapatabilirsiniz, yeni açılacak uzun vadeli krediyi de aylık taksitler halinde ödemeye devam edersiniz.
Ancak burada şunu belirtmek gerekir ki, % 375 temerrüt faizi çok yüksek bir faizdir. Borç kapitalize edildikten sonra (bir başka deyişle kanuni takibe aktarıldıktan sonra) faize faiz yürütülmesi de Borçlar Kanunu'na aykırıdır. İcra takibinde eğer faize faiz yürütülmesi ve akdi faizden yüksek faiz talep edilmesi sözkonusu ise (ki akdi faiz sizin bankayla imzalamış olduğunuz kredi kartı sözleşmesidir) icra takibinde kesinleşmiş olan miktarda borcunuz olmadığına ilişkin menfi tespit davası açabilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerekir ki bankalar kredi sözleşmelerini imzalatırlarken akdi faiz oranını da boş bırakmakta ve bunu daha sonra kendileri diledikleri gibi doldurmaktadırlar. Bu durumda kredi kartı sözleşmesinin imzalandığı tarihte Banka'nın diğer benzer sözleşmelerde uyguladığı faiz oranının üzerinde fahiş faiz talep ettiğini ve bu konuda sizin bilgisizliğinizden yararlanarak sözleşmeyi imzalarken faizin boş bırakıldığını bilmediğinizi bu konuda bankaya yetki vermediğiniz iddiasında da bulunabilirsiniz.
15-11-2005 08:38:06 emre kayaer #
vahit bey yanıtınıza tesekküredrim.benim merak ettigim aradan zaman gecti hapis cezası alırmıyım hicbir tebligat almadım(adres ve isim degıstıgı ıcın)bir site forumunda dolandırıcılık sucundan ceza alınabilecegi yazıyor dogrumu dur.
15-11-2005 22:51:51 vahitelderin #
Madde 354 #8211; Kanunun bu babında yazılı suçlardan takibi şikayete bağlı olanların müştekisi feragat eder veya borcun itfa edildiği sabit olursa dava ve bütün neticeleriyle beraber ceza düşer.

Sözkonusu icra takibi nedeniyle hakkınızda herhangi bir suçtan şikayette bulunulup, bulunulmadığı bilinmemekle birlikte, eğer borcun tamamını kapatırsanız herhangi bir ceza almanız sözkonusu olmaz.
15-11-2005 22:55:43 vahitelderin #
Dolandırıcılık suçu İcra İflas Kanunu'nda değil, Ceza Kanunu'nda düzenlenmiştir. İcraya verilen bir borcun ödenmemesi dolandırıcılık suçunu oluşturmaz.
Ancak siz kredi kartlarını sahte bilgiler veya kimlikle aldıysanız veya benzer fiillerle Banka'yı dolandırmanız sözkonusu ise bu ayrıca değerlendirilmelidir.
17-11-2005 08:34:19 emre kayaer #
vahit bey yanıtlarınız beni gercektende aydınlattı.bankanın hukuk servisiyle irtibata gectim ve borcun 60 milyar oldugu ve 11 400 yatırdıgım taktirde bu borcun bitecegini soyluyorlar.bu indirim normalmidir.parayıda kart numarama yatırmamı soyledeıler.simdi ben parayı bulup yatırmak istiyorum.nasıl bir yol izlemeliyim.kusura bakmayın basınızı agrıttım ama vereceginiz cevaplar benim gibilerede emsal olacaktır.tesekküredeim.ayrıca parayı yatırdıktan sonra da bir yazı almam gerekir mi.(borcum kalmadıgına dair.)
17-11-2005 09:49:14 AKOZ #
sn kayaer

eğer size 11.400 ytl indilerse bu normaldir ama sakın gidipte kredi kartınıza yatırmayın çoğu insanın yaptığı en büyük hatadır bu

sizinle bu anlaşmayı yapan vekil veya asile kesinlikle ve kesinlikle altını çizerek söylüyorum ibraname karşılığında ödeyiniz

çok başınız ağrır ileride ödediğiniz paraları kat ve kat ödemek zorunda kalırsınız

ibradada şu ifadenin özellikle omasına dikkat edin

......icradairesi .../... esas sayılı dosya hakkında doğmuş ve doğacak borç kalmamıştır.---------kişiye ibra ederiz.


aldınığız bu belgeyi eğer ceza varsa hakkınızda gidip ceza dosyanıza koymanız gerekir . buradan alacağınız belge ile gbt den düşürmeniz gerekir.

kesinlikle ve kesinlikle kredi kartına ödeme yapnmayın

özellikle söylüyorum

vekiller değişir asil dediğini unutur parça parça sizden 60.000 ytl yi alırlar

ibrasızödeme yapmayın ve yukarıda belirttiğim şekilde ibra alın.


ayrıca şunuda söyleyim buradaki formları dikkatle izlerseniz göreceksinizki size önerilen şekilde ödemelerin daha sonra başlarına açtıkları olayları

17-11-2005 10:00:00 AKOZ #
bir bankata olan k.kartı borcumu yine aynı bankanın avukatına banka aracılıgı ile ödedim.faizlerde indirim yaptık.borç kapandı dediler.aradan tam bir yıl geçti 60.ytl bakiye kaldı dediler.onuda ödedim.bir hafta sonra faiz indirimini banka kabul etmemiş 500 ytl.daha ödeyeceksin diyorlar.avukat degiştiği için böyle olmuş deniyor.hukuken ne yapmalıyım.banka genel mdçne yazdım.cevap dahi vermediler.saygılarımla.

bak sana bir örnek formlardan
17-11-2005 10:03:31 AKOZ #
Banka Avukatlarından yazılı bir teminat almadan para yatırmayın, çünkü aynı durum benim başıma geldi.

Bir bankaya kredi kart borcum vardı ve eve haciz geldi, avukatı aradığımda bu parayı taksite bağlarlarsa ve de faizleri makul seviyeye çekerlerse ödeme yapabileceğimi söyledim avukat bankaya soralım eğer kabul ederse size ödeme planı hazırlarız dedi. Ertesi gün aradığımda avukat bana "tamam borcunuzu yeniden yapılandırdık ve faizi % 40 civarına çektik ve siz bu parayı 3 taksitte ödeyeceksiniz" dedi bende kabul ettim ve ilk taksiti ay başında yatırdım.
Bir sonraki ay yine taksiti yatırdım ve bankayı aradım , telefona çıkan avukat kendisinin böyle bir anlaşmadan haberi olmadığını, benimle anlaşma yapmış olabilecek kişinin işten ayrıldığını söyledi ve benden
bütün borcu indirimsiz olarak kapatmamı istedi. Ben anlaşmayı bankanın yaptığını ve kişilere göre değişemeyeceğini söyledim bu sefer kendisi
bankayla tekrar anlaşma yolu arayacaklarını ve benim taksiti yatırmamı istedi, neden sonra eski anlaşmayı kabul etti.

Bu banka ülkemizin en güçlü holdinglerinden birisinin olmasına rağmen böyle yaptığına göre borç yapılandırmalarında muhakkak yazılı teminat alınmalı diyorum.


form içinden bir alıntı daha umarım size yardımcı olmuşumdur
17-11-2005 11:38:25 emre kayaer #
SN AKOZ VE SN VAHİT BEY yanıtlarınız icin tesekkurler bende en cok borcu odedıkten sonra tekrar borc cıkartırlar mı endıssındeydım.sımdı ben allah nasip ederse onumuzdekı hafta bankayla parayı odemek ıcın gorusecegım.ıcra dairesi icin yazıyı da ıstıyecegım.heralde parayı odedıkten sonra ıcra ıcın borcu yoktur yazısısını vermemezlik etmezler.birde gbt dusum yapın demıssınız ben mal beyanında bulunmustum baska hangi ceza olabılır(yurt dısı cıkıs cezası gibi mi)




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.