Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Türkiye'de uçak üretimi başlıyor

03-03-2010 00:33:24 Mehtap Deniz #

Türkiye'de uçak üretimi başlıyor

Yerli uçak üretimi başlıyor

İki aşamalı üretim planı hazırlandı. Bir firmaya görev verilecek 50-70 koltuklu uçak üretilecek

Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye’nin uçak üretim hedefi kapsamında iki aşamalı stratejisini netleştirdi. Buna göre ilk yerli uçak üretimi yabancı lisans alınıp üç yıl içerisinde 50-70 koltuklu bölgesel uçaklarla başlayacak.

Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye’nin uçak üretim stratejisini belirledi. Birinci aşamada, 3 yıl içinde yabancı bir üreticinin lisansıyla küçük gövdeli 50–70 koltuklu uçaklar yapılacak. İkinci aşamada 1 milyar dolar Araştırma-Geliştirme (AR-GE) harcamasıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında tasarımı ve motoruyla özgün Türk uçağı gökyüzünde süzülecek. Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye’nin uçak üretme hedefi doğrultusunda yapılan çalışmaları hızlandırdı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, asker-sivil tüm tarafların katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı yapılacağını vurgulayarak, bu alanda Türkiye’nin sahip olduğu insan kaynağı, deneyim, birikim ve diğer teknik altyapının bir araya getirileceğini söyledi.

TÜRK TİPİ UÇAK 100. YILA


Yıldırım, “Bu askeridir, bu özeldir bu sivildir, bu kamudur ayrımı yapmaksızın, yapılan her şey bizim değerimiz, bizim kaynağımızdır. Onları kullanıp bu işi yapmak istiyoruz” dedi. İkinci aşamada özgün tasarım ve motoruyla ‘Türk malı’ uçak gündeme gelecek. Bu amaçla 9 yıla yayılan AR-GE çalışmaları yapılacak. AR-GE için 1 milyar dolar harcanacak. Geliştirilen özgün proje, uluslararası kurumlara sunulacak. Akreditasyon işlemleri ve tip onayları tamamlanacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında, tasarımı ve motoruyla özgün ‘Türk
malı’ uçak gökyüzünde süzülecek.

İKİ AŞAMALI PLAN

ÖNCE LİSANSLA ÜRETİM:Kısa vadede, yabancı bir üreticiden lisans alınacak. Bu lisansla bölgesel, küçük gövdeli 50–70 koltuklu uçaklar yapılacak. Bunun için öngörülen süre 2 ya da en fazla 3 yıl.

TÜRK TİPİ UÇAK:
İkinci aşamada, Türkiye’nin özgün uçak modeli için kollar sıvanacak. 9 yıllık bir dönemde 1 milyar dolar Ar- Ge harcaması yapılacak. Hedef, T.C’nin 100’üncü yılına yetiştirmek.

SÜREKLİ PARA VERMEKLE OLMAZ

Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre Türkiye’nin uçak üretim stratejisi iki aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada, yabancı bir üreticiden lisans alınacak. Bu lisansla bölgesel, küçük gövdeli 50–70 koltuklu uçaklar yapılacak. Bunun için öngörülen süre 2-3 yıl. Ulaştırma Bakanlığı, lisans için değişik şirketlerle temasa geçti.

Bakan Yıldırım, lisansla ilgili çalışmalar konusunda, “Bu çalışmalar sürdüğü için bir şey söylemiyorum” diyerek ayrıntılı bilgi vermedi. Lisans alıp, uçak üretmekle işin bitmediğine dikkat çeken Binali Yıldırım, “Ondan önce yerli imkânları, bu işe katılacakları, bu işin imalatından sonra kullanım yerlerini, pazarlama imkânlarını bulmanız ve araştırmanız gerekiyor. Bunları ayarlayacaksınız ki hadi çıktık tıkandık, yapamadık ya da alıcı bulamadık. Bunlar sürekli para vermekle de olmaz” dedi. (Gazete Habertürk)

http://www.milliyet.com.tr/Milliyet....icleID=1205821
03-03-2010 00:46:59 Hakkarili Arzuhalci #

Cevap: Türkiye'de uçak üretimi başlıyor

Şöyle ucuz 4-5 kişilik Cessna tipi bişeyler yapsalar da birer tane alsak:)




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.