Alıntı:
PRMRK rumuzlu üyeden alıntı
3 ortaklı bir şirketin ortaklarından biriyim. hisse devri yaparak sirketteki hissemi devrettim ve ortaklık payımı sıralı duzenlenmıs senetler olarak 1 yılda tamamlanmak uzere aldım. Ancak bu senetler ödenmedi sirket adresinde yok sırket muduru( aynı zamanda ortak ) kayıp, sadece dıger ortagın adresini biliyorum nasıl bır yol ızlemelıyım ? not:senetler 2009 tarıhlı ve ben senetlerı bu kayıp sırketten kendı sırketım adına aldım. Yardımcı olabılırsenız cok memnun olurum.
Borçlu şirket ortağına senet nedeniyle icra işlemi yaptıramazsınız. Şirketin para edecek değerlerini bulmak zorundasınız.
Alıntı:
magdur10 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba...Öncelikle yardımlarınız ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Benim sıkıntım 11 senedir parasını ödediğim evi yaptırmayan mütahitten aldığım açık senedi tahsilata nasıl sokabilirim.?yeni seneti 7 ay evvelsi aldım.
1-senedi açık aldım borçlu sadece imza attı bende hemen arkasından miktarını yazdım.Bu Kanunen bir sakınca yaratır mı?
2-Senedin vadesine henüz 1 ay var en hızlı yolda tahsile nasıl gidebilirim.?Üzerine kayıtlı dairesi var....
3-İmzaya itiraz-borca itiraz gibi zaman kazanmak için başvurabileceği yollar var mı,nelerdir?
4-Eğer varsa bunların önünü nasıl kesebilirim.?
5-Bu senedi tahsil edebilmem için ne kadar masraf veririm.Senet tutarı 300.000tl
Lütfen benim anlayabileceğim şekilde kısa ama öz bi açıklama yaparsanız sevinirim.
Saygılarımla...
1-Senedi anlaşmaya aykırı doldurmadıysanız sorun çıkarmayabilir, aksi halde savcılığa verebilir, menfi tespit davası açabilir.
2-Vadesini bekler veya bankaya verebilirsiniz. Ödenmediğinde avukatınıza verip icra işlemlerini başlatabilirsiniz.
3-İmzaya itiraz, borca itiraz için dava açabilir.
4-Önünü kesmek diye bir şey yoktur, davada haklılığınızı avukatınız vasıtasıyla kanıtlamak durumundasınız.
5-Avukatınızla karar vereceğiniz tahsil işlemlerine göre değişiklik göstermekle birlikte 2.500,oo.TL yi gözden çıkarmalısınız derim işlemlere başlarken daha.