Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

İpotekli Konut Alımı Sonrası Problem

08-02-2010 12:35:15 binpisman #

İpotekli Konut Alımı Sonrası Problem

Değerli hukukçu arkadaşlar , ipotekli olarak bir konut satın aldım. Biz ipoteğe konu olan konutu 22 Temmuz 2009 Tarihinde ipotekli olarak satın aldık. Önce banka nezdinde kredi borcunu öğrendik , müşteri temsilcisinden bası bilgiler aldık. ( Krediyi müşteri adına vadelerinde ödeyebilrmiyiz? Kredi borcu tamamlandığınıda hemen ipotek fekkini alabilir miyiz?) gibi bilgileri aldık. Ve konutun satışını üzerimize aldık. Aldığımız tarihte 60.000 TL anapara borcu vardı. Müşteri adına 20.000 tl para yatırdık ( Kendi teslimatımız olduğunu açıklamada belirttik) Balon ödeme yaptık ve kalan 40.000 tl ödemeyi 36 ay taksite indirdik. ( Bu kredi normalde 75.000 tl 120 ay vade 1,10 f.o dan kullandırılmış bir konut finansmanı kredisi idi. Vadesinde taksitlerimizi ödedik. 10 gün önce beni müşteri aradı ve kredi kartından takibe düşmekte olduğunu ve benim konutumu etkileyebileceğini söyledi. Bunun üzerine bankayı aradım kalan 35.000 anaparayı ödediğimide ipotek fekkini alabilir miyim diye sordum.Evet cevabı üzerine apar topar krediyi kapattım. İpotek fek talebi yapıldı. Fakat cevabında müşterinin asaleten-kefaleten borçlarının (1 tl kalana kadar) , kapanmadığı sürece (ki müşterinin toplam 55.000 tl kadar asaleten-kefaleten riski mevcut) ipotekkin fek olmayacağı bilgisi verildi.

Bu süreçte resmii senet ve kredi sözleşmesini inceledik avukatımla ve aşağıdaki 1. maddeyi gördük. Sanki GKS gibi sözleşme şartları düzenlenmiş ve ipotek farlı bir şekilde konmuş. Resmii senet üzerinde kredinin vadesini anaparasını belirten hiçbir ibare yok. Sadece tapuya gönderilen üst yazıda konut kredisi ibaresi geçiyor. Bunun dışında resmii senettek faiz oranı konut kredisinin yıllık faizi kadar. (13,20/12=1,10). Aynı zamanda konut kredisi sözleşme tarihide ipotek tairihyle tutuyor.Burdan bir şey yakalayabilir miyiz?

Ekte bulunan resmii senetteki şartlara istinaden kanuni olarak hakkımız bulunmakta mıdır?


Müşteri , banka ile ilk akdini Konut Kredisi Sözleşmesi ile yapmış olup , daha önce imzaladığı bir GKS yoktur. Ticari anlamda çalıştığı ilk GKS'ni konut kredisi kullandırım tarihinden 3 ay sonra yapmıştır.

Fakat, sözleşmenin ipotek bölümünde görüldüğü üzere banka , dilediği takdirde anapara yada üst limit ipoteği koyma yetkisine sahiptir ibaresi yer almakta.

Değerli arkadaşlar lütfen yardımlarınızı rica ediyorum. Müşterinin hesapları takip yada takip statüsüne geçmek üzere. Ben bu ödemeleri yapmak durumunda mıyım? Yoksa hukuki bir çıkar yolum var mıdır? Çabalamalı mıyım?




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.