Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Yaptığınız bir meziyet değildir.
Vekalet yetkisi hangi amaç ile verilmiş ise o amacın gerçekleştirilmesi için kullanılır. Aksine davranış vekalet görevini kötüye kullanmak olur.
Merhaba,
Mali danışmanlık yapıyorum ve tam da konuyla ilgili bir olay şu an gündemimde var.
İlk mesaja cevaben dolandırıcılık sözcüğünü görünce kendi ilk tepkimin de doğru olduğunu anlamış oldum. Şöyle ki;
Bir danışanım, 3 kardeş olarak babalarından gayrimenkullerin satışıyla ilgili müşterek bir vekaletname aldıklarını, ileride verasetle ilgili bir takım endişeler taşıdıklarını ve bu vekaletle kendilerine satış yapıp yapamayacaklarını sordu, bu konuyu müzakere için bir toplantı da talep etti.
Ben de anlık bir değerlendirmeyle, bir kişinin hem alıcı hem satıcı olamayacağını, böyle bir satış gerçekleşmiş olsa bile muvazaa iddiasıyla rahatlıkla iptal edilebileceğini, kendilerine vekalet veren babalarının satışı da kolayca yapabileceğini, neden bu yolu tercih etmediklerini, bu konunun müzakeresinde şirket avukatlarının da bulunması gerektiğini, benim ancak mali konularda yeterli bir görüş verebileceğimi, işin hukuki boyutunu avukata danışmamız gerektiğini belirttim.
Buradaki tartışmayı görünce merakım da depreşti, size sormak istiyorum.
Sorularım şunlar;
Yüzeysel hukuki değerlendirmemde doğruluk payı var mı, böyle bir olay gerçekten dolandırıcılığı çağrıştırır mı, örneğin; babalarının bizzat veya 3. bir şahsa vekalet vererek bu satışı yapmasından başka bir yöntem olabilir mi?
Teşekkürler...