Alıntı:
ersyno rumuzlu üyeden alıntı
Peki, böyle bir durumda temyize gidilirse 3 yıllık süreç devam ediyor mu yoksa temyizden dava red olunduktan sonra mı 3 yıllık süreç başlamış oluyor?
Açtığınız dava rededildiği için aynı sebeple 3 yıl tekrar dava açamazsınız.
Bu üç yıllık süreç kararın kesinleşmesi ile başlar.
Kararın kesinleşmesi için 2 yol var;
1- Gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde iki taraftan herhangi biri temyize gitmeyecek,
2- Mahkeme kararı temyizden geri dönecek.
Temyize gidilirse 1- 2 yıl daha uzar.
Tedbir nafakası davanın açıldığı tarihten kesinleştiği tarihe kadar geçerlidir.
Size tavsiyem birikmiş kısmı ve kesinleşme tarihine kadar olan nafakaları düzenli ödeyin sonra zorlanmazsınız.
Bu üç yıllık süreçte veya üç yıllık süreç başlamadan eşiniz yeni bir nafaka davası açabilir, eşiniz asgari ücretle çalışan biri bile olsa sizin de sosyal ve ekonomik durumuz ona göre daha iyi ise muhtemelen o nafakayı da alır (çocuk varsa kesin alır).
Yine bu üç yıllık süreçte dava açarak ayrı yaşamaya hak kazanmış olsanız bile eşinize sadakat borcunuz bulunmaktadır. Eşe ve çocuğa bakmakla yükümlüsünüz, işsiz bile olsanız.
En iyi boşanma anlaşmalı boşanmadır, tek celsede şıp diye sonuçlanır.
İyi akşamlar.