Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Aynı evde oturma

14-07-2009 16:14:00 eddna #

Aynı evde oturma

Eşimle evlenince aynı evde oturduk,ailemle beraber.Bu benim ve ailemin isteğiydi,evimiz büyük olduğundan ayrı ev açmak istemedik.Eşim de kabul etti.Tartışmalarımız olunca ailemle aynı evi paylaşmayı da hep ısıtıp ısıtıp önüme getirdi.Şimdi boşanma davası açacakmış.Evi terk etti.
Ayrı ev açmanın şart olduğunu öğrendik ve biz de "kızı almaya mecbur kaldık,evlenmek için baskı yaptı,aynı evde oturmayı da kendisi istedi bir an önce evlenmek için" demeyi düşünüyoruz.Doğrusu da kısmen bu zaten.
Evlenmeden önce haftada birkaç gün bizde kalırdı.
Şimdi hakimin bu konuya bakışı nasıl olur sizce?
Kız kendi rızasıyla geldi.
Bir de evin içinde tartışmalara benim ailem şahit oldu sadece,onun şahiti de yok.Bir tek olayları paylaştı ailesiyle.Ama telefonda hep.Bu arada biz 2 ay önce evlendik.
Lütfen yorumlarınızı bekliyorum.
15-07-2009 12:01:50 eddna #

Cevap: Aynı evde oturma

Forumda durumuma uygun pek bir şey bulamadım.Lütfen yorumlarınızı bekliyorum.
19-07-2009 14:09:16 eddna #

Cevap: Aynı evde oturma

Bu konuda haklı mıyım yoksa davayı kaybeder miyim,nafaka,tazminat öder miyim,fikri olan yok galiba.Çocuk yok.Evlilik çok kısa sürdü.
19-07-2009 14:24:49 Av.Veysel Demir #

Cevap: Aynı evde oturma

Medeni Kanun çok açık bir şekilde eşler oturacakları evi birlikte seçer demiştir.Ayrı eve çıkmamanızın haklı bir sebebi yoksa eşiniz bunu kullanarak dava açabilir.Bu arada kızı almaya mecbur kaldık derken neyi kastediyorsunuz ?
19-07-2009 14:35:03 eddna #

Cevap: Aynı evde oturma

Alıntı:

Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı
Medeni Kanun çok açık bir şekilde eşler oturacakları evi birlikte seçer demiştir.Ayrı eve çıkmamanızın haklı bir sebebi yoksa eşiniz bunu kullanarak dava açabilir.Bu arada kızı almaya mecbur kaldık derken neyi kastediyorsunuz ?


Eşim evlenmeden önce bizde kaldı birkaç gün.Ama açık konuşmak gerekirse biz bu süreyi şahitlerle daha fazla göstermeyi düşünüyoruz.Yanlış biliyorum.Napıym,eğer nafaka ve tazminat talep ederse ödeyecek gücümüz yok.
Mecbur kaldıktan kastım da eşimle evlenmeden önce birlikte olduk,bu durum da evlenme sürecini hızlandırdı.Ama bu ikimizin arasındaydı,ailelerin haberi olmadı.
Bir de altın konusu var.Eşime düğün takıları verilmedi,zaten çoğu bizim taraftan takılmıştı.Şimdi ben onları da mı vermek zorundayım?Üstelik hepsini sattık.İkimiz için harcadık desem olur mu?
19-07-2009 14:49:38 Av.Veysel Demir #

Cevap: Aynı evde oturma

İyi de sayın eddna ilişki yaşadıysanız bu karşılıklı bir şey bence bu savunmayı fazla düşünmeyin.Eğer altınları ikimiz için harcadık diyecekseniz de bunu da kanıtlamanız gerekir.Faturalarla tanıklarla...Karşı taraf bunun aksini bence çok kolay ispatlayabilir.Bu düşüncenizden de vazgeçiniz.Sonuçta biliyorsunuz ki takılar kim tarafından takılırsa takılsın geline aittir.Nafaka konusuna gelince yoksulluğa düşmek önemli burda.Eşiniz çalışıyor muydu ? Evlilik sona erince yoksulluğa düşecek mi ? Eğer yoksulluğa düşecekse nafaka talep edebilir.Bence şu noktada bir avukattan yardım almanız sizin için en iyisi olacaktır.
19-07-2009 15:11:55 eddna #

Cevap: Aynı evde oturma

Alıntı:

Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı
İyi de sayın eddna ilişki yaşadıysanız bu karşılıklı bir şey bence bu savunmayı fazla düşünmeyin.Eğer altınları ikimiz için harcadık diyecekseniz de bunu da kanıtlamanız gerekir.Faturalarla tanıklarla...Karşı taraf bunun aksini bence çok kolay ispatlayabilir.Bu düşüncenizden de vazgeçiniz.Sonuçta biliyorsunuz ki takılar kim tarafından takılırsa takılsın geline aittir.Nafaka konusuna gelince yoksulluğa düşmek önemli burda.Eşiniz çalışıyor muydu ? Evlilik sona erince yoksulluğa düşecek mi ? Eğer yoksulluğa düşecekse nafaka talep edebilir.Bence şu noktada bir avukattan yardım almanız sizin için en iyisi olacaktır.

Eşim asgari ücret alıyor çalıştığı yerden.Ben bu altın işinin altından kalkamam,hele bir de tazminat nafaka olursa naparım bilmiyorum.O yüzden iş yerimle anlaşıp sigortamı yatırtmıycam,daha olmadı dava sonuçlanana kadar çalışmamayı düşünüyorum.
Elimde bir fatura yok malesef.Ailemle oturduğumuzdan eşya almadık,bir tek yatak odası alındı onu da eşim kendisi aldı.
19-07-2009 15:16:18 eddna #

Cevap: Aynı evde oturma

Aynı ev konusunda da bana: "Aynı evde oturmayı sen istedin ve beni de kandırdın ama ben ömür boyu bu hakkımdan feragat edecek değilim,şimdi ayrı ev istiyorum,sen de açmak zorundasın yoksa mahkemede aynen bunları söyleyeceğim" diyor.
19-07-2009 15:21:39 Av.Veysel Demir #

Cevap: Aynı evde oturma

MADDE 185.- Evlenmeyle eşler arasında evlilik birliği kurulmuş olur.

Eşler, bu birliğin mutluluğunu elbirliğiyle sağlamak ve çocukların bakımına, eğitim ve gözetimine beraberce özen göstermekle yükümlüdürler.

Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadırlar.

II. Konutun seçimi, birliğin yönetimi ve giderlere katılma

MADDE 186.- Eşler oturacakları konutu birlikte seçerler.

Birliği eşler beraberce yönetirler.

Eşler birliğin giderlerine güçleri oranında emek ve malvarlıkları ile katılırlar.
19-07-2009 15:25:34 eddna #

Cevap: Aynı evde oturma

Yardımlarınız için teşekkür ederim,açıkçası birkaç avukata da danıştım,içimi rahatlatan şeyler söylediler ama altınları verirsin dediler.Beni sadece yalancı şahitler kurtarır bulabilirsem,onu anladım.Durumum yine de pek iç açıcı değil.Eşime de suç bulamıyorum ama mecbur onu suçlayacağım bu işten en az zararla kurtulmak için.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.