Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Motorlu taşıt tescilinde Aziz Nesin’lik vaka; PİS PLAKA!!

06-07-2009 18:17:32 k_karakas34 #

Motorlu taşıt tescilinde Aziz Nesin’lik vaka; PİS PLAKA!!

Geçtiğimiz hafta bayiden sıfır kilometre bir araç satın aldık. Daha ucuza mal edelim diye de tescil ve plaka işlemlerini kendimiz takip edelim dedik.

……….İlçesi Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne sabah saat 09:30’da geldik ve bankalardaki gibi sıra numarasını belirten bir fiş verildi. Danışmaya bir polis memuru koymuşlar, dosya üzerinde ön bir inceleme yapıyor, evrakın eksik olup olmadığını kontrol ediyor, eksiğiniz varsa boşuna kuyruk beklememiş oluyorsunuz. Plaka numaranız da bu ön kontrolü yapan memur tarafından veriliyor. Güzel düşünmüşler, eksiği olan vatandaş boşuna sıra beklememiş oluyor.

Sıramız geldi görevli polis memuruna dosyayı verdik, inceledi, önce tamam dedi. Son anda faturadaki adresimizi fark ederek “sizin adresiniz ………ilçesinde ama burası ……..Trafik Tescil Şubesi. Bu nedenle adresinizin bulunduğu ………..ilçesindeki Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne gideceksiniz” dedi. Biz de kendisine Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 31. maddesinin 2007 yılında değiştiğini ve “büyükşehir belediye sınırları içerisinde ikameti bulunanlar, araçlarını büyükşehir sınırları içerisindeki herhangi bir trafik tescil kuruluşunda tescil ettirebilirler” hükmünün getirildiğini hatırlatınca komiserime bir sorayım diyerek amirini çağırdı.

Komiser de memuru gibi düşünüyordu, adresimiz ……..ilçesinde olduğundan aracımızı kendi ilçemizde kayıt ettirmemiz gerekiyordu. Bununla birlikte komiser bir kolaylık önermişti. Polis Vakfına bir miktar bağışta bulunursak tescili burada da yaptırabilecektik. Biz de komisere kibarca yukarıdaki yönetmelik hükmünü hatırlatıp bağış yapmaya da niyetli olmadığımızı belirtince memura dönerek “peki, verin öyleyse şuna bir pis plaka!”

“Komiserim bize plakayı danışmadakı memur verdi, neden şimdi değiştirip bize pis plaka vereceksiniz?! diye sorduysak da “Pis Plaka” nın ne olduğunu birazdan anlayacaktık.

Söz sırası memurdaydı; “Komiserim, Polatlı, Isparta, Sinop harf grubu bitti, beyefendiye Bolu, Ordu, Kayseri harf grubundan bir plaka verelim mi?:)
06-07-2009 20:07:54 Hakkarili Arzuhalci #

Re: Motorlu taşıt tescilinde Aziz Nesin’lik vaka; PİS PLAKA!!

Bu kadar da pis plaka (!) olmaz ki!:o :o :o :o
06-07-2009 21:13:50 Şenol Eker #

Re: Motorlu taşıt tescilinde Aziz Nesin’lik vaka; PİS PLAKA!!

Alıntı:

k_karakas34 rumuzlu üyeden alıntı
Söz sırası memurdaydı; “Komiserim, Polatlı, Isparta, Sinop harf grubu bitti, beyefendiye Bolu, Ordu, Kayseri harf grubundan bir plaka verelim mi?:)

Bu fıkra ya da espri gibi bir şey mi gerçek olay mı?
07-07-2009 20:44:33 k_karakas34 #

Re: Motorlu taşıt tescilinde Aziz Nesin’lik vaka; PİS PLAKA!!

Alıntı:

senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bu fıkra ya da espri gibi bir şey mi gerçek olay mı?

Fıkra gibi ve inanması güç değil mi? Ancak olay geçen hafta yaşanmış olup tamamen gerçektir.

Burada amaç bizi "pis plaka" ile korkutup kendi ilçemizde tescil yaptırmaya zorlamaktır diye düşünüyoruz.
07-07-2009 22:13:01 Şenol Eker #

Re: Motorlu taşıt tescilinde Aziz Nesin’lik vaka; PİS PLAKA!!

Alıntı:

k_karakas34 rumuzlu üyeden alıntı
Burada amaç bizi "pis plaka" ile korkutup kendi ilçemizde tescil yaptırmaya zorlamaktır diye düşünüyoruz.

Ya da bağış(!) almak olabilir mi?
07-07-2009 22:41:18 esmerman #

Re: Motorlu taşıt tescilinde Aziz Nesin’lik vaka; PİS PLAKA!!

Alıntı:

k_karakas34 rumuzlu üyeden alıntı
Fıkra gibi ve inanması güç değil mi? Ancak olay geçen hafta yaşanmış olup tamamen gerçektir.

Burada amaç bizi "pis plaka" ile korkutup kendi ilçemizde tescil yaptırmaya zorlamaktır diye düşünüyoruz.


:o :o :o Yağ öldürdün bizi vallaha gülmekten.

İşte şeye valilik vermişler anasını babasını kesmiş ,bir kendini bilmezide amir eder oraya koyarlarsa buyurun.
Hizmet icinde resmi sıfatın gerektirdiği saygınlık ve güven duygusunu sarsan bu eyleminden dolayı, 16 ay kıdeme müesriri buna bir yapıştırıcaksın, ondan sonra kıdemli onbaşı olarak sürünsün dursun emekli olana kadar.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.